Sport

Ieri campioană, azi şefă

Ziarul de Vrancea
29 mar 2017 1273 vizualizări
Laura Badea Carleascu a fost aleasă preşedinte al Federaţiei Romane de scrimă

Fosta campioană olimpică Laura Badea-Carlescu  a fost aleasă, ieri, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Romane de Scrimă. Ea a fost aleasă cu 32 de voturi, în timp ce al doilea candidat la şefia forului, Marius Florea, actualul secretar general, a primit 18 voturi. La Adunarea Generală au participat 51 de membri, un vor fiind anulat. În varstă de 47 de ani, Badea îi succede în funcţie lui Mihai Covaliu, care a fost ales, la 15 noiembrie 2016, preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman. Covaliu şi ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, au fost prezenţi la Adunarea Generală de miercuri.
Noul preşedinte al FR Scrimă, Laura Badea Carlescu, a declarat, ieri, după caştigarea alegerilor, că îşi propune, printre altele, sporirea numărului centrelor naţionale de juniori şi o mai bună o comunicare. "Este o victorie frumoasă, într-o luptă corectă. Eu cred că este un atu faptul că am lucrat la Comitetul Olimpic şi Sportiv Roman. Îmi propun foarte multe, să avem o echipă puternică, să fim o familie, să mărim numărul centrelor naţionale de juniori pentru că de acolo pleacă marea performanţă. îmi doresc să fiu mai aproape de oameni, pentru că e foarte importantă comunicarea cu oamenii, să simtă că suntem alături de ei. Anul trecut nu mă gandeam că voi candida, m-am hotărat dintr-odată. Am spus că merită să încerc, indiferent de rezultat, pentru că ceea ce contează este să fiu alături de familia scrimei, care m-a format. Este ca şi cum m-am întors acasă, am fost plecată 12 ani, dar nu definitiv, pentru că inima mea bătea pentru scrimă", a spus Badea. Ea a precizat că va colabora cu contracandidatul ei, Marius Florea, care a îndeplinită pană în prezent funcţia de secretar general al forului. însă această fucnţie îi va reveni antrenorului Alexandru Ticuliţă.
Laura Badea a caştigat medalia de aur la floretă individual şi cea de argint cu echipa Romaniei la Jocurile Olimpice de la Atlanta din 1996 şi medalia de bronz la JO de la Barcelona, din 1992, tot cu echipa. Ea a obţinut două medalii cu aur la Campionatele Mondiale, de la Atena, din 1994, şi de la Haga, din 1995, cu echipa Romaniei, respectiv la individual. În palmaresul Laurei Badea mai figurează patru titluri de campioană europeană.
Laura Badea Carlescu a fost ambasador naţional pentru sport, toleranţă şi spirit sportiv pe langă Consiliul Europei din 2004 pană la 2011, presedintele Comisiei Sportivilor şi membru în Comitetul Executiv al Comitetul Olimpic şi Sportiv Roman din 2001 pană în 2005, director la Departamentul de educaţie olimpică, sport şcolar şi universitar în Comitetul Olimpic şi Sportiv Roman (COSR) din 2005 pană la 2012, membru în Consiliul Ştiinţei Sportului din Romania din 2006 pană în 2009, membru al Comisiei de Regulament din cadrul Federaţiei Internaţionale de Scrimă (FIE). A fost vicepreşedinte al Federaţiei Romane de Scrimă din 2005 şi pană la 2011. În anul 2013 a fost inclusă în Hall of Fame-ul scrimei de către FIE. Totodată, Laura Badea Carlescu este membru în Consiliul director al Agentiei Nationale Anti-Doping, membru în Comisia de cultură olimpică şi patrimoniu al Comitetelor Olimpice Europene (EOC), consilier al preşedintelui COSR şi director al Academiei Olimpice Romane.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.