Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE:General chinez: Scutul antirachetă din Romania ameninţă Rusia

Ziarul de Vrancea
11 oct 2016 519 vizualizări
Un general chinez de rang înalt a declarat că scutul antirachetă european reprezintă o ameninţare clară pentru securitatea Rusiei, iar acţiunile militare globale ale americanilor ar putea să distrugă echilibrul dintre puterile regionale şi să ducă la apariţia instabilităţii politice, scrie Russia Today.

”Statele Unite nu au prezentat garanţii obligatorii din punct de vedere juridic că sistemul antirachetă desfăşurat la frontierele europene nu este în niciun caz îndreptat spre Rusia. În acelaşi timp, acesta reprezintă o ameninţare reală şi directă la adresa securităţii ruse”, a declarat generalul chinez în cadrul Forumului Internaţional de Securitate Xiangshan din Beijing. O asemenea declaraţie este pe linia de retorică stabilită de diplomaţii ruşi, care insistă că scutul antirachetă european ar putea să compromită securitatea rusă şi trebuie să fie contracarat cu rachete balistice superioare şi dezvoltarea capacităţilor armatei ruse de a distruge bazele care adăpostesc un asemenea armament. ”China şi Rusia au poziţii similare cu privire la sistemle startegice antirachete şi se opun încercărilor făcute de alte naţiuni sau grupuri de naţiuni pentru a crea în mod unilateral un asemneea sistem, care pune la risc securitatea internaţională strategică”, a declarat generalul chinez de rang înalt.

Conservatorii lui Merkel, la cel mai scăzut nivel din istorie în sondaje

Conservatorii cancelarului german Angela Merkel au scăzut la sub 30%, în preferinţele electoratului, pentru prima dată, arată un sondaj dat publicităţii iori. Studiul realizat de institutul INSA creditează conservatorii lui Merkel (CDU) cu 29,5% din intenţiile de vot – cel mai scăzut nivel din istorie pentru formaţiune. Pe de altă parte, partenerul de coaliţie al CDU, Partidul Social-Democrat (SPD), a urcat cu 1% în sondaje, ajungând la 22% din intenţiile de vot. Pe a treia poziţie se află formaţiunea antiimigranţi Alternativa pentru Germania (AfD), susţinută de 15% dintre germanii intervievaţi.
Popularitatea lui Merkel a scăzut în urma politicii sale deschise faţă de refugiaţi, în urma căreia peste un milion de migranţi au ajuns în ţară. Cancelarul a început, totuşi, să îşi revină în sondaje în ultimele luni. Ea nu a anunţat încă dacă va candida pentru un al patrulea mandat în septembrie 2017. „Germania se pregăteşte pentru cele mai interesante alegeri din istoria sa”, a spus şeful INSA, Hermann Binkert.

Ţânţarii pot fi păcăliţi să nu ne mai înţepe

După ce au studiat simţul olfactiv al ţânţarilor, dar şi modul în care aceştia percep ''aroma'' oamenilor, manifestând anumite preferinţe, cercetătorii americani au ajuns la concluzia că aceste insecte sunt ghidate şi de gust, nu numai de miros, aşa cum se credea până acum, informează UPI.
Cercetarea, ce identifică diverse modalităţi prin care aceste insecte se simt atrase de sângele uman, a fost desfăşurată de experţi de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore, Statele Unite. ''Descoperirea sugerează că ţânţarilor nu le place doar mirosul nostru, ci şi aroma'', menţionează profesorul Christopher Potter. Acesta a adăugat că rezultatele studiului ar putea oferi o nouă modalitate de a respinge aceste insecte şi de a încetini răspândirea malariei, o boală infecţioasă vindecabilă în fazele incipiente, împotriva căreia nu există însă un vaccin. În 2015, experţii au estimat că malaria a afectat circa 214 milioane de persoane, majoritatea din Africa, în ciuda eforturilor de eradicare şi de control al ţânţarilor, desfăşurate de-a lungul deceniilor.
După ce au examinat îndeaproape ce anume atrage aceste insecte, cercetătorii au ajuns la concluzia că prin schimbarea gustului sângelui oamenilor pot fi prevenite înţepăturile şi se va putea realiza încetinirea răspândirii malariei ducând la salvarea a aproximativ 450.000 de vieţi anual. Simţul mirosului este esenţial pentru supravieţuirea ţânţarilor, fiecare având trei perechi de ''nasuri'' — două antene, două papile maxilare şi două mici organe ataşate la baza antenelor, numite labele.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.