Chec surpriză cu inimioare
Ingrediente
Aluatul
-125 g unt moale
-150 g zahăr
-2 ouă
-5 ml esenţă de vanilie
-280 g făină- pentru aluatul de ciocolată foloseşte 240 g făină şi 40 g cacao
-10 g praf de copt
-250 ml lapte
Glazura
-100 g zahăr pudră
-10 g cacao
-30 ml apă fierbinte
-floricele de decor
-cutter în formă de inimioară
Preparare
Prepară aluatul de ciocolată. Aceleaşi ingrediente ca la aluatul de vanilie, dar vedeţi că diferă cantitatea de făină şi adăugaţi cacao exact cum este menţionat mai sus. Bate untul cu zahărul pană obţii o compoziţie cremoasă, deschisă la culoare. Adaugă ouăle şi bate-le bine. Adaugă vanilia, apoi încorporează făina cernută, cacaua cernută, praful de copt şi un praf de sare, alternand cu laptele. Toarnă compoziţia într-o tavă de chec, unsă cu unt şi tapetată cu hartie de copt şi coace checul în cuptorul preîncălzit aproximativ 50 de minute , la foc potrivit sau pană creşte şi trece testul cu scobitoarea. Scoate tava din cuptor şi lasă să se răcească. Taie checul în felii de 2 cm grosime. Întinde felii pe o suprafaţă de lucru şi decupează inimioare din mijlocul fiecărei felii. Lasă-le deoparte şi foloseşte marginile rămase pentru a decora alte forme mici sau a face trufe de ciocolată. Prepară aluatul de vanilie în acelaşi mod, dar fără a adăuga cacao. Toarnă un sfert din aluatul de vanilie în tava unsă şi tapetată cu hartie de copt. Aşază inimioarele în mijloc, cu varful în jos. Toarnă aluatul rămas cu mare grijă, pe langă inimioare şi deasupra lor. Coace checul 45 de minute sau mai mult pană trece testul cu scobitoarea. Scoate tava din cuptor şi lasă să se răceasca complet. Pune glazura într-un bol şi amestecă zaharul pudră cu cacao. Adaugă apa puţin cate puţin şi amestecă bine pentru a obţine o cremă consistentă. Unge checul cu această cremă şi decorează-l cu floricele. Pentru a servi , taie checul foarte uşor în felii.
Spor la treabă şi iubiţi-vă mult!
Sursa: vreaudouaportii.ro.