Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Ce vicii ascunse are liderul UKIP

Ziarul de Vrancea
27 mai 2014 618 vizualizări
Nigel Farage bea şi fumează mult, dar nu este rasist, susţine soţia politicianului

Liderul UKIP, Nigel Farage, fotografiat într-un club cu o halbă de bere în mână, în special după victoria la alegerile europene, "fumează şi bea prea mult" şi nu doarme suficient, a declarat soţia sa, Kirsten, în primul interviu pentru presa britanică. Originară din Germania, soţia liderului partidului britanic antieuropean îl prezintă pe Nigel Farage drept o persoană fără niciun fel de cunoştinţe de informatică şi, de asemenea, îl apără în urma acuzaţiilor de rasism care i-au fost aduse în mai multe rânduri. "Are un ritm de viaţă agitat. Nu doarme foarte mult, nu se odihneşte foarte mult, îi place adrenalina, nu are mese regulate şi fumează şi bea prea mult", a dezvăluit Kirsten, într-un interviu pentru cotidianul Daily Telegraph. Cu toate acestea, Nigel Farage ştie să se relaxeze când se întoarce acasă, unde tunde peluza şi duce gunoiul, a mai afirmat soţia liderului UKIP. "Îi place să pescuiască şi să se plimbe" şi nu se uită foarte mult la televizor, a mai povestit soţia politicianului britanic. Kirsten Farage a justificat, de asemenea, salariul de secretară a soţului său, care, după cum a povestit, nu ştie să folosească un calculator. "Are un telefon totalmente depăşit. Poate doar să trimită şi să primească sms-uri. Dacă îi spun să citească ceva, poate să deruleze textul în sus şi în jos, a învăţat cum să facă acest lucru, dar cam atât", a mai afirmat Kirsten. Ea a respins, de asemenea, acuzaţiile de rasism aduse soţului său. "Îl afectează atacurile personale, dar pe mine nu mă deranjează, deorece ştiu că nu este rasist", a mai declarat soţia liderului UKIP.
Cu o poziţie vehementă anti-imigraţie, Nigel Farage şi-a atras numeroase critici recent, după ce a declarat că înţelege teama britanicilor care au vecini români, însă ulterior şi-a cerut scuze şi a pus remarca pe seama oboselii provocată de campania electorală.

Prinţul Charles s-a întors în România

Prinţul Charles al Marii Britanii, moştenitorul coroanei britanice, a sosit, ieri după-amiază, în România. Potrivit unor surse neoficiale, avionul privat care l-a adus pe Prinţul Charles în România a aterizat în jurul orei 15.30, pe Aeroportul Internaţional din Târgu Mureş, moştenitorul coroanei Marii Britanii fiind preluat de către ofiţeri ai Serviciului de Protecţie şi Pază, urmând ca, într-o primă fază, acesta să meargă la locuinţa sa din localitatea braşoveană Viscri.
Prinţul Charles s-a aflat în România şi în urmă cu un an, când a mers la domeniul contelui Kalnoky Tibor din localitatea covăsneană Micloşoara, la una din proprietăţile sale de pe Valea Zălanului, din comuna Malnaş, judeţul Covasna, în localitatea mureşeană Archita şi în localitatea braşoveană Viscri, unde are, de asemenea, o locuinţă.
În aceeaşi perioadă, Prinţul Charles s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu la Palatul Cotroceni, tot atunci având o întâlnire şi cu premierul Victor Ponta.
Prinţul Charles a fost în Transilvania de mai multe ori, în ultimii ani, în vizite private, în judeţele Mureş, Covasna, Harghita şi Braşov.
Moştenitorul coroanei britanice este unul dintre susţinătorii pădurilor din Transilvania, el apărând în cadrul miniseriei "Wild Carpathia", lansată în octombrie 2011 şi difuzată la nivel internaţional pe Travel Channel. Miniseria are trei părţi şi promovează mai multe zone din România. Ultima parte a miniseriei documentare "Wild Carpathia", intitulată "Wild Forever", promovează mai multe zone din România, între care oraşul Cluj-Napoca, Maramureşul, cimitirul de la Săpânţa, Bucovina, Munţii Făgăraş, Valea Zălanului şi satul Saschiz, şi include un interviu cu prinţul Charles al Marii Britanii.

