Internațional

Tratatul de aderare va fi ratificat si de parlamentele UE 25

Ziarul de Vrancea
8 apr 2005 837 vizualizări
Tratatul de aderarea la UE trebuie sa fie ratificat si de Parlamentul European.

Tratatul de aderarea la UE trebuie sa fie ratificat si de Parlamentul European (PE), dar si de catre fiecare dintre parlamentele tarilor membre. Votul favorabil al PE, este o recomandare, nu un model obligatoriu pentru legislativele nationale. Si un singur vot impotriva este suficient pentru a ne bloca, intirziindu-ne aderarea si justificind introducerea unor alte clauze draconice de catre organismele europene. In ceea ce priveste toleranta la un nou val al extinderii, statele membre sint divizate in tabere. Austria, Germania, Luxemburg, Franta, Danemarca, Suedia si Finlanda fac parte din echipa contra aderarii Romaniei si Bulgariei, doar intre 28% si 40% din cetateni, deci o minoritate, fiind de acord cu extinderea. Tabara tarilor in care numarul cetatenilor pro este sensibil egal cu cel al cetatenilor impotriva este formata din Marea Britanie, Olanda, Belgia, Portugalia. In sfirsit, cea de a treia tabara include statele in care populatia aproba extinderea in limite cuprinse intre 61% si 78%. Procentele de mai sus nu sunt batute in cuie, ele fiind rezultatul unor cercetari statistice care, adancite, pot da rezultate simtitor diferite. Totusi este clar ca sint popoare in UE carora nu le suride sa suporte o parte din costurile aderarii noastre. De exemplu, parlamentarii germani reclama lipsa informatiilor referitoare la costurile integrarii Romaniei si Bulgariei. Integrarea celor doua tari in UE va costa 44,3 miliarde de euro. Din aceasta suma, aproximativ un sfert va fi suportata de Germania.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.