Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Staff-ul lui “Guriţă”

Ziarul de Vrancea
14 feb 2017 732 vizualizări
FC Dinamo a anunţat angajarea lui Cosmin Contra în funcţia de antrenor principal al echipei, prezentarea oficială a noului tehnician fiind programată maine

Cosmin Contra a semnat un contract cu FC Dinamo Bucureşti valabil pană la finalul acestui sezon competiţional, cu opţiune de prelungire pană la 30 iunie 2018. Din staful noului tehnician fac parte Ionel Tersinio Gane şi Silviu Ion (antrenori secunzi), Cătălin Grigore (antrenor de portari) şi Javi Reyes (preparator fizic). Preparatorul fizic spaniol Javi Reyes (46 de ani) a mai lucrat la formaţiile Granada, AD Ceuta, Albacete, Ejido, Huelva, Deportivo La Coruña, Athletic Bilbao, Diosgyör VTK, Almeria şi Neftci Baku. Cosmin Contra va debuta pe banca bucureştenilor, luni, de la ora 20.30, la meciul Dinamo-FC Botoşani, programat pe Arena Naţională, în etapa XXIV-a Ligii I.

Aproape de medalii, la sărituri şi short track

Romania a ocupat locul patru la sărituri cu schiurile de la trambulină normală HS 109, în intrecerea pe echipe mixte, ieri, la Erzurum, la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE). Cei patru schiori care au înregistrat cel mai bun rezultat al delegaţiei Romaniei la FOTE sunt Hunor Farkas, Carina Militaru, Mihnea Spulber şi Andreea Trambiţaş.  Tot ieri, la short track, ştafeta mixtă formată din Julia Albert, Antonia Gidro, Cosmin Nedelea şi Attila Szasz a ocupat locul V la 4X3000 m, caştigand finala B. Poziţia a cincea a fost ocupată şi de echipa formată din Daniel Cacina, Hunor Farkas, Radu Păcurar şi Mihnea Spulber la sărituri cu schiurile - trambulină HS 109.

Haţegan se pregăteşte pentru Cupa Mondială

Arbitrul Ovidiu Haţegan se află pe lista candidaţilor care ar putea oficia meciuri la Cupa Mondială din 2018, din Rusia, acesta fiind invitat de Comisia de arbitri a FIFA să participe la un nou seminar, informează site-ul oficial al FRF. Workshop-ul va avea loc în perioada 3-7 aprilie 2017, la Coverciano, în Italia, iar programul seminarului va cuprinde şedinţe de pregătire practică, sesiuni de pregătire teoretică şi testarea cunoştinţelor în urma vizionării diferitelor situaţii de joc. Ovidiu Haţegan a oficiat meciuri la Campionatul European din 2016, conducand o brigadă în care s-au mai regăsit asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe, al patrulea oficial Radu Ghinguleac şi arbitrii adiţionali Alexandru Tudor şi Sebastian Colţescu. La turneul final din Franţa, ”centralul” arădean a condus două partide din faza grupelor, Polonia - Irlanda de Nord 1-0 şi Italia - Irlanda 0-1. El a fost prezent şi la Jocurile Olimpice de la Rio, unde a arbitrat semifinala dintre Brazilia şi Honduras.   Haţegan a fost inclus în "lotul lărgit" pentru Cupa Mondială din 2018 vara trecută.

Renunţă Perez la Real?

Cotidianul catalan El Mundo Deportivo a scris ieri  că Florentino Perez vrea să renunţe la conducerea echipei Real Madrid din motive personale. "Florentino Perez vrea să se retragă din prima linie a vieţii publice din cauza problemelor personale. Singura problemă este că trebuie să desemneze o persoană care să preua atribuţiile sale. Florentino vrea ca succesorul său să respecte toate angajamentele şi să continue lucrările la arena Santiago Bernabeu”, a scris  El Mundo Deportivo. Florentino Perez, în varstă de 69 de ani, se află în funcţie la Real Madrid din 2009 şi a mai fost preşedintele clubului şi în perioada 2000-2006.

