Internațional

UNICEF: 200 de milioane de victime ale mutilărilor genitale în lume

Ziarul de Vrancea
5 feb 2016 803 vizualizări
Circa 200 de milioane de femei şi fete suferă mutilări genitale, relevă un nou raport al Fondului naţiunilor unite pentru copii (UNICEF).

Somalia, Guineea şi Djibouti rămân ţările cu ratele de mutilare genitală cele mai ridicate. Amploarea fenomenului s scăzut însă în circa 30 de ţări, în special în Liberia, Burkina Faso sau Kenya, indică raportul. ONU şi-a fixat drept obiectiv să pună capăt acestei practici până în 2030, în cadrul obiectivelor de dezvoltare adoptate de 193 de ţări în septembrie anul trecut. Din cele 200 de milioane de victime ale mutilărilor genitale, 44 de milioane sunt în vârstă de 14 ani sau mai puţin. În cele 30 de ţări în care această practică este cea mai răspândită majoritatea fetelor au fost supuse circumciziei feminine înainte de vârsta de 5 ani. "În ţări ca Somalia, Guineea şi Djibouti, această practică este aproape universală", subliniază Claudia Cappa, care a condus echipa care a redactat raportul. Cifra globală de 200 de milioane de victime ale mutilărilor genitale furnizată de UNICEF depăşeşte cu 70 de milioane ultima estimare care data din 2014, datorită noilor date furnizate de Indonezia.
Din 2008, peste 15.000 de comunităţi au renunţat la mutilările genitale feminine, dintre care 2.000 anul trecut. Cinci ţări au adoptat legi care transformă această practică în infracţiune: Kenya, Uganda, Guineea-Bissau, Nigeria şi Gambia.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.