Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Martie şi august, lunile cu cele mai multe cereri de divorţ

Ziarul de Vrancea
22 aug 2016 667 vizualizări
Cuplurile au tendinţa să-şi acorde "o ultimă şansă" în cadrul vacanţelor, este una dintre posibilele explicaţii

O echipă de cercetători de la Universitatea din Washington s-a ocupat de ritmul sezonier al divorţurilor, folosind date din statul Washington din perioada 2001-2015. Ei au descoperit că cea mai mare parte a cererilor de divorţ se înregistrează în lunile martie şi august, potrivit Agerpres.
Studiul difuzat de site-ul Eurekalert sugerează că divorţurile ar avea propriul lor calendar, apărând în general după vacanţă (de iarnă sau vară). Vacanţele sunt de obicei o perioadă foarte importantă în cadrul familiilor, ceea ce explică faptul că multe cupluri au tendinţa să aştepte sfârşitul acestora pentru a depune cererea de divorţ. Cuplurile în rândul cărora apar probleme au tendinţa să îşi acorde "o ultimă şansă" în vacanţa de vară sau cu ocazia sărbătorilor de iarnă. "Oamenii au de la vacanţe aşteptări mari, chiar dacă au fost probabil dezamăgiţi în anii anteriori. Aceste perioade ale anului dau posibilitatea unui nou început, a unei tranziţii spre o nouă etapă. Ca un cerc de optimism", arată Julie Brines, unul din autorii studiului.
Însă aceleaşi vacanţe sunt perioade pline de stres pentru cuplurile în dificultate care aşteaptă mult de la momentele petrecute în familie, dar care sunt dezamăgite. Prin urmare, aceste cupluri au tendinţa să îşi formuleze cererile de divorţ în luna martie (la câteva luni după vacanţa de Crăciun, timp necesar pentru a pune ordine în lucruri şi a căpăta curaj).
După vacanţa de vară, cererile de divorţ ar fi mai frecvente în august, fiindcă soţii vor să rezolve situaţia dintre ei înainte de începerea anului şcolar, pentru a nu tulbura prea mult copiii, este concluzia studiului

Iranul bate obrazul Rusiei

Iranul a anunţat ieri încetarea "pentru moment" a raidurilor pe care Rusia le efectuează în Siria dintr-una dintre bazele sale aeriene, Hamadan, după ce ministrul iranian al Apărării l-a criticat pe aliatul rus. Ministrul Hossein Dehghan a criticat Moscova, într-un interviu televizat, din cauză că ruşii au anunţat în mod public că folosesc o bază din Iran cu scopul de a efectua atacuri aeriene în Siria, unde aceştia susţin, la fel ca iranienii, regimul lui Bashar al-Assad în războiul împotriva rebelilor şi jihadiştilor. "Desigur, ruşii vor să arate că ei sunt o superputere şi o ţară influentă", însă în spatele anunţării raidurilor din Iran există o voinţă "de a ieşi în faţă, o lipsă de respect" faţă de Iran, a declarat Dehghan.
Raidurile de săptămâna trecută au făcut parte dintr-o "misiune precisă şi autorizată, iar ea s-a încheiat acum. Ei (ruşii) au efectuat aceste raiduri şi au plecat", a declarat ieri pentru presă, la Teheran, Bahram Ghasemi, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe. Însă el a lăsat uşa deschisă altor eventuale misiuni ruseşti asemănătoare şi a subliniat că acest lucru depinde de "situaţia din regiune" şi necesită "autorizaţia" Teheranului.

Cel puţin 22 dintre oamenii ucişi la Gaziantep aveau mai puţin de 14 ani

Cel puţin 22 dintre cei 51 de oameni ucişi în atacul sinucigaş comis la o nuntă din Gaziantep, din sud-estul Turciei, aveau mai puţin de 14 ani, a declarat un oficial guvernamental turc citat de Reuters. Una dintre victime este un bebeluş de numai trei luni.
Atacul, cel mai sângeros dintr-o serie de atentate care au vizat Turcia anul acesta, a fost comis de un adolescent cu vârsta cuprinsă între 12 şi 14 ani, iar preşedintele Recep Tayyip Erdogan a acuzat organizaţia teroristă Stat Islamic că se află în spate. “Dovezile iniţiale sugerează că a fost un atac ISIS”, a spus duminică Erdogan. El a precizat că 69 de oameni sunt în spital şi că 17 dintre ei sunt răniţi grav. O vestă de explozibili distrusă a fost găsită la faţa locului, au precizat autorităţile.
Bomba a fost detonată când oaspeţii ieşeau pe stradă, după ceremonia tradiţională a pictării invitaţiilor cu henna.
O parte dintre turci consideră că Guvernul nu a făcut suficiente pentru a asigura securitatea populaţiei în faţa ISIS. Organizaţia teroristă Stat Islamic a fost acuzată şi pentru alte atacuri similare în Turcia, vizând adesea reuniuni kurde. Cel mai sângeros a avut loc în luna octombrie, când atacatori sinucigaşi au ucis peste 100 de persoane la un miting pro-kurzi organizat la Ankara. Potrivit partidului pro-kurd HDP, nunta vizată era a unuia dintre membrii săi. Mirele se numără printre răniţi.

Studiu: Pocnitul degetelor, un obicei benefic

Conform unui studiu realizat de un chirurg al membrelor superioare şi un radiolog de la Universitatea California şi contrar a ceea ce se credea până acum, obiceiul de a pocni degetele poate fi benefic. Rezultatele cercetării lor au demonstrat, nu numai că cei care îşi pocnesc degetele nu au nicio problemă cu articulaţiile, ci şi că obţin o amplitudine mai mare a mişcărilor degetelor după ce şi le-au pocnit. În ceea ce priveşte zgomotul caracteristic produs de această "activitate", acesta provine din eliberarea bulelor de gaz ce se formează în lichidul din articulaţii.
De ce se crede totuşi că obiceiul nu este sănătos? Pentru doctorul Greg Kawchik, intervievat de CNN, răspunsul este simplu: "Este doar părerea mea, dar am impresia că oamenii sunt atât de dezgustaţi de acest zgomot, încât au creat mituri în jurul acestui obicei", a spus el. Cercetătorii au ţinut totuşi să relativizeze rezultatele studiului lor, ţinând seama că au cercetat până acum doar efectele pe termen scurt şi nu pe cele pe termen lung ale pocnirii degetelor.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.