Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Ronaldo, show în Japonia

Ziarul de Vrancea
18 dec 2016 1040 vizualizări
Formaţia Real Madrid a caştigat, duminică, pentru a doua oară Cupa Mondială a Cluburilor, impunandu-se cu scorul de 4-2, după prelungiri, în finala cu echipa japoneză Kashima Antlers.

Cristiano Ronaldo a înscris trei goluri în partida de la Yokohama. Ronaldo a marcat în minutele 60 (penalty), 98  şi 104. Primul gol al madrilenilor a fost înscris de Benzema, în minutul 9. Pentru Kashima Antlers, campioana Japoniei, a marcat Shibasaki ('44, '52). Real Madrid a mai caştigat Cupa Mondială a Cluburilor în 2014, cand a întalnit în finală formaţia argentiniană San Lorenzo, scor 2-0. Pe locul trei la ediţia din acest an s-a clasat echipa columbiană Atletico Nacional, campioana Americii de Sud, care a învins duminică, tot la Yokohama, cu scorul de 6-5 în urma loviturilor de departajare, formaţia Club America din Mexic (campioana CONCACAF). Cele două echipe erau la egalitate, scor 2-2, înainte să treacă la loviturile de departajare, golurile fiind marcate de Arroyo ('38) şi Peralta ('66 - penalty) pentru Club America, respectiv Samudio(‘6 - autogol) şi Guerra ('26) pentru Atletico Nacional.

Urmaşele Simonei Halep

Sportiva Cristina Ene, cap de serie numărul 5, a învins-o pe Oana Simion, favorită nr. 3, sambătă, în finala de simplu a turneului ITF de 10.000 de dolari de la Casablanca (Maroc). Ene s-a impus cu scorul de 6-3, 6-2, într-o oră şi 30 de minute. În semifinale, Cristina a învins-o cu 6-3, 4-6, 6-2 pe Josephine Boulaem (Franţa), iar Oana Simion a trecut cu 6-3, 6-4 de Loredana Roşca. Proba de dublu de la Casablanca a fost caştigată de perechea Daiana Negreanu/Iana Sizikova (Romania/Rusia), cap de serie 1, care a învins în finală, cu scorul de 6-4, 6-2, cuplul Loredana Roşca/Deborah Kerfs (Romania/Belgia), cap de serie numărul  2.Perechea Diana Popescu/Lisa-Marie Mätschke (Romania-Germania) a caştigat proba de dublu a turneului ITF de 10.000 de dolari de la Cairo. Cele două  au trecut în finală de cuplul ucrainean Anastasiia Gevel/Iulia Starodbţewa, scor 3-6, 6-0, 10-7.

Irimuş s-a accidentat

Ionuţ Irimuş, portarul campioanei Romaniei la handbal masculin, Dinamo Bucureşti, şi al echipei naţionale, a suferit o fractură de menisc şi va fi operat, astfel că va rata stagiul de pregătire al reprezentativei de la Barcelona, din intervalul 19-23 decembrie. Ionuţ Irimuş s-a accidentat grav miercuri, în prima repriză a meciului dintre Dinamo şi CSM Bucureşti, din Liga Naţională (scor 33-32). El a fost supus ulterior examinărilor medicale amănunţite, iar diagnosticul este unul sever pentru portarul dinamovist: fractură de menisc intern pe verticală. ”Vom programa intervenţia chirurgicală cat mai repede. Dacă totul decurge bine, în trei săptămani începe recuperarea”, a declarat managerul echipei, Ovidiu Semen. Ionuţ Irimuş va rata astfel şi stagiul de pregătire al echipei naţionale, care s-a reunit ieri, pentru plecarea la Barcelona, unde este programat, în 21 decembrie, şi un meci amical cu vicecampioana mondială Qatar.

Bronz pentru Natea

Judoka Daniel Natea a caştigat medalia de bronz la Campionatul European al cluburilor, de la Belgrad, unde a luptat pentru Judo Klub Akademik Niksic. JS Akademik, cu Daniel Natea în componenţă, a învins echipa RSC Montreuil în turul doi, dar apoi a cedat în faţa celor de la JC Kinezis Nis, intrand în recalificări. În această fază, echipa lui Natea a trecut de JK Rakovica, judoka roman avand lupta decisivă, la categoria plus 90 de kilograme, pentru scorul final de 3-2, cu care JK Akademik a obţinut medalia de bronz. Medalia de aur a fost caştigată de New Stream, cea de argint de Steaua Roşie Belgrad, iar cealaltă medalie de bronz de SGS Judo.

