Internațional

UE ne tine in sah pina la primavara

Ziarul de Vrancea
21 iun 2005 752 vizualizări
CE va decide pina in primavara anului 2006 daca amina aderarea Romaniei

Comisia Europeana va lua, cel mai tirziu in primavara anului 2006, o decizie privind eventuala aminare a aderarii Romaniei si Bulgariei, in cazul in care acestea vor inregistra intirzieri in pregatirile de integrare, a declarat, luni, comisarul european pentru Extindere, Olli Rehn, citat de AFP. El si-a exprimat ingrijorarea fata de pericolele care ar putea aparea in urma unei intreruperi a extinderii UE, in special in ceea ce priveste Balcanii, insa a recunoscut ca organizatia trebuie "sa-si gaseasca ritmul" dupa ce a integrat, in 2004, zece noi membri. "Cu siguranta trebuie sa ne gasim ritmul dupa big bang-ul de anul trecut", a spus Rehn, la un colocviu la Bruxelles. "Intreruperea unui proces pretios", care contribuie la gasirea de "parteneri stabili si eficienti in cele mai instabile zone ale Europei", ar fi "iresponsabila", a apreciat el. "Daca Uniunea ezita cu privire la perspectivele pe termen lung ale aderarii tarilor din Balcanii occidentali (Croatia, Serbia-Muntenegru, Bosnia-Hertegovina, Macedonia si Albania), influenta noastra pozitiva de stabilizare va fi grav afectata intr-un moment in care regiunea intra intr-o perioada foarte dificila a negocierilor asupra viitorului statut al provoinciei Kosovo", a adaugat comisarul european pentru Extindere. Rehn a recunoscut ca UE trebuie sa fie "foarte prudenta" pentru a-si asuma "noile angajamente" in ceea ce priveste extinderea. "La ora actuala, Uniunea are deja o agenda in ceea ce priveste extinderea, care este impinsa la maxim", a spus el. Rehn a solicitat tarilor candidate la UE si celor care aspira sa se alature organizatiei sa continue scrupulos reformele necesare, "pentru a nu oferi un motiv sau o scuza celor care doresc incetinirea sau oprirea extinderii".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.