Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Doi poliţişti suedezi acuză scoaterea unor declaraţii din context într-un documentar Fox News

Ziarul de Vrancea
21 feb 2017 540 vizualizări
Ei mai spun despre reporterul care i-a intervievat că era “nebun”

Doi poliţişti suedezi susţin că declaraţiile lor au fost scoase din context într-un documentar Fox News, care a încercat să demonstreze că creşterea criminalităţii este o consecinţă directă a politicilor pro-refugiaţi din Suedia. Acest documentar controversat a fost citat de către preşedintele Donald Trump, atunci când a atras atenţia asupra unui atentat terorist inexistent din Suedia. Preşedintele Trump a reuşit să stârnească confuzie în weekend, atunci când a vorbit despre un atentat terorist inexistent din Suedia, explicând ulterior că şi-a luat informaţiile dintr-o emisiune difuzată de către Fox News. Însă, respectivul documentar nu vorbea despre un atentat terorist, ci mai degrabă despre ”creşterea incredibilă a criminalităţii” din Suedia. Doi poliţişti suedezi intervievaţi pentru documentar au acuzat că declaraţiile lor au fost puternic editate şi au răspuns la întrebări complet diferite decât cele care pot fi auzite în emisiunea Fox News. De asemenea, ei l-au catalogat drept un adevărat nebun pe jurnalistul Ami Horowitz, care i-a intervievat în Suedia. Horowitz a dezminţit toate acuzaţiile, susţinând că cei doi poliţişti sunt supuşi unor presiuni uriaşe pentru ce au declarat la Fox News.
Acest controversat segment a fost introdus de un moderator Fox News drept ”documentarea violenţelor comise de refugiaţi în Suedia”, iar Horowitz îi întreabă pe doi poliţişti dacă au văzut o creştere a criminalităţii în oraşele din Suedia. ”Cel puţin o dată sau de două ori pe săptămână”, spune un poliţist, care continuă să explice că asemenea incidente violente se întâmplau de maxim trei ori pe an în 2012. Horowitz concluzionează că este vorba de o ”creştere exponenţială a criminalităţii”.
Însă, nu este clar din documentar dacă poliţiştii vorbeau despre criminalitate sau despre imigraţie. Poliţistul Anders Goranzon a susţinut că a dat un interviu despre zonele care înregistrează o rată ridicată a criminalităţii şi nu a vorbit în niciun moment despre migraţie sau imigraţie.
”Suntem şocaţi. Ne-a editat răspunsurile. Am răspuns la întrebări complet diferite în interviu. Acesta este un jurnalist prost”, a declarat Goranzon.
Însă, Horowitz a explicat că le-a spus poliţiştilor suedezi exact ce intenţionează să facă cu respectivele interviuri. ”Aceasta este problema Suediei. Probabil sunt puşi sub o presiune uriaşă pentru ce au spus. Este extrem de dificil să-ţi aperi opiniile într-un asemenea mediu şi îmi pare rău pentru ei. Ei sunt băieţi curajoşi, minunaţi, iar aceste comentarii sunt considerate nepotrivite. Ceea ce auziţi este corect şi toate întrebările pe care le-am pus sunt în acest film”, a precizat jurnalistul de la Fox News.

O mamă va duce sarcina la termen, deşi fetiţa va muri, pentru a dona organele micuţei

O femeie din Statele Unite a anunţat că îşi va duce la termen sarcina deşi fetiţa are o boală incurabilă şi va trăi doar cateva ore după naştere pentru că organele micuţei să fie donate bebeluşilor care au nevoie de ele, scrie Telegraph. Keri Young şi soţul ei Royce au fost la consultaţia de 19 săptămani pentru a afla sexul viitorului copil, dar au fost devastaţi să afle că fătul are o boală incurabilă cunoscută drept anencefalie. Bebeluşul, pe care l-au botezat Eva, se va naşte fără un creier dezvoltat pe deplin şi se preconizează că va muri la cateva ore de la naştere. Cuplul a luat în considerare inducerea naşterii premature pentru a-şi duce viaţă mai departe, dar, în schimb, au hotărat să ducă sarcina la capăt pentru că organele copilului să fie donate. “Aceasta este inima perfectă a fiicei noastre. Are picioare perfecte şi maini perfecte. Ea are rinichi perfecţi, plămani perfecţi şi un ficat perfect. Din păcate nu are un creier perfect”, a scris Keri pe pagina ei de Facebook. 