Patruzeci de morţi în confruntările de la Doneţk

Patruzeci de persoane - 38 de combatanţi şi doi civili - au fost ucise în confruntările care au început luni, între armata ucraineană şi insurgenţi proruşi, pentru preluarea controlului asupra aeroportului de la Doneţk, în estul separatist, a anunţat primarul oraşului. În paralel, autorităţile de la Kiev au anunţat că au preluat controlul total asupra aeroportului, unde luni au avut loc confruntări violente. "În cursul operaţiunii antiteroriste, doi civili şi 38 de participanţi la lupte au fost ucişi", a declatrat pentru presă primarul oraşului, Oleksandr Lukianşcenko, citând suse medicale. "Situaţia rămâne foarte tensionată. În această dimineaţa (n.r. – ieri), 31 de persoane primeau în continuare îngrijiri la spital, inclusiv patru locuitori", a adăugat primarul.
Confruntările au devastat incinta aeroportului internaţional de la Doneţk, începând de luni după-amiaza. Armata a mobilizat elicoptere, avioane de luptă şi paraşutişti cu scopul de a prelua controlul asupra aeroportului, o instalaţie strategică în privinţa accesului în estul ţării, pe care separatiştii au ocupat-o fără violenţe în noaptea de duminică spre luni. "Aeroportul se află sub controlul nostru total. Adversarul a suferit pierderi grele, iar noi nu avem pierderi", a declarat ministrul ucrainean de Interne Arsen Avakov.

Vreţi să vă sinucideţi şi aveţi nevoie de asistenţă? Mergeţi în Elveţia

O organizaţie elveţiană care se ocupă de sinucidere asistată, Exit, a votat să îşi extindă serviciile la persoanele în vârstă care nu sunt bolnave în stadii terminale, relatează The Guardian. Organizaţia a adăugat "sinuciderea din cauza vârstei înaintate" în statutul său, la întâlnirea generală anuală organizată la sfârşitul săptămânii trecute, permiţându-le astfel persoanelor care suferă de probleme psihologice sau fizice asociate cu vârsta înaintată să aleagă să îşi pună capăt vieţii.
Sinuciderea asistată este legală în Elveţia şi, tehnic, chiar şi o persoană tânără şi sănătoasă poate folosi astfel de servicii. Totuşi, organizaţiile implicate în această activitate îşi stabilesc propriile regulamente, care diferă de la grup la grup.
Măsura a fost criticată de Asociaţia Medicală Elveţiană, pe fondul temerilor că va încuraja suicidul în rândul bătrânilor. "Nu susţinem schimbarea statutului de către Exit. Acest lucru ne îngrijorează pentru că nu putem exclude ca persoane vârstnice sănătoase să se simtă presate să îşi ia viaţa", a declarat preşedintele asociaţiei, Dr Jürg Schlup. Dar Exit susţine că majoritatea persoanelor care vor alege această variantă sunt deja membre ale organizaţiile şi caută astfel de servicii de mulţi ani. "Sinuciderea asistată este un proces lung. Medicii trebuie să facă teste şi să discute cu pacienţii ore întregi, să le ceară să îşi justifice motivaţiile. Pacienţii în vârstă simt că nu au energie pentru toate acestea şi nici nu este prea demn". Organizaţia a confirmat că persoanele în vârstă care vor opta pentru aceste servicii vor fi supuse unor verificări complete, dar testele medicale vor fi mai puţin stricte decât cele pentru tineri.

