Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Bolivia declară stare de urgenţă din cauza invaziei lăcustelor

Ziarul de Vrancea
9 feb 2017 694 vizualizări
Guvernul bolivian a declarat stare de urgenţă într-o regiune agricolă vastă din cauza unei invazii a lăcustelor.

Preşedintele Evo Morales a anunţat un plan de intervenţie, care include 700.000 de dolari pentru finanţarea unui proces de fumigaţie în vederea combaterii insectelor dăunătoare.
Primul roi şi-a făcut apariţia în urmă cu o săptămână în zonele joase din apropierea oraşului Santa Cruz, regiunea în care este produsă mare parte din cantitatea de hrană şi carne din Bolivia. Insectele au înaintat rapid distrugând în calea lor păşunile şi culturile de porumb şi sorg. Autorităţile estimează că peste 1.000 de hectare de teren agricol au fost devastate de lăcuste. Guvernul bolivian a cerut ca procesul de fumigaţie să înceapă imediat. ''Vom crea un inel de 500 de metri în jurul zonei afectate şi vom face fumigaţii în interiorul lui, colaborând cu autorităţile locale'', a declarat Mauricio Ordonez, responsabil din domeniul agriculturii. Preşedintele Morales urmează să facă vineri o vizită în provincia Santa Cruz. 

Majoritatea europenilor cred că imigraţia din ţările musulmane trebuie oprită

Majoritatea europenilor cred că imigraţia din ţările musulmane trebuie oprită, arată un sondaj realizat de institutul britanic Chatham House.
Sondajul a fost realizat în 10 ţări europene, printre care nu se numără şi România, înainte ca preşedintele american Donald Trump să semneze decretul care interzice intrarea pe teritoriul SUA a cetăţenilor din şapte ţări musulmane. În total, opt dintre cele 10 state unde a fost făcut studiul sunt împotriva imigraţiei musulmane. Polonia este ţara unde această opoziţie este cea mai puternică, 71% dintre cetăţenii săi dorind o interdicţie. Pe a doua poziţie se află Austria (65%), urmată de Ungaria (64%), Belgia (64%), Franţa (61%), Germania (53%) şi Italia (51%). În Marea Britanie, 47% dintre persoanele întrebate sunt în favoarea unei astfel de interdicţii de călătorie. Spania este ţara unde cei mai mulţi oameni sunt de acord cu imigraţia din statele musulmane. Astfel, numai 41% dintre spanioli ar susţine eventuale restricţii de călătorie de acest fel. Studiul mai arată că persoanele în vârstă sunt mai favorabile unei interdicţii pentru musulmani, în timp ce categoria de vârstă sub 30 de ani se opune în cea mai mare măsură.

Parisul va construi o barieră anti-atentate în jurul Turnului Eiffel

Parisul intenţionează să construiască o barieră în jurul Turnului Eiffel, pentru a limita riscul de atentate. Conducerea oraşului a alocat 20 de milioane de euro pentru proiect şi va evalua proiectele propuse, ţinând cont şi de aspectul barierei, care va trebui să nu dăuneze din punct de vedere estetic. Ideea este să există o „barieră permanentă şi estetică”, a spus un oficial local, Jean-Francois Martins. „Din păcate, riscul terorismului nu a dispărut”, a adăugat el. Turnul Eiffel este vizitat, în medie, de circa şapte milioane de vizitatori.

SUA: Purtătorul de cuvânt prezidenţial a vorbit de trei ori despre un atentat terorist care nu a avut loc niciodată

Kellyanne Conway nu este singura reprezentantă a administraţiei prezidenţiale care să vorbească despre atentate teroriste ce nu au avut loc niciodată sau despre aşa-numite ”fapte alternative” prezentate de Casa Albă. Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Donald Trump, Sean Spicer, a făcut referire de trei ori la un atentat terorist inexistent din Atlanta. Spicer a vorbit pentru prima dată de ”atentatul de la Atlanta” în timpul unei apariţii la emisiunea ”This Week” de pe postul de televiziune ABC. ”Ce putem să le spunem acelor familii care au pierdut pe cineva într-un atac terorist - fie că vorbim de Atlanta, San Bernardino sau Boston? Acei oameni, fiecare dintre ei au ieşit din ţară şi apoi s-au întors”, a declarat purtătorul de cuvânt de la Casa Albă. Acesta a repetat eroarea în ziua următoare, atunci când a susţinut că există prea multe incidente teroriste în Statele Unite, ”fie că vorbim despre San Bernardino, Atlanta”, în timpul unei apariţii televizate la MSNBC. Aparent neimpresionat de ultimele două menţiuni ale atentatului terorist inexistent din Atlanta, Sean Spicer a vorbit din nou despre atac în timpul unei conferinţe de presă de la Casa Albă. ”Verificăm întregul proces în această perioadă de timp pentru a ne asigura că totul se desfăşoară în mod corect, dar nu cred că trebuie să ne uităm mai departe de familiile de la maratonul din Boston, Atlanta şi San Bernardino”, a declarat purtătorul de cuvânt după ce a fost întrebat de un reporter ce ţări care au legături cu terorismul internaţional nu sunt incluse în interdicţia semnată de Donald Trump.
În 1996, o serie de bombe a zguduit parcul olimpic din Atlanta, iar atacul a fost orchestrat de către teroristul american Eric Rudolph. Însă, nu la asta făcea referire Sean Spicer, acesta precizând că ”sigur am vrut să spun Orlando”. Confuzia are loc la scurt timp după ce consiliera prezidenţială Kellyanne Conway a făcut trimitere în repetate rânduri la masacrul din Bowling Green. Ulterior, aceasta s-a văzut nevoită să recunoască că un asemenea atac nu a existat niciodată.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.