Internațional

Crestin-democratii cer Uniunii sa inchida usa in nasul Romaniei

Ziarul de Vrancea
2 iun 2005 655 vizualizări
Seful crestin-democratilor germani din Parlamentul European, Markus Ferber, cere oprirea extinderii Uniunii europene n extinderea excesiva a Uniunii, inclusiv spre teritoriul mioritic, este vazuta ca fiind una dintre principalele cauze pentru respingerea de catre francezi a Constitutiei europene

Liderul crestin-democratilor germani din Parlamentul European, Markus Ferber, a anuntat ca va cere oprirea extinderii Uniunii Europene si a ratificarii tratatelor de aderare cu Romania si Bulgaria. într-un interviu pentru BBC, Ferber a explicat ca votul negativ al Frantei arata ca Uniunea Europeana nu poate face fata unei noi extinderi. "E foarte clar ca Romania si Bulgaria apartin Europei si ca trebuie sa devina membre ale Uniunii Europene, dar ambele parti trebuie sa fie pregatite pentru aceasta aderare. Deocamdata, nici cele doua tari, nici Uniunea Europeana nu sint pregatite", a declarat Ferber. Mai mult, liderul crestin-demicratilor considera ca "daca pina in 2007 nu vom avea o Constitutie a Uniunii Europene aprobata, extinderea Uniunii nu are nici un sens". Avind in vedere modul cum este privita integrarea Romaniei de la Berlin, aderarea Bucurestiului in 2007 ar putea fi speculata din plin de oamenii politici germani ca subiect de campanie electorala la alegerile din toamna. Insa Freber, surprinzator, ne linisteste, spunind ca aderarea Turciei va fi adevarata miza electorala si Romania. "în alegerile anticipate din Germania, Turcia va constitui o tema electorala si nu Romania si Bulgaria. Atit doamna Angela Merkel, candidata noastra la functia de cancelar al Germaniei, cit si partidul meu credem ca Romania si Bulgaria trebuie sa apartina Uniunii Europene. Nu este insa cazul Turciei, care nu apartine Europei si Uniunii Europene. De aceea, Turcia va fi subiect de campanie electorala si nu Romania sau Bulgaria", a comentat Ferber.


Germanii nu se grabesc sa ratifice Tratatul de aderare a Romaniei

Un guvern crestin-democract nu va cere Parlamentului ratificarea tratatelor de aderare a Romaniei si Bulgariei la UE decit daca raportul din noiembrie al Comisiei va fi favorabil, a declarat, pentru Le Figaro, Peter Hintze, purtator de cuvint pentru probleme europene al grupului parlamentar CDU-CSU. "Tratatele au fost semnate deja cu Romania si Bulgaria. Dar Guvernul nostru nu va supune votului Parlamentului ratificarile decit dupa raportul din noiembrie al Comisiei Europene, cu conditia ca aceasta evaluare sa ateste ca cele doua tari au facut progrese reale", a afirmat Peter Hintze in interviul publicat, ieri, de editia electronica a cotidianului francez Le Figaro. Hintze a explicat proiectele crestin-democratilor germani si ale candidatului lor la Cancelarie, Angela Merkel. Aceasta a afirmat ca Uniunea Europeana nu trebuie extinsa in mod exagerat, pina la punctul de a se "destrama".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.