Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Studiu: Cafeaua este benefică pentru moral

Ziarul de Vrancea
16 aug 2016 635 vizualizări
Cafeina îşi confirmă rolul protector împotriva depresiei, fie că este consumată în cafea, fie din alte surse.

Pentru a evalua acest efect, o echipă de cercetători chinezi de la Universitatea din Qingdao a trecut în revistă cele mai "serioase" studii realizate pe această temă între 1980 şi 2015, cu date privitoare la circa 400.000 de persoane şi la legătura dintre cafea şi depresie sau între cafeină şi depresie. "Consumul de cafea şi cafeină se asociază semnificativ cu o reducere a riscului depresiv, au constatat autorii studiului", arată Alain Cohen în Journal international de médecine. Astfel, consumul regulat de cafea sau cofeină (faţă de lipsa consumului) scade acest risc cu circa 25% (în medie). Se pune constant întrebarea care este cantitatea potrivită de cafea sau de cafeină. Cantitatea "ideală" este greu de stabilit, aceasta variind în funcţie de fiecare persoană. Cercetătorii menţionează un efect (variabil) pornind de la o cafea şi mergând până la şase pe zi. Cifra rezonabilă ar fi la mijloc: între două şi patru ceşti pe zi, ceea ce corespunde la circa 300 de mg de cafeină (mai mult sau mai puţin, în funcţie de tipul de cafea şi modul de pregătire). Cafeina se găseşte îndeosebi în ceai, ciocolată, în băuturile carbogazoase şi energizante.

Autorităţile germane au cerut ştergerea unor ”pokestop-uri” în zonele de securitate din aeroporturi

Autorităţile germane şi operatorii aerieni au cerut ca anumite elemente ale aplicaţiei mobile ”Pokemon Go”, care sunt plasate dincolo de controalele de securitate de pe aeroporturi, să fie şterse de către programatori. Operatorii aerieni sunt nemultumiţi de regăsirea unor aşa-numite ”pokestop-uri”, unde utilizatorii pot colecta ouă sau ”poke balls”, dincolo de controalele de securitate de pe aeroporturile germane. ”Jucătorii, care evită controalele de securitate sau deschid uşile pentru evacuarea de urgenţă, ar putea să provoace implementarea unor măsuri excepţionale de către poliţişti sau acţiuni juridice de cerere a unor despăgubiri”, se arată într-o cerere formulată de asociaţia operatorilor aerieni.
Aplicaţia Pokemon Go a fost lansată luna trecută în Germania.
Săptămâna trecută, autorităţile locale din Osnabrueck au fost nevoite să salveze o persoană, care dorea să prindă un anumit pokemon de pe şinele de tren. Tânărul, în vârstă de 22 de ani, consumase băuturi alcoolice şi le-a explicat poliţiştilor că a fost condus de GPS-ul mobil pe şinele de tren. Mai multe trenuri au fost întârziate ca urmare a incidentului. De asemenea, aplicaţia a fost interzisă în mai multe bănci din Dusseldorf.

Rusia bombardează din bazele Iranului

Directorul Consiliului Naţional de Securitate al Iranului, Ali Shamkhani, a anunţat ieri că Teheranul şi Moscova îţi vor împărţi facilităţile militare în lupta de combatere a terorismului global. Anunţul vine după ce bombardierele ruse au folosit pentru prima dată baza aeriană iraniană de la Hamadan pentru a lovi poziţii ale jihadiştilor islamişti de pe teritoriul Siriei.
”Cooperarea ruso-iraniană în lupta de combatere a terorismului din Siria este una strategică şi vom împărţi potenţialul şi facilităţile noastre din teren”, a declarat Ali Shamkhani.
Anterior, forţele ruse au trimis mai multe bombardiere Tupolev-22 la baza aeriană iraniană, de unde au decolat pentru a lovi ţinte ale jihadiştilor Statului Islamic din Siria. Intervenţia militară rusă de partea forţelor guvernamentale siriene a fost lansată la 30 septembrie 2015. În ultimul an, militarii ruşi au organizat în mod frecvent raiduri aeriene împotriva bastioanelor Statului Islamic, dar şi împotriva insurgenţei moderate, care a preluat controlul în mai multe oraşe siriene.
Forţele ruse au folosit în aceste raiduri aeriene bazele militare deţinute de armata siriană în provincia vestică Lataki.

Trupe ruse efectuează exerciţii antitero în Transnistria

Trupe ruse s-au alăturat trupelor separatiste proruse din regiunea moldoveană Transnistria pentru a efectua exerciţii, a doua oară luna aceasta, au anunţat ieri separatiştii. Unităţi speciale au luat parte la exerciţii antitero la sud de Tiraspol. Locuitorii din zonă au fost avertizaţi în legătură cu simulări sau situaţii reale în cadrul acestor exerciţii. Chişinăul a criticat primul exerciţiu din această lună, însă nu a reacţionat imediat la cel de al doilea. Regiunea separatistă moldoveană Transnistria s-a despărţit de Chişinău în anii '90, evocând o unire a Republicii Moldova cu România.
Separatiştii proruşi au purtat un război cu moldovenii în 1992, soldat cu aproximativ 1.500 de morţi. Aproximativ 1.000 de "pacificatori" ruşi sunt staţionaţi în continuare în Transnistria.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.