Descoperire macabră: 74 de migranţi morţi pe o plajă libiană

Reprezentanţii Crucii Roşii au anunţat că trupurile a 74 de migranţi decedaţi au ajuns pe o plajă libiană din apropiere de localitatea Zawiya. Potrivit primelor informaţii, migranţii au murit în ultimele două zile, transmite Reuters. Mohamed al-Misrati a precizat că toţi migranţii decedaţi sunt adulţi din ţările sub-sahariene, fiind vorba de 71 de bărbaţi şi trei femei. Libia a devenit punctul principal de plecare pentru migranţii care doresc să ajungă în pe coastele europene traversând Marea Mediterană. De asemenea, curenţii aduc în mod frecvent cadavrele migranţilor pe plajele libiene.
În 2016, până la 181.000 de migranţi au încercat să traverseze Marea Mediterană plecând de pe coastele Libiei. Uniunea Europeană şi-a intensificat în ultimul an eforturile pentru a reduce numărul persoanelor care întrepind călătoria periculoasă pe Marea Mediterană. În acest sens, liderii europeni au sprijinit guvernul libian de la Tripoli susţinut de Naţiunile Unite şi au îndemnat la o colaborare mai apropiată cu ţările africane din care provin cei mai mulţi migranţi care ajung în Europa.
UE susţine că până la 70% din migranţii care ajung pe ruta Libia-Italia provin din ţările sărace din Africa. În acest sens, vorbim despre aşa-numiţi migranţi economici, ci nu despre persoane care fug din calea unor conflicte violente sau a unor regimuri tiranice. Cei mai mulţi migranţi africani nu îndeplinesc criteriile pentru a primi azil în ţările europene.

Forţele speciale desfăşurate pentru a păzi morga unde este ţinut Kim Jong Nam

Malaysia a desfăşurat ieri dimineaţă până la 30 de ofiţieri înarmaţi din forţele speciale pentru a asigura securitatea la morga unde este ţinut Kim Jong Nam, fratele vitreg al dictatorului nord-coreean Kim Jong-un. Măsurile suplimentare de securitate au legătură cu posibila prezenţă a fiului lui Kim Jong Nam în Kuala Lumpur pentru a ridica corpul neînsufleţit al tatălui asasinat în urmă cu o săptămână de agenţii Phenianului. Un convoi de patru autovehicule nemarcate au intrat încă de la primele ore ale dimineţii în spitalul din Kuala Lumpur. O adevărată dispută diplomatică a izbucnit între Malaysia şi Coreea de Nord în urma asasinării lui Kim Jong Nam, după ce autorităţile malaeze au anunţat că nu au de gând să predea trupul fratelui vitreg al dictatorului nord-coreean până ce nu vor primi o mostră de ADN din partea familiei Kim. Kuala Lumpur a anunţat inclusiv rechemarea ambasadorului malaez de la Phenian, după ce diplomaţii nord-coreeni au pus presiuni pentru a opri efectuarea unei necropsii şi au cerut eliberarea imediată a cadavrului lui Nam. Regimul de la Phenian a precizat că nu va recunoşate concluziile anchetei malaeze cu privire la moartea cetăţeanului nord-coreean, deşi nu a precizat că e vorba de fratele vitreg al lui Kim Jong-un.
Kim Han-Sol este fiul lui Kim Jong Nam şi urma să plece luni noaptea din Macao, însă prezenţa sa nu a fost confirmată în Kuala Lumpur. Între timp, diplomaţii nord-coreeni au respins drept absurdă solicitarea unei probe ADN, susţinând că au dreptul să ceară eliberarea oricărui cadavru, atât timp cât persoana decedată avea un paşaport emis de către Phenian.
Ambasadorul Kang Chol a declarat că ancheta cu privire la asasinarea fratelui vitreg al dictatorului nord-coreean este motivată politic şi Kuala Lumpur a colaborat împreună cu Seul pentru a acuza de crimă regimul lui Kim Jong-un.

