Internațional

Revolta pe fregata Regina Maria

Ziarul de Vrancea
15 iun 2005 725 vizualizări
Optzeci dintre marinarii romani de pe fregata "Regina Maria", in greva foamei. Fregata este una din cele doua nave de razboi cumparate de la Guvernul britanic in baza unui acord interguvernamental semnat in 2003.

Optzeci dintre marinarii romani aflati pe fregata "Regina Maria", in Marea Britanie, au intrat in greva foamei, marti dimineata, dupa ce au aflat ca nu vor mai primi diurnele stabilite la plecarea din tara si ca vor trebui sa dea o parte din bani inapoi, au declarat, ieri, surse militare. Potrivit surselor citate, la bordul navei aflate in subordinea Statului Major al Fortelor Navale Romane se afla un echipaj format din 203 ofiteri, maistri militari si militari angajati pe baza de contract, care urmeaza un curs de pregatire si specializare in Marea Britanie. La sosirea in tara, estimata pentru 25 iulie, Fregata "Regina Maria" va intra in custodia Comandamentului Operational Naval din Constanta.

Ofiterul de relatii publice al Statului Major al Fortelor Navale, lt. Florin Popoaca, a declarat ca, la plecarea in Marea Britanie, marinarii au primit in avans diurna in valuta stabilita prin HG 1626/2004 si 518/2004, care era in valoare de 40 de dolari pe zi. El a precizat ca, in absenta altor reglementari, misiunea marinarilor de pe "Regina Maria" a fost inclusa la operatiuni in teatrele internationale cu risc major. Lt. Florin Popoaca a precizat ca in 10 mai a.c. a intrat in vigoare HG 345 prin care misiunea militarilor este inclusa la mars de instructie si, ca urmare, diurnele lor s-au redus cu 50 la suta incepind cu aceasta data. El a adaugat ca, in acest moment, marinarii au platite diurnele la zi si a afirmat ca, intr-adevar, la intoarcerea in tara, se va face o regularizare, militarii trebuind astfel sa inapoieze o parte din banii primiti in plus dupa data de 10 mai.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.