Internațional

Partidul lui Chirac, in genunchi

Ziarul de Vrancea
13 iun 2005 620 vizualizări
Partidul lui presedintelui francez, Jacques Chirac trebuie sa inapoieze Primariei Parisului 890.000 de euro

Uniunea pentru o Miscare Populara (UMP) va rambursa Primariei Parisului, in calitate de succesor al RPR, suma de 890.000 de euro drept compensatie in afacerea slujbelor fictive de pe urma careia a beneficiat, la inceputul anilor 1990, cind Jacques Chirac era primar al capitalei. Un acord in acest sens a fost incheiat, vineri, la Tribunalul corectional din Nanterre, care se ocupa de acest dosar datind din perioada 1998-1995, cind actualul presedinte, Jacques Chirac, era primar al capitalei franceze, reprezentind Adunarea pentru Republica (RPR). Primaria Parisului, in prezent condusa de socialisti, a cerut despagubiri din partea mai multor inculpati in acest caz, intre care Alain Juppe, fostul lider al RPR si fost premier. In termenii acordului, UMP va rambursa orasului suma de 889.618,64 de euro, corespunzind cheltuielor de judecata, intereselor legale si salariilor platite in mod neadecvat din banii contribuabililor din Paris unor angajati ai Primariei care lucrau, de fapt, pentru RPR. Juppe, in virsta de 59 de ani, unul dintre cei mai apropiati colaboratori ai presedintelui Chirac, a fost condamnat in apel in aceasta afacere, la 1 decembrie 2004, la 14 luni inchisoare cu suspendare si la un an de interzicere a ocuparii unor functii publice, pentru abuz de putere. Justitia i-a reprosat lui Alain Juppe ca, in perioada in care era viceprimar al Parisului si secretar general al RPR, a acoperit faptul ca din bugetul Primariei Parisului erau platite sase persoane care lucrau, in realitate, pentru partidul gaullist. Chirac, presedinte al RPR, a fost primar al capitalei timp de 18 ani, pina la alegerea sa in fruntea statului francez, in 1995. Presedintele francez, care dispune de imunitatea oferita de inalta functie pe care o ocupa, nu a fost audiat in acest dosar.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.