Internațional

Atac asupra Ambasadei Romandei la Bagdad

Ziarul de Vrancea
8 iun 2005 712 vizualizări
Doi membri ai echipei de protectie au fost raniti superficial

MAE roman a transmis, luni seara, un comunicat in care precizeaza ca doi membri ai echipei de protectie a curierilor diplomatici romani au fost raniti la Bagdad, dupa ce presedintele Traian Basescu anuntase deja la Palatul Cotroceni ca doi militari au fost raniti la picioare. Potrivit comunicatului, doua autoturisme ale Ambasadei Romaniei la Bagdad, in care se afla echipa de curieri diplomatici insotita de echipa de protectie, au fost atacate, luni, cu focuri de arma automata, in apropierea punctului de control Camp Victory, de catre persoane necunoscute, in timp ce se deplasau catre aeroportul din Bagdad. "Incidentul s-a soldat cu ranirea superficiala a doi membri ai echipei de protectie. Acestia au fost transportati de urgenta la spitalul din zona, fiind in prezent in afara oricarui pericol", precizeaza MAE. MAE sustine ca incidentul confirma faptul ca, dupa incheierea conflictului armat si instaurarea institutiilor democratice, situatia din Irak se mentine, in continuare, deosebit de tensionata. Presedintele Traian Basescu a anuntat ca, luni, o masina cu un curier diplomatic al Ambasadei Romaniei la Bagdad a fost atacata, doi militari romani care o insoteau fiind raniti la picioare, unul dintre ei fiind operat intr-un spital militar. Seful statului a precizat ca este pentru prima data cind un convoi al Ambasadei Romaniei la Bagdad este atacat. Presedintele a spus ca este vorba despre o masina a Ambasadei Romaniei, care ducea un curier diplomatic la aeroportul din Bagdad. Potrivit lui Basescu, pe drumul spre aeroport aceasta a fost atacata, iar doi militari romani au fost raniti la picioare - unul usor, iar celalalt mai grav, fiind operat intr-un spital militar. Contactat luni seara, de MEDIAFAX, purtatorul de cuvint al MApN, colonelul Cristinel Ghiga a precizat ca militarii "nu sint" ai MApN. Potrivit unor surse oficiale, cele doua persoane ranite ar putea fi din brigada antiterorista a SIE.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.