Internațional

Galele teatrale au costat 385 milioane lei

Ziarul de Vrancea
7 apr 2005 787 vizualizări
Editia din acest an a înregistrat un număr record de spectatori, dar a fost manifestarea teatrală cu sponsorii cei mai generosi.

La o saptamina dupa ce a cazut cortina peste ultimul spectacol al "Galelor Teatrale Focsanene", organizatorii au prezentat bilantul mult asteptat. In acest an, Galele au adus in sălile de teatru un numar record de iubitori ai Thaliei. In fiecare seara majoritatea locurilor in salile de spectacol au fost ocupate, uneori spectatorii preferind sa stea in picioare decit sa rateze o seara magica alaturi de maestri ai teatrului precum Dan Puric, Coca Bloos sau Claudiu Bleont. "Pe durata celor 11 zile, publicul focsanean a reactionat foarte bine, sala de spectacol fiind mereu plina de oameni insetati de cultura. Pe scena au urcat artisti complecsi care au jucat in montari de exceptie, piese de teatru care s-au jucat cu casa inchisa peste tot in tara", a declarat Valentin Gheorghita. Directorul Ateneului Popular a adăugat că manifestarea a fost un proiect amplu, cu un mare impact asupra comunitatii unui oras de provincie care nu este obisnuit cu astfel de proiecte. "Am avut un buget de 385 de milioane de lei. Din vinzarea biletelor s-a obtinut 215 milioane lei. Din partea sponsorilor am primit 120 de milioane lei. Galele Teatrale din acest an au prezentat o atractivitate deosebita pentru firmele private care au inteles nevoia de ordin material a teatrului focsanean si ne-au sprijinit. Speram la o buna colaborare in continuare", a mai spus Valentin Gheorghita. Pentru perioada imediat urmatoare, Teatrul "Mr. Gh. Pastia" pregateste focsanenilor doua seri deosebite: pe 17 aprilie, Teatrul Fantasio din Constanta va prezenta un spectacol de balet, iar pe data de 18 aprilie, scena teatrului focsanean va fi gazda unui recital sustinut de doi monstri sacri ai teatrului romanesc, Stefan Iordache si Mitica Popescu. "Multumim publicului focsanean pentru aprecierile pe care le-au adus Galelor Teatrale si il asteptam in continuare pentru alte seri magice. Spre sfirsitul anului vrem sa organizam impreuna cu Teatrul Mic un Memorial Leopoldina Balanuta, pentru a aduce un omagiu celei care a fost ambasadoarea teatrului focsanean pe scena romaneaasca", a spus Sorin Francu, director al Teatrului "Mr. Gh. Pastia".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.