Internațional

Saddam este convins ca inca este presedinte

Ziarul de Vrancea
22 iun 2005 718 vizualizări
Saddam Hussein le-a devenit simpatic gardienilor sai, care daca la inceput il urau pe fostul lider irakian acum au ajuns sa-l consoleze. Fostul lider le-a spus soldatilor sa revina in Irak dupa ce va fi achitat si se va intoarce la putere.

Saddam Hussein maninca chips-uri, fumeaza trabuc, vorbeste despre femei, scrie poezii, uneori danseaza singur in celula si, chiar daca este nevoit sa-si spele lenjeria in chiuveta celulei unde este detinut, el viseaza ca intr-o zi va fi din nou presedinte al Irakului, relateaza Times online. Cinci gardieni americani, care l-au pazit pe fostul lider irakian in inchisoare, au facut dezvaluiri despre viata secreta in inchisoare a fostului lider irakian, prezentindu-l intr-o alta perspectiva, care il face, in mod surprinzator, chiar simpatic. Fostul presedinte insista sa ii fie servite lichidele la temperatura camerei si minca nesatios pungi mari de chips-uri Doritos. Ii plac cerealele integrale, dar intotdeauna are grija sa pastreze firimituri pentru a hrani pasarele. Are obiceiul de a minca petalele florilor pe care le ingrijeste in inchisoare si uneori le citea gardienilor poeziile pe care le scria. Saddam este obsedat in mod patologic de curatenie si igiena, sustin fostii lui paznici. Daca dadea mina cu cineva, cind persoana respectiva parasea celula, se spala pe miini, frecindu-le temeinic. Isi curata vasele in care minca si tacimurile din plastic cu servetele umede pentru copii. Cind se ducea la baie, punea un scaun de plastic in fata lui si isi improviza o draperie dintr-un prosop, pentru a avea inimitate. Odata, a alunecat la dus si soldatii au trebuit sa-l care inapoi in celula, constatind ca "e destul de solid pentru un batrin".


Saddam le da trabuce garidienilor, pe care ii considera "fii"lui

Fostul lider irakian primeste trabucuri cubaneze in pachete cu sigla Crucii Rosii, trimise de fiica sa din Iordania, si nu ezita sa-i serveasca si pe gardienii sai, carora uneori le spune bancuri si-i considera "fiii" lui. Convins ca inca este presedinte, Saddam le-a spus soldatilor sa revina in Irak dupa ce va fi achitat si se va intoarce la putere. "O sa va arat tara, imi sinteti ca niste fii. Nu e frumoasa acum, dar va fi, cind ma voi intoarce la conducere", a afirmat fostul presedinte irakian. Saddam le-a spus gardienilor sai ca atunci cind a inceput bombardarea Bagdadului, la 20 martie 2003, a incercat sa fuga din palatul prezidential cu un taxi, dar avioanele americane au inceput sa atace resedinta in care intentiona sa se refugieze. "Americanii sint prosti. Bombardau palatul gresit", se amuza el. Gardienii aveau drept consemn sa nu initieze discutii cu prizonierul, dar sa fie politicosi cu el, daca el incepe o conversatie. Aveau ordin sa aiba grija sa nu dezvaluie amanunte despre viata lor personala. Chiar daca la inceput il urau, Saddam le-a devenit pe parcurs simpatic.

Fostul dictator este mindru ca fiii lui si-au dat viata pentru tara. Povestind despre ei si despre tot ce a pierdut, lui Saddam i-au dat lacrimile, punindu-l pe soldatul cu care vorbea intr-o situatie stinjenitoare. Fisticit, acesta i-a spus: "Imi pare rau pentru tot ce ati pierdut".


Liderul irakian voia sa fie prieten cu Bush

In privinta optiunilor politice, lui Saddam nu-i place de presedintele George W. Bush si nici de tatal acestuia, in schimb il admira foarte mult pe fostul presedinte Ronald Reagan si il gaseste acceptabil pe fostul presedinte Bill Clinton. Gardienii lui Saddam afirma ca, spre sfirsitul misiunii lor, Saddam devenise mai putin ostil fata de membrii familiei Bush si vroia sa fie prieten cu ei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.