Home | Tineret în (Re)Acțiune | Visul american la Adjud sau cum am dat provocarea FLEX mai departe!

Visul american la Adjud sau cum am dat provocarea FLEX mai departe!

Publicat de 2106 vizualizari 0 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Visul american la Adjud sau cum am dat provocarea FLEX mai departe!

Marţi, 7 iunie, am avut onoarea să o am ca invitat special la liceul meu pe Eliza Chirilă, unul dintre modelele mele în viaţă, aceeaşi persoană care a adus în România, pentru prima oară, programul care oferă unica şansă de a pleca în Statele Unite pentru un an de studii preuniversitar celor 25 de adolescenţi îndrăzneţi, cu visuri măreţe şi cu dorinţa de a schimba lumea şi de a o transforma într-una mai bună pentru generaţiile următoare, printre care mă aflu şi eu. 

Evenimentul a avut loc în sala de festivităţi a liceului, spre care, elevii claselor a 9-a şi a 10-a s-au îndreptat plini de curiozitate şi interes. Aceştia au aflat de la Eliza detalii despre American University in Bulgaria (AUBG) essay competition şi despre vestitul program FLEX. După ce s-a terminat prezentarea, aceştia, deşi timizi la început, au avut ocazia să ne pună întrebări legate de FLEX, deoarece acesta i-a atras pe cei mai mulţi, printre cele mai interesante fiind: "Ce te-a motivat să aplici la acest program?" şi "Care ar fi familia-gazdă ideală?". Le-am răspuns sincer şi le-am povestit toată această experienţă pe care, dacă aş avea ocazia, aş mai trăi-o de zeci de ori, deoarece aceasta mi-a deschis noi orizonturi şi a contribuit la dezvoltarea mea personală, provocându-mă la fiecare etapă, din ce în ce mai mult. Ei bine, eu am vrut să dau provocarea mai departe şi să îi încurajez şi pe colegii mei dragi să aplice şi să profite de această oportunitate, bucurându-se de fiecare clipă la maxim. Ceea ce m-a făcut să fiu şi mai mândră de colectivul liceului în care învăţ, Liceul Teoretic "Emil Botta", a fost faptul că aceştia au interacţionat foarte bine, am râs împreună, şi au fost foarte interesaţi de ceea ce li s-a prezentat, exprimându-şi dorinţa de a aplica şi ei în toamnă. 

"Mă bucur foarte mult că programul FLEX și competiția de eseuri organizată în parteneriat cu Universitatea Americană din Bulgaria au ajuns și la Adjud. Cred că aceste două oportunități sunt șanse extraordinare pentru tinerii liceeni și ei nu trebuie să le rateze. Pentru competiția de eseuri ar fi cazul să se grăbească, ultima zi de înscrieri fiind 12 Iunie, în timp ce pentru FLEX trebuie să aștepte lansarea înscrierilor, lansare ce va avea loc în toamna acestui an. Mult succes tuturor!" a declarat Eliza Chirilă, reprezentant naţional al American Councils for International Education. 

 Îţi mulţumim din suflet, Eliza, pentru vizită şi pentru tot ceea ce faci! Chapeau! 

  • Irina Novac este elevă a Liceului Teoretic "Emil Botta" Adjud și activează în cadrul Clubului de jurnalism Tineret în (re)acțiune. Ea este beneficiara unei burse FLEX (Future Leaders Exchange) și va studia pentru un an în Statele Unite 


 


Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicate)

total: | afişare:

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.57
Soarele apune: 19.36

Calendar creștin- ortodox: Sf. Cuv. Ioan Scărarul; Sf. Prooroc Ioad; Sf. Euvula (Dezlegare la ulei şi vin)
Calendar catolic: Ss. Ioan Climac (Scărarul), abate; Leonard Murialdo, pr.

Maxima zilei: “Eu am crezut întotdeauna în adevăr. Trebuie să ai curajul să priveşti realitatea în faţă. Fără acest curaj, viaţa nu are sens. Oamenii care ne fac cel mai mult rău sunt aceia care, vrând să ne protejeze, ne ascund adevărul.” (Agatha Christie)

Curs BNR:
1 Euro – 4.5575 lei
1 Dolar American (USD) – 4.2232 leiUltimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail