Internațional

Sper ca si alte tari sa respinga Constitutia UE

Ziarul de Vrancea
16 iun 2005 636 vizualizări
Dinu Patriciu s-a declarat fericit pentru votul negativ al francezilor si olandezilor dat Constitutei europene. "Noi ar trebui sa adoptam modelul american pentru a deveni competitivi in Europa", afirma omul de afaceri

Lasind asistenta cu gura cascata, presedintele Rompetrol, liberalul Dinu Patriciu s-a declarat "foarte fericit pentru votul francezilor si olandezilor" care au respins Constitutia Europeana si ca spera ca vor mai urma si alte tari. Declaratia lui Patriciu a fost facuta la conferinta ”Industria de petrol si gaze prahoveana in perspectiva aderarii Romaniei la Uniunea Europeana”, unde acesta a vorbit despre compania Rompetrol pe piata romaneasca si regionala, dar si despre impactul integrarii Romaniei in UE, punind acentul pe doua ”pacaleli” ale clasei politice europene: moneda unica europeana si suprastructura politica de la Bruxelles. "Acesta este locul in care vrem sa intram si e un lucru care se comenteaza mult prea putin in Romania astazi si cred ca ar trebui sa devina subiect de dezbatere. Integrarea europeana costa bani, nu aduce bani, nu e Mos Craciun. (...) Europa are fata de America un mare handicap: un sistem social adoptat, intr-o jumatate de secol de comunism care i-a distrus productivitatea. Traim intr-o epoca de populism (...) statul haiducesc care zice ca ia de la bogati si da la saraci si distribuie prost de cele mai multe ori pentru ca nu poate fi decit corupt. Statul e cel mai prost administrator si prin asta ne integram in ceea ce e mai rau in Europa. Noi ar trebui sa adoptam modelul american pentru a deveni competitivi in Europa, nu sa copiem mimetic legislatie doar din dorinta de a bifa niste capitole", a spus Dinu Patriciu. Dinu Patriciu este presedintele filialei judetene Prahova a PNL.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.