Internațional

Psihoza atentatelor de la Casa Alba

Ziarul de Vrancea
13 mai 2005 735 vizualizări
Un avion a intrat in spatiul aerian al Capitoliului si Casei Albe, cele doua cladiri fiind evacuate. Acum citeva zile, un stol de pasari, a declansat alarma la Casa Alba.


Un mic avion neautorizat s-a apropiat miercuri (ora locala 12.03 ) la mai putin de cinci kilometri de Casei Alba si de Congres, ambele cladiri fiind evacuate. Alarma a tinut 15 minute, de teama unui atac similar de la 11 septembrie. Un elicopter Black Hawk si doua avioane de vinatoare F-16 au tras focuri de avertisment si au fortat aparatul Cessna 150 sa aterizeze pe aerodromul din comitatul Frederick (statul Maryland) la ora 12:37 (19.37 ora Romaniei). In momentul declansarii alertei, presedintele american George W. Bush nu se afla la Casa Alba, el plimbinduse cu bicicleta in apropiere de Waldorf, in Maryland, insa un convoi de sase sau sapte masini a fost vazut parasind Casa Alba. Membrii Congresului au fost evacuati chiar in plina sedinta. Pilotul avionului Cessna si inca un elev al unei scoli de pilotaj au intrat la scurt timp in custodia politiei din Maryland si au predati ulterior FBI si agentilor Secret Service. Ei au fost eliberati in aceesi zi fara a fi inculpati. Cei doi piloti au fost identificati ca Jim Sheaffer si Troy Martin, acesta din urma fiind elev la o scoala de pilotaj. Autoritatile au ajuns la concluzia ca cei doi nu au reprezentat nici o amenintare pentru obiective din Washington sau din alte zone. Cu toate acestea, ei pot fi sanctionati prin suspendarea licentelor de zbor si amendati cu cite 1.100 de dolari pentru patrunderea intr-un spatiu interzis si refuzul de a comunica cu turnul de control. Este al doilea incident in numai zece zile. Cu putin timp in urma, un stol de de pasari a declansat o alarma falsa ce a dus la evacuarea personalului institutiilor din zona.

Grenada gasita in timpul vizitei lui Bush in Georgia era armata

Grenada gasita in Piata Libertatii din Tbilisi, la 10 mai, in timpul discursului sustinut de George W. Bush era armata, a declarat o sursa din cadrul anchetei, citata, ieri, sub acoperirea anonimatului. "Grenada era armata, dar nu a explodat. In prezent, investigam cauzele", a declarat sursa citata, care a mai precizat ca grenada a fost aruncata din public. Martori oculari sint audiati in prezent de serviciile secrete, printre acestia figurind si un adolescent ce a fost lovit in cap de grenada infasurata intr-o batista. Informatia potrivit careia grenada a fost aruncata din public si nu lasata jos pe pamint este confirmata si de alti martori oculari, a declarat sursa citata. Responsabilul a subliniat ca in cazul in care grenada ar fi explodat, presedintii georgian si american, care se aflau la 50 de metri departare, pe un podium inalt, nu ar fi fost in pericol. Insa, a precizat sursa, mai multe persoane ar fi putut fi ranite sau chiar ucise, ceea ce ar fi produs panica si busculada in rindul multimii. Secretarul Consiliului National de Securitate al Georgiei, Ghela Bejuasvili, a declarat, miercuri, ca grenada descoperita in Piata Libertatii nu era armata. "Nu era o grenada activa, ci ceea ce este cunoscut sub numele de «grenada inginerului». Specialistii spun ca nu putea exploda in piata, desi in cazul in care s-ar fi umblat la ea ar fi putut fi adusa in stare de functionare", a declarat Bejuasvili. Oficialul georgian a dat asigurari ca nu ar fi existat nici un pericol pentru securitatea presedintilor american si georgian. Potrivit versiunii sale, grenada nu a fost aruncata, ci a fost gasita de un agent al serviciilor georgiene de securitate, la 50 de metri de podiumul pe care stateau presedintii Mihail Saakasvili si George W. Bush.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.