Regiunea capitalei franceze a pierdut 1,5 milioane de turişti în 2016

Regiunea capitalei franceze a pierdut 1,5 milioane de turişti în 2016 ca urmare a atentatelor, cele mai mari scăderi înregistrându-se la numărul turiştilor chinezi şi japonezi, a anunţat marţi Comitetul regional pentru turism (CRT), citat de France Presse. Pierderile financiare cauzate de reducerea numărului de turişti în regiunea Paris anul trecut sunt estimate la 1,3 miliarde euro, conform bilanţului anual al CRT. Numărul turiştilor din regiunea Ile-de-France a fost de aproape 31 de milioane anul trecut, cu 4,7% mai mic decât în 2015. Numărul turiştilor străini s-a redus cu 8,8%, iar cel al turiştilor francezi cu 0,8%. În ceea ce priveşte numărul total de nopţi hoteliere în regiunea Paris, scăderea a fost de 7,2%. Potrivit CRT, cel mai mare recul s-a înregistrat în rândul turiştilor chinezi (o scădere de 268.000 de vizitatori faţă de 2015), urmaţi de cei japonezi (mai puţini cu 225.000 faţă de 2015) şi italieni (scădere de 215.000). CRT estimează că asupra americanilor — cel mai mare contingent de vizitatori din Franţa — “impactul a fost mic”, numărul turiştilor veniţi din SUA scăzând cu 100.000 anul trecut faţă de cel anterior. Impactul atentatelor din Paris a fost resimţit şi de principalele obiective turistice — Arcul de Triumf a înregistrat o scădere a numărului de vizitatori de 24%, Muzeul Luvru de 13,3%, Palatul Versailles 9,8% şi Disneyland de 9,5%.

Preşedintele azer şi-a numit soţia prim-vicepreşedinte al ţării

Preşedintele azer Ilham Aliev, şi-a numit soţia, pe Mehriban Alieva, în funcţia de prim-vicepreşedinte al ţării, consolidându-şi şi mai mult regimul în republica din Caucaz bogată în petrol. Agenţia de presă de stat din fosta republică sovietică precizează că Prima Doamnă a ţării, în vârstă de 52 de ani, absolventă a Universităţii de Medicină şi doctor în filosofie, este membră a Parlamentului, preşedinta Fundaţiei Heidar Aliev şi ambasador al Bunăvoinţei UNESCO şi ISESCO. Ilham Aliev conduce Azerbaidjanul de la moartea tatălui său, Heidar, în 2003. Organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului critică înăbuşirea opoziţiei în ţară şi corupţia din instituţiile statului, acuzaţii pe care Guvernul le neagă. În septembrie, Aliev a organizat un referendum prin care a creat o funcţie puternică de vicepreşedinte şi a prelungit mandatul prezidenţial la şapte ani, de la cinci.
Documente diplomatice americane publicate anul trecut de presă arată că, deşi este parlamentar, Prima Doamnă azeră pare slab informată despre chestiunile politice. Documentele interne ironizează şi preferinţa soţiei preşedintelui pentru haine scumpe şi pentru operaţii estetice. Tatăl ei, Arif Paşaiev, este un om de afaceri bogat din Azerbaidjan. Mehriban şi Ilham Aliev au trei copii.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.