Internațional

Fostul presedinte kirchiz si-a dat demisia

Ziarul de Vrancea
8 apr 2005 828 vizualizări
Askar Akayev si-a semnat demisia la Moscova

Askar Akayev si-a semnat demisia la Moscova, in schimbul promisiunii ca i se va asigura protectie si va primi imunitate in fata justitiei. Pentru sedinta de ieri, el le-a trimis deputatilor un mesaj inregistrat. "Dragi deputati, declar oficial ca am demisionat din functia de presedinte al Kirgistanului la data de 5 aprilie", spune fostul lider pe caseta inregistrata la Moscova. El afirma, totodata, ca a cedat puterea inainte de vreme doar pentru ca si-a dorit stabilitate in tara, dar sustine ca oricum avea de gind sa se retraga in luna octombrie, cind i-ar fi expirat mandatul. Akayev a mai explicat ca el este cel care a evitat declansarea unui razboi civil, ordonindu-le militarilor sa nu traga in manifestantii care l-au gonit din resedinta sa si l-au fortat sa ia calea exilului. Deputatii trebuie sa decida ce e de facut cu demisia semnata de fostul presedinte. Unii vor ca ea sa fie ignorata, iar Akayev judecat pentru ca a parasit tara intr-un moment critic. în cercurile noii puteri se vorbeste tot mai mult despre confiscarea proprietatilor si a firmelor apartinind familiei lui Askar Akayev. Parlamentul kirghiz a anulat, ieri, decizia privind organizarea alegerilor prezidentiale la 26 iunie, o noua data a scrutinului urmind sa fie stabilita dupa aprobarea in mod oficial a demisiei presedintelui Askar Akaiev.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.