Internațional

Ultimul mesaj al Papei Dragostea converteste inimile si ofera pacea"

Ziarul de Vrancea
4 apr 2005 700 vizualizări
Papa Ioan Paul al II-lea a murit simbata, la ora 22.37, ora Romaniei, dupa o indelungata agonie. El a lasat un mesaj, adevarat testament al existentei sale: "Dragostea este cea care converteste inimile si ofera pacea'' In termen de 15 - 20 de zile, colegiul cardinalilor se va reuni in Capela Sixtina pentru a il desemna pe succesorul Papei Ioan Paul al II-lea.

Ultimul mesaj al papei a fost a fost citit in fata a o suta de mii de pelerini adunati in Piata Sfintul Petru, de catre un Arhiepiscop. \'\'Umanitatii, care pare uneori tulburata si dominata de puterea raului, de egoism si de frica, Domnul reinviat ii ofera darul dragostei sale, care iarta, reconciliaza si deschide sufletul spre speranta. Dragostea este cea care converteste inimile si ofera pacea\'\'. Semneaza - Papa Ioan Paul al II-lea. Mesajul simbolic a fost pregatit de Sfintul Parinte, inainte sa moara, pentru slujba de ieri si a fost citit de cardinalul Angelo Soldano in fata celor peste 100.000 de pelerini sositi la Roma din toate colturile lumii. în Italia au fost anuntate trei zile de doliu national, incepind de duminica si o patra, in ziua in care va fi inmormintat. Potrivit regulamentelor Bisericii catolice, ceremoniile care urmeaza decesului Papei vor dura noua zile. Trupul sau neinsufletit va fi depus in cripta de sub Basilica Sfintul Petru. Trupul neinsufletit al Papei va fi inhumat in cripta unde s-a aflat Papa Ioan al XXIII-lea, transferat, dupa beatificare, intr-o alta cripta, aflata chiar in biserica. Mass-media din Italia a relatat ca funeraliile vor avea loc miercuri, la ele urmind sa ia parte lideri din intreaga lume. Potrivit unui anunt paralel, inmormintarea nu poate avea insa loc mai devreme de joi. O Congregatie speciala, alcatuita conform traditiei, urmeaza sa decida astazi detaliile inmormintarii.

Si-a evocat propria moarte

La 19 mai 2003, cu ocazia celei de a 83-a aniversari, Papa Ioan Paul al II-lea si-a evocat, cu seninatate, propria moarte in fata celor 20.000 de pelerini polonezi adunati in piata Sfintul Petru din Roma. "Se apropie din ce in ce mai mult ziua in care ma voi prezenta in fata lui Dumnezeu pentru a-i da socoteala pentru toata viata mea, pentru tineretea petrecuta la Wadowice, apoi la Cracovia si, in sfirsit, la Roma", a spus Sfintul Parinte. Suveranul pontif a citat apoi un pasaj din Vechiul Testament: "Va trebui sa dai seama pentru felul cum ti-ai petrecut timpul pe pamint". "Am incredere in bunatatea divina si in protectia Sfintei Fecioare", a adaugat el.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.