Internațional

Convetia Europeana de despagubire a victimelor violentelor

Ziarul de Vrancea
15 apr 2005 830 vizualizări
Romania a semnat Convetia Europeana privind despagubirea victimelor infractiunilor violente

Romania a semnat Convetia Europeana privind despagubirea victimelor infractiunilor violente, semnare ce survine intrarii in vigoare a unei legi romane care prevede ca persoanele agresate sa se adreseze direct statului pentru a obtine despagubiri, informeaza Ministerul Justitiei. Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a semnat, vineri, la Helsinki Conventia Europeana privind despagubirea victimelor infractiunilor violente, adoptata la Strasbourg in 24 noiembrie 1983. Conventia - care prevede standarde minime obligatorii pentru toate statele semnatare - urmeaza sa fie ratificata de Parlamentul Romaniei, sustine sursa citata. La 1 ianuarie 2005 a intrat in vigoare Legea 214/2004, care prevede posibilitatea ca victimele infractiunilor violente sa se adreseze direct statului pentru a obtine despagubiri. Victimele infractiunilor violente beneficiaza, conform acestei legi, de asistenta juridica gratuita si consiliere psihologica. Semnarea Conventiei a avut loc la Conferinta Ministrilor Europeni ai Justitiei, care s-a desfasurat in perioada 7-8 aprilie 2005, la Helsinki.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.