Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Peste 80 de milioane de oameni, lăsaţi de partid fără amantă

Ziarul de Vrancea
22 oct 2015 711 vizualizări
Membrii Partidului Comunist Chinez nu vor mai avea voie să joace golf, să aibă "relaţii sexuale nepotrivite" şi să "abuzeze de mancare şi băutură", a anunţat ieri agenţia oficială China Nouă.

Aceste restricţii, care se vor aplica celor circa 88 de milioane de membri ai celui mai mare partid din lume, sunt "regulile disciplinare cele mai severe" de la deschiderea promovată de China, în anii 80, potrivit documentului publicat de Biroul Politic al Comitetului central, organul principal de conducere al PCC.
Preşedintele Xi Jinping, numărul unu în partid, consideră corupţia o ameninţare majoră pentru supremaţia PCC şi, pentru a o eradica, a lansat o campanie viguroasă, percepută uneori drept o epurare de natură politică.
În acest cadru, Partidul a multiplicat excluderile şi anchetele asupra membrilor acuzaţi de "mod de viaţă decadent", care participă la banchete ostentative, cu relaţii extraconjugale sau care au cheltuieli somptuoase.
Termenii "adulter" şi "întreţinerea de amante", prezente în precedenta versiune a regulamentului din 2013, au fost abandonaţi pentru expresii mai vagi precum "relaţii sexuale nepotrivite", explică Xie Chuntao, directorul departamentului de istorie al şcolii centrale a PCC. "Disciplina Partidului este mai strictă decat legea şi trebuie plasată înaintea legii", afirmă noile reguli ale PCC, care atacă şi comuniştii amatori de golf.
Golful, promovat activ de autorităţile sportive în China - unde numărul de terenuri a crescut de trei ori în 10 ani - rămane însă în colimator deoarece este una dintre plăcerile preferate ale chinezilor bogaţi şi ale unor lideri politici - corupţi sau nu. Fostul secretar general al PCC Zhao Ziyang, demis după evenimentele din Tiananmen din 1989, era un mare adept al acestui sport.

Peste 30.000 de persoane riscă să moară de foame în Sudanul de Sud

Peste 30.000 de persoane riscă să moară foame în regiunile din Sudanul de Sud cele mai răvăşite de războiul civil şi alte zeci de mii sunt în pragul foametei, a avertizat ieri ONU. Chiar dacă nu a fost declarată oficial starea de foamete, Sudanul de Sud trece prin cea mai dificilă fază a sa din cele 22 de luni ale unui conflict marcat de numeroase atrocităţi, iar "cel puţin 30.000 de persoane trăiesc în condiţii extreme şi riscă să moară de foame", conform ONU.
În pofida unui acord de pace semnat la sfârşitul lunii august, au loc lupte intense, însoţite de numeroase răpiri şi violuri asupra femeilor şi copiilor, scrie organizaţia.
Din decembrie 2013, Sudanul de Sud este scena unui război între armata fidelă preşedintelui Salva Kiir şi o rebeliune condusă de fostul său vicepreşedinte şi rival, Riek Machar. Războiul civil, marcat de masacre şi atrocităţi atribuite celor două tabere, a făcut din decembrie 2013 zeci de mii de morţi şi a determinat strămutarea a circa 2,2 milioane de sud-sudanezi din locuinţele lor. "De la începutul luptelor în urmă cu aproape doi ani, copiii cad victime ale conflictului, bolilor, fricii şi foametei", a atras atenţia responsabilul UNICEF pentru Sudanul de Sud, Jonathan Veitch.

Popularitatea lui Putin ar fi ajuns la aproximativ 90%

Popularitatea preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, a atins recordul de aproximativ 90 la sută, în contextul deciziei de a interveni militar în Siria, arată un sondaj citat de site-ul agenţiei TASS. Potrivit sondajului realizat de Institutul VTsIOM, Vladimir Putin are în prezent o popularitate de 89,9 la sută, comparativ cu 89,1 la sută în luna iunie.
În ianuarie 2012, popularitatea liderului rus era de 58,8 la sută. "Atingerea acestui nivel de susţinere populară are legătură în primul rând cu evenimentele din Siria, unde Rusia a lansat raiduri aeriene împotriva teroriştilor", explică Institutul VTsIOM.
Aviaţia militară rusă a efectuat, în ultimele săptămâni, peste 700 de raiduri aeriene în Siria, vizând 690 de obiective teroriste. Rusia a lansat la sfârşitul lunii septembrie raiduri aeriene în Siria, pentru susţinerea regimului Bashar al-Assad. Statele Unite şi NATO au acuzat Rusia că atacă poziţii ale insurgenţilor susţinuţi de Occident. Moscova susţine că vizează exclusiv poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.