Internațional

Au mai ramas tari care sa ratifice Constitutia

Ziarul de Vrancea
3 iun 2005 724 vizualizări
Parlamentul leton a ratifica Tratatul ieri, astfel ca dupa textul constitutioanal a fost aprobat in zece state

Parlamentul leton a ratifica Tratatul ieri, astfel ca dupa textul constitutioanal a fost aprobat in zece state (Letonia, Lituania, Ungaria, Slovenia, Italia, Grecia, Slovacia, Spania, Austria si Germania), reprezentind aproape jumatate din populatia UE. Cipru, Belgia, Estonia, Suedia, Finlanda, Malta au ale sa ratifice Tratatul prin cale parlamentara. Luxemburg, Danemarca, Irlanda, Portugalia, Marea Britanie, prin referendum. Premierul luxemburghez, Jean-Claude Juncker, presedintele in exercitiu al UE, a declarat ca este "ingrijorat" cu privire la referendumul asupra Constitutiei europene. Consultarea publica este programata pentru 10 iulie, iar tabara opozantilor, pina acum minoritara, a cistigat teren in ultimele luni, ajungand la 41%. Ultimul sondaj efectuat, la inceputul lunii mai a aratat ca cei care sustin ratificarea documentului european reprezinta aproximativ 59% dar luxemburghezii au tendinta de a deveni ostili documentului european pe masura ce incep sa inteleaga semnificatia continutului acestuia. Marea Britanie ar putea chiar sa suspende organizarea referendumului. Nehotarite inca privitor la modul de ratificate ramin Polonia si Republica Ceha. Polonia a anuntat ca va decide modalitatea si momentul ratificarii textului dupa summitul UE din perioada 16-17 iunie. Aceasta tara intentioneaza sa organizeze un referendum in octombrie, insa opozitia a cerut aminarea acestuia. Republica Ceha a anuntat ca ar dori o prelungire a termenului decis pentru ratificarea textului de catre toate statele (noiembrie 2006), pentru ca tarile care au respins Constitutia sa aiba la dispozitie mai mult timp pentru a reveni asupra deciziei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.