Internațional

Mersul pe jos, la fel de important precum mancatul

Ziarul de Vrancea
29 sep 2014 391 vizualizări
Mersul pe jos este la fel de important precum mancatul pentru oameni, conform unui studiu realizat de experţi americani în biomecanică.

"Sedentarii activi reprezintă un nou model în societate. Niciodată sala de fitness nu va înlocui mersul pe jos. După ce stai în acelaşi loc timp de şapte ore la muncă (sau chiar mai mult), te duci la sală (în cazul fericit), acolo unde mai stai încă o oră lucrand la aparate. Nu poţi să compensezi zece ore de stat degeaba cu o oră de exerciţii fizice", a precizat Katy Bowman, expert în domeniul biomecanicii. "7500 de paşi reprezintă un mod foarte bun de a încerca să te menţii sănătos. Recomandarea este aceea de face cel puţin 150 de minute de activitate (n.r. mers pe jos) în decursul unei săptămani", se arată în studiul citat de hotnews.ro.
Ultimele studii ale Universităţii din Texas realizate pe un număr de 218 maratonişti şi semimaratonişti au arătat că un astfel de sportiv face, în medie, 6,5 ore de antrenament intens pe săptămană, în timp ce media timpului stat pe un scaun este de 10,75 ore pe zi. Acest lucru arată că acest gen de atleţi pot fi consideraţi sedentari şi în acelaşi timp activi. 
"Sala nu este singura modalitate de a face mişcare, după cum eronat au început să creadă tot mai mulţi oameni", se precizează în raportul experţilor americani. "Mersul pe jos nu le poate face pe toate, însă dacă ar fi să alegeţi o activitate pe care să o faceţi constant, aceasta ar trebui să fie mersul pe jos", a spus Carol Ewing Garber, profesor la Universitatea Columbia din New York. 5 kilometri făcuţi într-o oră reprezintă un început bun pentru fiecare om care vrea să experimenteze mersul pe jos, se mai precizează în referatul profesorului Garber.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.