Sport

S-a ales ţintarul la Melbourne

Ziarul de Vrancea
13 ian 2017 1367 vizualizări
Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu, Sorana Cîrstea şi Patricia Ţig ştiu cu cine vor avea de-a face la Australian Open * Ana Bogdan speră la calificare pe tabloul principal

Cinci jucătoare romane au trăit cu emoţii ziua de ieri, cand s-au tras la sorţi meciurile de pe tabloul principal al Australian Open, primul turneu de tenis din categoria Grand Slam al anului, care va începe luni la Melbourne.
Prima jucătoare a Romaniei, Simona Halep (4 WTA) va juca în primul tur cu australianca Shelby Rogers (57 WTA), sfert finalistă la turneul de la Hobart din această săptămană. Simona se află pe partea de tabloul condusă de liderul mondial, Angelique Kerber, care  începe AusOpen cu Lesia Ţurenko (Ucraina), locul 61 WTA. Romanca şi germana se pot întalni în semifinale. Cele două au mai jucat o dată, în turul al treilea al US Open din 2015, cand romanca a caştigat cu 6-2, 6-3. Pe "sfertul" de tablou al Simonei Halep mai sunt jucătoare valoroase, ca Svetlana Kuzneţova (Rusia), locul 9 WTA, campioana olimpică Monica Puig (Puerto Rico, 32), Elina Svitolina (Ucraina, 13) şi Venus Williams (SUA, 16). Dacă trece de primul tur, Simona se va confrunta cu caştigătoarea partidei dintre germana Annika Beck (53) şi Ashleigh Barty (Australia, 253) jucătoare primită cu wild-card.
Irina Begu (30 WTA), cap de serie numărul 27, o va întalni, în primul tur, pe Iaroslava Şvedova din Kazahstan (41). Scorul întalnirilor directe este 1-1, cu ultima victorie pentru Irina în 2015. Un meci Begu - Kerber ar putea avea loc în turul al treilea. În turul doi, Irina se poate confrunta cu Viktorija Golubic (Elveţia, 58) sau Kristyna Pliskova (Cehia, 60). Monica Niculescu (40 WTA) va da piept cu o jucătoare venită din calificări. Greul pentru ea ar urma în turul al doilea, cand ar putea evolua cu sportiva cehă Karolina Pliskova (5 WTA).  Monica Niculescu este, deocamdată, singura romancă de pe jumătatea de tablou a Serenei Williams. Cea mai titrată jucătoare în activitate are un meci dificil în prima manşă, cu elveţianca Belinda Bencic (48). Sorana Cîrstea (78 WTA) va juca împotriva rusoaicei Irina Hromaceva (95), jucătoare cu care nu s-a mai întalnit. În caz de victorie, Sorana se va confrunta cu Carla Suarez (Spania, 12) sau Jana Cepelova (Slovacia, 101). Sorana a jucat ieri finala turneului demonstrativ de la Kooyong, într-un singur set, pierdută cu 4-6 în faţa belgiencei Yanina Wickmeyer. În fine, Patricia Ţig (106) va evolua cu Monica Puig din Puerto Rico (32 WTA), iar caştigătoarea acestei partide poate juca împotriva Simonei Halep, în turul al treilea.
A şasea jucătoare romană care ar putea ajunge pe tabloul principal, este Ana Bogdan (125), care a învins-o în turul II de calificări cu australianca Ellen Perez (634), scor 6-2, 7-6. În ultimul tur, ea o va întalni pe jucătoarea chineză Zhang Kailin (134) care a dispus cu 6-3, 7-5 de Barbora Krejcikova (Cehia, 251). Mihaela Buzărnescu şi-a încheiat aventura la Melbourne, cedand în două ore şi trei minute, cu 2-6, 6-3, 2-6 în faţa australiencei Olivia Rogowska  (275 WTA).

Monica a intrat în finală fără joc

Monica Niculescu s-a calificat fără joc în finala turneului de 250.000 de dolari de la Hobart, după ce adversara din semifinale, sportiva ucraineană Lesia Ţurenko (61 WTA) s-a retras din cauza unei viroze. Monica va juca în finală cu sportiva belgiană Elise Mertens (125 WTA) care a trecut de croata Jana Fett (340), scor 6-4, 6-0. turneului de 250.000 de dolari de la Hobart, după ce adversara din semifinale, sportiva ucraineană Lesia Ţurenko, locul 61 WTA, s-a retras din cauza unei viroze. Monica Niculescu şi Elise Mertens nu s-au mai întalnit pană acum. La dublu, perechea Raluca Olaru/Olga Savciuk (Romania/Ucraina) s-a calificat în finală, după ce a trecut de cuplul Mandy Minella/Anastasija Sevastova (Luxemburg/Letonia), scor 6-4, 6-2. În finală, Olaru şi Savciuk vor întalni perechea Gabriela Dabrovski/Zhaoxuan Yang (Canada/China), care a învins cu 4-6, 6-1, 10-3 echipa Demi Schuurs/ Renata Voracova (Olanda/Cehia)
* Britanica Johanna Konta (10 WTA) a caştigat turneul WTA de la Sydney, dotat cu premii de 776.000 de dolari, după ce a învins-o pe a doua favorită, poloneza Agnieszka Radwanska (3 WTA), cu scorul de 6-4, 6-2, după o oră şi 21 de minute. Johanna Konta, în varstă de 25 de ani, a obţinut al doilea titlu al carierei, după cel de la Stanford, din 2016.
* Auckland (ATP, semifinale): João Sousa (Portugalia) – Markos Baghdatis (Cipru) 6-1, 7-5; Jack Sock (SUA) – Steve Johnson (SUA) 6-4, 6-3.
* Sydney (ATP, semifinale): Gilles Muller (Luxemburg) – Viktor Troicki (Serbia) 6-3, 7-6; Daniel Evans (Marea Britanie) – Andrei Kuzneţov (Rusia) 6-2, 3-6, 6-3.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.