Internațional

Barroso iese sifonat dupa acuzatile de coruptie

Ziarul de Vrancea
10 iun 2005 724 vizualizări
Grupul de centru-dreapta din PE l-a exclus pe conservatorul Roger Helmer. Acesta a declarat ca s-au facut presiuni ca presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso sa nu fie afectat de motiunea de cenzura

Cu o covirsitoare majoritate (580 de voturi pentru si 35 de abtineri) parlamentarii europeni au respins motiunea de cenzura introdusa in forul de la Strasbourg impotriva sefului Comisiei Europene. Jose Manuel Durrao Barroso era acuzat de coruptie in legatura cu vacanta sa efectuata pe gratis la invitatia unui magnat grec, care, potrivit sefului Comisiei Europene este prietenul si colegul sau din studentie. Insa acest eveniment nu aramas fara urme pentru imaginea lui Barroso. Cel mai amplu grup din Parlamentul European, EPP-ED, a hotarit, marti, in premiera in istoria acestei formatiuni, excluderea lui Roger Helmer, un eurodeputat conservator britanic. Chiar Helmer a votat pentru excluderea sa, in semn de protest fata de politicile EPP-ED (Grupul Partidului Popular si al Democratilor Europeni). Potrivit unei surse din formatiunea de centru-dreapta, decizia a intervenit ca raspuns la criticile lansate de Helmer la adresa liderului grupului, Hans-Gert Pottering, la 25 mai, in timpul unei dezbateri plenare cu privire la motiunea de cenzura impotriva presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso. Parlamentarul britanic l-a acuzat pe Pottering ca a exercitat presiuni asupra unor membri ai grupului pentru a-si retrage numele de pe petitia pentru motiunea de cenzura. "Nu iti poti ataca liderul din Parlamentul European", potrivit unei surse din EPP-ED. Anterior, Tomothy Kirkhope, liderul delegatiei celor 28 de conservatori britanici din Parlamentul European, a suspendat statutul de delegat al lui Helmer. Acest lucru inseamna ca Helmer va deveni deputat independent si nu va putea participa la intilnirile EPP-ED, dar va putea face parte din comisiile parlamentare. Grupul de centru-dreapta analizeaza posibilitatea impunerii unor sanctiuni impotriva altor patru parlamentari conservatori britanici care au semnat petitia: Daniel Hannan, Christopher Heaton-Harris, Martin Callanan si David Sumberg. Helmer a declarat ca motivul real al excluderii sale este dorinta grupului parlamentar de a opri ancheta referitoare la fraudele si transparenta Comisiei Europene.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.