Internațional

Europarlamentarii vor avea un salar de 7.000 de euro lunar

Ziarul de Vrancea
9 iun 2005 697 vizualizări
Un nou sistem de reglementare a veniturilor si cheltuielilor membrilor Parlamentului European ar putea fi aprobat, luna viitoare, institutia incercind, astfel, sa-si imbunatateasca imaginea publica dupa rezultatul referendumurilor din Franta si Olanda, informeaza EUObserver.

Un nou sistem de reglementare a veniturilor si cheltuielilor membrilor Parlamentului European ar putea fi aprobat, luna viitoare, institutia incercind, astfel, sa-si imbunatateasca imaginea publica dupa rezultatul referendumurilor din Franta si Olanda, informeaza EUObserver. Statele membre au informat, duminica, Parlamentul European ca sint de acord cu stabilirea renumeratiei europarlamentarilor la 7.000 de euro lunar. Masura are scopul de a elimina discrepantele de ordin financiar dintre europarlamentari. Salariile vor fi impozitate de UE, insa statele membre vor putea decide sa le impoziteze conform propriilor reglementari fiscale. Parlamentul European intentioneaza supunerea la vot a noilor reglementari in timpul sesiunii plenare din iulie. Noile reguli vor fi promulgate incepind cu 15 iulie 2009, incheind, astfel, dezbaterile ce au durat zece ani. "Acest subiect a creat una sau doua crize de imagine in trecut", a declarat, luni, in fata comisiei juridice de la Strasbourg, presedintele institutiei, Josep Borrell. "Imaginati-va care va fi reactia presei si a cetatenilor daca se va spune ca noi nu am vrut modificarile, iar Consiliul este in favoarea lor", a mai adaugat el Raportorul european Giuseppe Gargani a precizat ca Parlamentul va trebui sa incerce sa-si gaseasca locul in circumstantele actuale, cauzate de rezultatele celor doua referendumuri. Idea a fost impartasita de europarlamentarul german Klaus-Heiner Lehne, care a mentionat ca propunerea reprezinta un pas mare spre imbunatatirea modului in care Parlamentul European este vazut in statele membre UE, dar ajuta si la imbunatatirii imaginii Europei, in ansamblu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.