Internațional

Catastrofele naturale au produs pagube de 125 de miliarde de dolari în 2013

Ziarul de Vrancea
7 ian 2014 469 vizualizări
Suma este mult mică decat media ultimilor zece ani n circa 20.000 de oameni şi-au pierdut viaţa anul trecut din cauza urgiilor naturii

Costul total al catastrofelor naturale din lume s-a ridicat în 2013 la circa 125 de miliarde de dolari (92 de miliarde de euro), o sumă "moderată" prin raport cu anii precedenţi, potrivit unui studiu al companiei de asigurări germane Munich Re, publicat ieri. În ultimii zece ani, catastrofele naturale au provocat în medie pagube anuale cu o valoare totală de 184 de miliarde de dolari la nivel mondial.
Pentru 2013, suma ce trebuie acoperită de sectorul de asigurări reprezintă aproape 31 de miliarde de dolari, fiind la rândul său mai modestă decât media de 56 de miliarde înregistrată pe parcursul ultimelor zece ani. În anul care tocmai s-a încheiat, "catastrofele naturale cele mai costisitoare în termeni economici au fost inundaţiile din sudul şi estul Germaniei, precum şi din ţările limitrofe" în cursul lunii iunie, a detaliat Munich Re. Acestea au cauzat pagube cu o valoare totală de 11,7 miliarde de euro, dintre care 2,3 miliarde de euro asigurate.
Din punct de vedere uman, cea mai gravă catastrofă a fost taifunul Haiyan din sudul Filipinelor de la începutul lui noiembrie, ce a provocat moartea a 6.000 de persoane şi a lăsat alte câteva milioane fără un acoperiş deasupra capului. În total, cele 880 de catastrofe naturale înregistrate în 2013 au provocat decesul a 20.000 de persoane, adică mai mult decât în 2012, dar mult mai puţine decât media ultimilor zece ani (106.000), conform cifrelor din raport.
 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.