Papa: Peres şi Abbas au fost invitaţi la Vatican la o rugăciune, nu la o mediere

Papa Francisc a explicat luni, la întoarcerea dintr-o vizită de trei zile în Orientul Mijlociu, că nu şi-a propus să organizeze "o mediere" atunci când i-a invitat la o rugăciune pentru pace la Vatican pe preşedintele isrelian, Shimon Peres, şi pe cel palestinian, Mahmoud Abbas. "Este vorba despre o întâlnire la Vatican pentru a ne ruga împreună, nu pentru a face o mediere. Este o rugăciune fără discuţii. După (rugăciune), fiecare se întoarce acasă", a explicat Papa, într-o conferinţă de presă organizată la bordul avionului care îl aducea la Roma. Papa a salutat faptul că cei doi preşedinţi "au avut curajul să meargă mai departe", acceptând amândoi propunerea sa. Întrebat de ce i-a invitat pe cei doi lideri după mesa de la Betleem, Papa a admis că "îi plac gesturile spontane". În ceea ce priveşte statutul Ierusalimului, Francisc a subliniat că "Sfântul Scaun are poziţia sa asupra problemei religioase. Ierusalimul este capitala a trei religii".
El a apreciat că negocierile trebuie să continue.
Invitaţia Papei la o rugăciune comună a evreilor şi palestinienilor la Vatican a fost un moment de vârf al zilei de duminică. După o mesă la Betleem, Francisc i-a invitat pe preşedintele palestinian şi pe cel israelian să vină să se roage cu el "în casa sa", la Vatican, pentru pace şi încheierea unei "situaţii inacceptabile" între palestinieni şi israelieni. Mahmoud Abbas a acceptat să meargă la 6 iunie la Vatican, a anunţat duminică negociatorul palestinian Saeb Erakat. La rândul său, Shimon Peres a răspuns luni, într-un discurs susţinut la Preşedinţia Israelului din Ierusalim, că "vom fi bucuroşi să facem o rugăciune în casa noastră sau a dumneavoastră, la invitaţia şi potrivit alegerii dumneavoastre".
Shimon Peres, laureat cu Premiul Nobel pentru Pace pentru rolul său în Acordurile de la Oslo, semnate în 1993, a dezvăluit la începutul lui mai că a purtat în 2011 negocieri secrete cu Mahmoud Abbas, care au fost întrerupte de amestecul premierului israelian, Benjamin Netanyahu.

Cel mai gras om din lume a încetat din viaţă

Mexicanul Manuel Uribe Garza, considerat cel mai gras om din lume, a încetat din viaţă luni în oraşul Monterrey, din statul mexican Nuevo León, în urma unor complicaţii renale, au informat surse ale familiei.
Uribe Garza, în vârstă de 48 de ani, pe care prietenii îl alintau Meme, a fost spitalizat la 2 mai în urma deteriorării sănătăţii sale, din cauza unei bacterii care i-a afectat funcţionarea rinichilor. Mama lui, Otilia Garza, a declarat că decesul lui Meme, care reuşise să slăbească în ultimii ani de la 560 la 394 de kilograme, a luat familia prin surprindere. "Meme era foarte pozitiv, avea planuri mari pentru ziua lui de naştere şi se gândea să facă un grătar", a spus ea.
Povestea acestui mexican a făcut înconjurul lumii, în 2007, când a intrat în cartea recordurilor Guiness Book. De atunci el a primit ajutor medical şi a reuşit să dea jos peste 200 de kilograme deşi era în continuare ţintuit la pat.
O intervenţie chirurgicală deficitară, prin care a încercat să-şi reducă din greutate, i-a distrus sistemul limfatic în urmă cu câţiva ani, fapt ce a provocat formarea unor mari tumori la picioare care l-au împiedicat să mai meargă. La 2 mai, el a fost transportat la spitalul universitar Dr. José Eleuterio González, cu ajutorul unei macarale sub supravegherea paramedicilor locali, însă el a încetat din viaţă luni în jurul orei locale 10.00 (15.00 GMT).





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.