Internațional

Schroeder, in cadere libera

Ziarul de Vrancea
31 mai 2005 783 vizualizări
Majoritatea germanilor nu cred ca Gerhard Schroder va fi reales

Aproximativ opt din zece cetateni germani - 79% dintre alegatori - considera ca seful Guvernului, Gerhard Schroder nu va fi reales la alegerile legislative care vor avea loc la jumatatea lunii septembrie, potrivit unui sondaj al institutului Forsa. Doar 19% dintre cei chestionati au apreciat ca liderul social-democrat, aflat la putere din toamna anului 1998, va fi reales in functia de cancelar. Acesta ar putea fi inlocuit in functie de Angela Merkel, care va fi, ce mai probabil, candidatul Uniunii Crestin-Democrate. Un alt sondaj, publicat vineri, a aratat ca aceasta a depasit, pentru prima oara, cota de popularitate a lui Gerhard Schroder. Angela Merkel, aflata in fruntea principalului partid german de opozitie va fi, cel mai probabil, desemnata luni pentru a candida impotriva lui Schroder. Social-democratii condusi de actualul cancelar nu beneficiaza, in prezent, decit de 27% din intentiile de vot, spre deosebire de crestin-democrati, care se bucura de sustinerea a 52 de procente din electorat, inregistrind, in numai o saptamina, o crestere de patru puncte, potrivit sondajului Forsa. Cancelarul Gerhard Schroder a propus organizarea de alegeri anticipate ca urmare a derutei istorice in care se afla partidul sau, dupa infringerea rasunatoare la alegerile regionale organizate in Rhenania de Nord-Westphalia, cel mai populat land german.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.