Internațional

Dosarul lui Saddam Hussein a intrat la apa

Ziarul de Vrancea
7 iun 2005 677 vizualizări
Desi initial se vorbea ca fostul dictator irakian va fi judecat pentru 500 de capete de acuzare, dosarul lui Saddam Huss a ajuns doar la 12.

Guvernul irakian spune ca la procesul impotriva lui Saddam Hussein vor fi formulate doar 12 capete de acuzare, in pofida unui posibil numar de 500, comenteaza BBC. Leith Kubba, purtatorul de cuvint guvernamental, a declarat ca cele 12 capete de acuzare privind comiterea unor crime impotriva umanitatii sint sustinute pe deplin de probe doveditoare si ca nu are sens "sa se piarda timp" cu abordarea tuturor celor 500 de cazuri. Purtatorul de cuvint al guvernului irakian a reafirmat planul guvernului ca procesul sa inceapa in urmatoarele doua luni. Judecatorul care se ocupa de proces a declarat ca moralul fostului dictator este scazut din cauza numarului de acuzatii ce i se aduc. Purtatorul de cuvint a mentionat ca "Sintem pe deplin convinsi ca cele 12 capete de acuzare care i-au fost aduse, sustinute de probe, sint mai mult decit suficiente ca sa asigure primirea pedepsei maxime". Daca va fi gasit vinovat, Saddam Hussein risca sa fie condamnat la moarte. Pe de alta parte, echipa de avocati a lui Saddam Hussein a criticat declaratiile lui Leith Kubba si a spus ca instanta este cea care trebuie sa prezinte acuzatiile, iar avocatii trebuie sa primeasca o copie a actului de inculpare. Potrivit declaratiilor facute de oficialitati la o audiere preliminara, acuzatiile ar urma sa includa gazarea kurzilor in 1988 si uciderea unor militanti politici si religiosi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.