Internațional

Polonia ar putea obtine inima Papei

Ziarul de Vrancea
7 apr 2005 641 vizualizări
In cazul in care Karol Wojtyla va fi beatificat inima lui va putea fi adusa la Cracovia n Conclavul cardinalilor care vor desemna succesorul lui Ioan Paul al II-lea se va reuni luni, 18 aprilie.

Inima lui Ioan Paul al II-lea ar putea fi adusa la Cracovia in cazul in care fostul Suveran Pontif va fi ulterior beatificat sau canonizat, a declarat un responsabil al Bisericii Catolice din orasul natal al Papei. In mod normal, procedurile de beatificare dureaza cinci ani, cu toate ca, in cazul Maicii Teresa, Ioan Paul al II-lea a redus durata la doar trei ani. Responsabilii de la Cracovia au dezmintit informatiile aparute in revista germana Der Spiegel, conform carora ar face deja pregatiri pentru aducerea inimii Suveranului Pontif.

Pelerini ofera mita pentru a evita coada din fata Basilicii Sfintul Petru

Bazilica San Pietro, unde este depus catafalcul Papei Ioan Paul al II-lea pentru a permite credinciosilor sa-i aduca un ultim omagiu, isi va inchide portile astazi, la ora 23.00, ora Romaniei). Multimea de credinciosi care doreau sa-si ia ramas bun de la Papa Ioan Paul al II-lea se intindea, ieri, pe o distanta de peste doi kilometri, timpul de asteptare fiind de circa 12 ore. Astfel, mai multi pelerini, descurajati de orele de asteptare, au incercat, ieri, sa ofere mita voluntarilor fortelor de ordine, pentru a le permite sa intre in Basilica Sfintul Petru fara a mai sta la coada. Printre persoanele care au incercat sa evite coada s-au numarat chiar si preoti, dar tentativele lor nu au reusit.

Conclavul va debuta la 18 aprilie

Conclavul cardinalilor care vor desemna succesorul lui Ioan Paul al II-lea se va reuni luni, 18 aprilie, a anuntat, ieri, purtatorul de cuvint al Vaticanului, Joaquin Navarro-Valls. Ziua de luni era prima data posibila pentru reunirea cardinalilor in conformitate cu Constitutia Apostolica promulgata de Ioan Paul al II-lea, in 1996. Potrivit cotidianului La Repubblica, Capela Sixtina are aceleasi dimensiuni - 40,5 metri lungime, 13,2 metri latime si 20,7 metri inaltime, ca celebrul Templu al lui Solomon. Cardinalii vor ocupa locurile in functie de rezultatele tragerii la sorti, urmind sa fie asezati la o masa in forma de U, cu fata spre "Judecata de Apoi". Linga masa va fi amplasata si urna in care vor fi depuse buletinele de vot, la fiecare din cele patru scrutinuri care vor avea loc in fiecare zi. Dupa fiecare vot, buletinele vor fi numarate de trei cardinali trasi la sorti. La intrarea in Capela, pe zidul din stinga, va fi montata o soba in care vor fi arse buletinele de vot. In functie de fumul care va iesi, negru sau alb, lumea va sti daca a fost ales noul Papa. Intr-o aripa secreta a Capelei, exista o incapere de noua metri patrati. Dupa ce va fi desemnat noul Papa, el va intra in aceasta incapere, numita "camera plingerii", in compania cardinalului camerling si a maestrului de ceremonii si, potrivit traditiei, va izbucni in lacrimi cind i se vor aduce la cunostinta responsabilitatile Suveranului Pontif.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.