Internațional

Credinciosii cer canonizarea Papei

Ziarul de Vrancea
14 apr 2005 809 vizualizări
Insa pina cind acest lucru se va realiza, ei se multumesc cu o vizita scurta la mormintul lui Ioan Paul al II-lea

Citeva sute de pelerini si-au asteptat ieri rindul pentru a vedea timp de citeva secunde mormintul Papei Ioan Paul al II-lea. Sfintul Pontif se odihneste sub o piatra de marmura care are inscriptionata in latina, cu litere aurii, numele Papei, "Ioannes Paulus PP II", data alegerii sale ca Papa si data mortii. Pe peretele de deasupra se afla un basorelief al Fecioarei Maria cu un copil pe genunchi, incadrata de doi ingeri. Tot ieri New York Times relata ca presiunile populare cu care sint confruntati cardinalii electori ai Bisericii Catolice pentru canonizarea lui Ioan Paul al II-lea, sint fara precedent. Apelurile pentru canonizarea lui Ioan Paul al II-lea au aparut imediat dupa decesul Suveranului Pontif, la 2 aprilie, atunci cind pelerinii adunati in Piata Sfintul Petru purtau pancarte pe care scria: "Santo subito". De asemenea, multe informatii au aparut despre vindecari miraculoase savirsite de Ioan Paul al II-lea inca de cind era in viata. Presa italiana a relatat ca Vaticanul aduna marturiile unor persoane vindecate de fostul sef al Bisericii Catolice. Luigi Accattoli, unul dintre cei mai respectati corespondenti de la Vatican, anunta in paginile cotidianului Corriere della Sera ca in rindul cardinalilor circula deja o petitie pentru stringerea de semnaturi in favoarea canonizarii rapide a lui Ioan Paul al II-lea. Referindu-se la vindecarile miraculoase, cardinalul Francesco Marchesano a povestit ca tocmai fusese operat la glanda tiroida si isi pieduse vocea. "Atunci, Ioan Paul al II-lea l-a mingiiat pe git si i-a spus : "Domnul iti va da vocea inapoi. Vei vedea. Ma voi ruga pentru tine". Cardinalul Saraiva Martins si-a adus aminte ca in trecut exista obiceiul canonizarilor la propunerea maselor de credinciosi. El a adaugat totusi ca in prezent, regula prevede trecerea a cinci ani de la moartea unei persoane pentru a fi discutata canonizarea sa. Martins a precizat ca viitorul Papa poate modifica procedura, asa cum a Ioan Paul al II-lea a facut in cazul Maicii Teresa. Ioan Paul al II-lea a canonizat 483 de persoane, mai multe decit toti ceilalti predecesori la un loc.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.