Sprinterii fotbalului

Atacantul galez al formaţiei Real Madrid, Gareth Bale, este fotbalistul cel mai rapid din lume, fiind înregistrat cu o viteză de 36,9 kilometri pe oră, se arată într-un studiu al Universităţii pentru fotbal şi ştiinţa sportului, cu sediul la Pachuca, în Mexic. Pe locul al doilea se situează columbianul Orlando Berrío de la Flamengo, cu 36 de kilometri/oră, iar pe locul al treilea este mexicanul de origine germană Jürgen Damm, de la Tigres, cu 35,2 kilometri/oră. În continuare, clasamentul arată astfel: 4. Antonio Valencia (Manchester United) – 35,1 km/h; 5. 5. Pierre Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund) – 34,6 km/h; 6. Aaron Lennon (Everton) – 33,8 km/h; 7. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) – 33,6 km/h; 8. Theo Walcott (Arsenal) – 32,7 km/h; 9. Lionel Messi (Barcelona) – 32,5 km/h; 10. Wayne Rooney (Manchester United) – 31,2 km/h. În comparaţie, cel mai rapid om al planetei, atletul jamaican Usain Bolt, a înregistrat o viteză de 44,7 kilometri/oră, cand a stabilit recordul probei de 100 de metri, în 2009.

Suarez pierde finala

Atacantul Luis Suarez a fost suspendat două meciuri, după eliminarea din meciul Barcelonei cu Atletico Madrid, din semifinalele Cupei Spaniei, astfel că nu va juca în finala din 27 mai. Apelul catalanilor la decizia arbitrului de a-i acorda urguayanului al doilea cartonaş galben a fost respins de federaţia spaniolă. Comisia de Apel şi-a justificat hotărarea pe baza imaginilor televizate, subliniind că nu există nicio îndoială pentru al doilea cartonaş galben primit de jucător. Pentru cartonaşul roşu (din două galbene), Suarez a primit o suspendare de un meci. A doua partidă se suspendare i-a fost acordată pentru faptul că a tras de timp la părăsirea terenului, după primirea cartonaşului roşu. După denunţul Comisiei de Arbitri la Comitetul de Competiţii al federaţiei spaniole, el risca pană la trei partide de suspendare.Anterior, FC Barcelona anunţase că va face apel la decizia arbitrului Gil Manzano de a-i acorda cartonaşul roşu lui Luis Suarez la meciul cu Atletico Madrid. Arbitrul a explicat în raportul de joc, conform presei, că "jucătorul a lovit violent cu braţul un adversar în disputa pentru o minge". În finala de la 27 mai, FC Barcelona nu se va putea baza nici pe serviciile lui Sergi Roberto, eliminat la returul cu Atletico Madrid.

Sondaj privind antrenorul Barcelonei

Suporterii echipei FC Barcelona l-ar vrea antrenor pe argentinianul Jorge Sampaoli, în prezent la FC Sevilla, în locul lui Luis Enrique, conform unui sondaj efectuat de Marca. Din cei 40.000 de participanţi la vot, 37 la sută au optat pentru Sampaoli. Al doilea în topul preferinţelor este Ernesto Valverde, antrenorul echipei Athletic Bilbao, cu 15 la sută. Pe podium este şi Luis Enrique, dar doar cu 9 la sută din voturi. Formaţia FC Barcelona a fost învinsă, marţi, în deplasare, cu scorul de 0-4 de echipa Paris Saint-Germain, în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor.

Caceres s-a mutat la Southampton

Fundaşul uruguayan Martin Caceres, fost la Juventus Torino, a semnat un contract cu Southampton pană la finalul sezonului, a anunţat clubul englez. În varstă de 29 de ani, Caceres era fără echipă de la finalul sezonului trecut, cand i-a expirat contractul cu Juventus. El are 69 de selecţii în naţionala Uruguayului şi a semnat cu Southampton pană în vară, urmand să evolueze cu numărul 12.

Colombo, fotbalistul traficant

Fostul fotbalist Julio Colombo, campion mondial în 2001 cu naţionala under 17 a Franţei, a fost condamnat, ieri, la şase ani de închisoare pentru trafic de droguri, relatează L'Equipe. Condamnarea a fost pronunţată de tribunalul corecţional din Marsilia. Colombo, în varstă de 32 de ani, a fost condamnat într-un caz de trafic de droguri (schimb de 180 de kilograme de răşină de canabis pentru 89 de kilograme de cocaină), în care au mai fost judecate 14 persoane. în cazul celorlalţi inculpaţi, pedepsele decise sunt de închisoare de la doi ani pană la opt ani. Fostul jucător este încarcerat din iunie 2015, la penitenciarul din Villeneuve-lès-Maguelone. Julio Colombo a evoluat întreaga carieră la echipa Montpellier.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.