Viața satului

Ajutor de stat pentru motorină

Mihai Boicu
15 feb 2015 2375 vizualizări
Cererile de plată privind acordarea ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură în trimestrul IV al anului 2014 se depun până pe 27 februarie.


 Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură, a cărui valoare unitară este de 1,7975 lei/litru. Beneficiarii ajutorului de stat achiziţionează cantităţile necesare de motorină şi solicită documentele fiscale de vânzare emise de furnizori pe numele acestora, în vederea efectuării lucrărilor mecanizate în agricultură în trimestrul IV al anului 2014, în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare. Beneficiarii nu trebuie să fie în în dificultate financiară: întreprinderi ce constituie subiectul procedurilor de faliment, reorganizare judiciară sau lichidare şi să nu fi fost emisă o decizie de recuperare a unui ajutor de stat, dacă această decizie de recuperare nu a fost deja executată.

Ce subvenţii se dau pentru animale

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a elaborat două proiecte de hotărari de Guvern privind valoarea ajutoarelor naţionale tranzitorii pentru sectorul zootehnic, pentru anul 2014. La ovine/caprine, sumele propuse de minister este de 275,651 milioane lei, care se asigură de la bugetul de stat prin bugetul aprobat MADR pentru anul 2015. Cuantumul primelor se calculează prin raportarea sumei totale la efectivul de animale eligibile.  La bovine, valoarea ajutoarelor naţionale tranzitorii pentru cererile depuse în anul 2014 se ridică la 680,023 milioane lei, din care: 130,710 milioane lei pentru schema decuplată de producţie în sectorul lapte şi 549,313 milioane lei pentru schema decuplată de producţie în sectorul carne. Primele pentru lapte se calculează prin raportarea la cantităţile de lapte livrate, iar cele din sectorul carne pentru raportarea sumelor aferente la efectivele de bovine eligibile.







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.