Internațional

Inmormintarea Papei va fi atipica

Ziarul de Vrancea
6 apr 2005 721 vizualizări
Inmormintarea Papei Ioan Paul al II-lea va fi un eveniment fara precedent. Pentru prima data in istoria Bisericii Catolice, fata unui papa care este inhumat va fi acoperita cu un voal de matase de culoare alba. Tot pentru prima data in istoria papalitatii, Conclavul pentru alegerea viitorului sef al Bisericii se va desfasura intr-un spatiu extins pina la granitele cetatii Vaticanului

Slujba de inhumare a lui Ioan Paul al II-lea va dura trei ore, iar corpul neinsufletit al Suveranului Pontif va fi asezat ulterior in pamint si nu intr-un cavou de piatra., a anuntat, ieri, monseniorul Piero Marini, maestrul de ceremonii liturgice al Palatului Pontifical. In sicriul Papei Ioan Paul al II-lea vor fi asezate medalii de argint si bronz. "Este vorba de medalii de argint si de bronz realizate in timpul pontificatului lui Karol Wojtyla", a subliniat cardinalul. Totodata, Marini a anuntat ca slujba de inhumare a lui Ioan-Paul al II-lea va dura trei ore, de la ora locala 09.00 (10.00 ora Romaniei) pina la 12.00 (13.00 ora Romaniei). Pentru prima data in istoria Bisericii Catolice, fata unui papa care este inhumat va fi acoperita cu un voal de matase de culoare alba. Voalul va fi asezat peste fata lui Ioan Paul al II-lea inainte de inchiderea provizorie a sicriului, pentru a fi dus in Piata Sfintul Petru, unde se va desfasura slujba de inmormintare. La incheierea ceremoniilor funebre, corpul neinsufletit va fi asezat definitiv in locul celui al Papei Ioan al XXIII-lea, in pamint, in Grotele Vaticanului, sub Basilica Sfintul Petru. "Sfintul Parinte dorea sa fie ingropat in pamint", a reamintit Joaquin Navarro-Valls, purtatorul de cuvint al Vaticanului. Mormintul Papei Ioan al XXIII-lea, decedat in 1963, este liber din anul 2000, atunci cind Papa Ioan Paul al II-lea a decis beatificarea lui si mutarea in Capela Sfintul Ieronim. Papa Ioan Paul al II-lea (1978-2005), se va odihni linga predecesorul sau, Ioan Paul I, mort la 33 de zile dupa alegerea sa, in 1978, si linga Papii Benedict al XV-lea, Inocentiu al IX-lea, Iuliu al III-lea si Paul al VI-lea. Marini a adaugat ca pentru prima data in istoria papalitatii, Conclavul pentru alegerea viitorului sef al Bisericii se va desfasura intr-un spatiu extins pina la granitele cetatii Vaticanului. Cardinalii nu vor avea voie sa aiba contacte cu nici o alta persoana din exterior, dar nu vor mai fi inchisi intr-o singura sala, a precizat Marini. Ei vor putea circula liber din locul in care sint cazati, pina la bisericile din Vatican sau la Capela Sixtina, unde vor dezbate alegerea noului Papa. Alegerea noului papa va fi anuntata prin tragerea simultana a tuturor clopotelor de la Vatican. Cu toate acestea, ramine in vigoare si practica traditionala a fumului de culoare alba care va iesi de pe hornul Capelei Sixtine in momentul desemnarii noului sef al Bisericii Catolice. De asemenea, inmormintarea papei va fi insotita de masuri de securitate fara precedent, avind in vedere ca evenimentul ar putea reprezenta un adevarat "magnet" pentru persoanele cu intentii periculoase. Presedintele George W. Bush ar putea merge la funeraliile Papei impreuna cu doi fosti presedinti ai SUA - George Bush si Bill Clinton -si cu fratele sau, Jeb Bush, sporind problemele logistice si de securitate cu care se confrunta autoritatile Romei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.