Anton marchează în Segunda

Fotbalistul echipei Getafe, Paul Anton, a marcat un gol în meciul caştigat, sambătă, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, în faţa formaţiei Real Valladolid, în etapa a XIX-a a ligii secunde din Spania.Anton, integralist la gazde, a înscris în minutul 54. Celelalte goluri ale învingătorilor au fost marcate de Pacheco ('60) şi Jorge Molina ('77). Pentru Valladolid a marcat Villar, în minutul 76. Getafe se află pe locul doi în clasament, cu 31 de puncte. Lider este Levante, cu 37 de puncte şi un joc mai puţin.

Hamza, giuvaerul lui Răzvan

Formaţia Skoda Xanthi, antrenată de Răzvan Lucescu, a învins, sambătă, în deplasare, cu scorul de 4-0, echipa Veria, într-un meci din etapa a XV-a a campionatului Greciei. Younes Hamza, fost jucător al Petrolului Ploieşti, a marcat de trei ori. Younes Hamza a înscris în minutele 58 (penalti), 61 şi 66 (penalti). A marcat pentru oaspeţi şi Lisgaras, în minutul 19. Xanthi se află pe locul doi în clasament, cu 22 de puncte. Lider este Olympiakos, cu 28 de puncte şi un joc mai puţin.

Achiziţie preţioasă la PSG

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy ar urma să fie viitorul preşedinte al clubului de fotbal Paris Saint-Germain, informează site-ului revistei GQ. Nicolas Sarkozy, care a fost preşedintele Franţei între 2007 şi 2012, şi-a anunţat luna trecută retragerea din politică.  Un apropiat al Emirului Qatarului, Tamim Al Thani, Sarkozy ar urma să-l înlocuiască la conducerea clubului parizian pe Nasser Al-Khelaifi, pentru "a aduce un suflu nou", scrie GQ. "O decizie finală ar putea fi luată în timpul pauzei de iarnă. Sau cel mai tarziu după eliminarea din Liga Campionilor, aşteptată de acum la începutul lui martie în faţa Barcei", potrivit revistei. Ideea de a-l vedea pe Sarkozy preşedinte al clubului cu care ţine dintotdeauna a fost evocată de fostul şef de stat în 2013. El a declarat atunci pentru revista Paris Match, pe tonul unei vorbe de duh: "Dacă nu sunt reales în 2017, devin preşedintele la PSG!" 

Suntem mici cu cei mari

Echipa Timişoara Saracens a fost învinsă, sambătă, în deplasare, cu scorul de 3-75 (0-35), de formaţia Harlequins, în al patrulea meci disputat în grupa a cincea din Challenge Cup. Acesta a fost cel mai mare scor al competiţiei în actualul sezon şi al doilea în competitţile europene după victoria celor de la Wasps, 82-14 cu Zebre, în Champions Cup. Meciul a avut loc la Londra, pe Twickenham Stoop.Londonezii au marcat 11 eseuri prin Luke Wallace, Tim Visser, Jamie Roberts (3), Mike Brown (2), Marland Yarde (2), Jack Clifford, Tim Swiel, zece dintre acestea fiind şi transformate, de Ruaridh Jackson (5 reuşite) şi Tim Swiel (5 reuşite). Singurele puncte ale Timisoarei au fost marcate de Gabi Conache, care a transformat o penalitate în minutul 58. În clasamentul grupei, pe primul loc se afla Harlequins, cu 17 puncte, secondată de Edinburgh cu 15 puncte şi Stade Français cu 11 puncte. Timişoara ocupa ultimul loc, cu 0 puncte. Pentru timişoreni urmează o scurtă vacanţă, după care se vor reuni la 3 ianuarie pentru a pregăti ultimele două meciuri din Challenge Cup, cu Stade Francais, pe teren propriu şi cu Edinburgh, în deplasare.

S-a încheiat cariera lui Hopkins

Pugilistul Bernard Hopkins, în varstă de 51 de ani, a fost trimis printre corzi în afara ringului de Joe Smith Jr, sambătă, în ultimul meci al carierei sale. La gala de la Los Angeles, Hopkins a fost trimis printre corzi în runda a opta. Deoarece Bernard Hopkins nu a revenit în ring în 20 de secunde, Joe Smith Jr. a fost declarat caştigător prin KO tehnic. "Timpul îşi spune cuvantul. în cateva săptămani voi împlini 52 de ani. Arăt ca şi cum mai pot concura. Dar nu pot", a declarat Hopkins după meci. Hopkins nu mai boxase din noiembrie 2014, cand a fost învins de Serghei Kovalev. Bernard Hopkins a debutat în cariera profesionistă în 1988 şi a înregistrat 55 de victorii, 32 prin KO, opt înfrangeri şi două remize. În cursul carierei, el a reuşit să unifice centurile mondiale la categoria mijlocie (IBF, WBC, WBA şi WBO). în 2013, Hopkins a devenit cel mai varstnic campion mondial din istorie, dar un an mai tarziu a eşuat în tentativa de a reunifica titlurile la categoria semigrea, fiind învins de rusul Serghei Kovalev.

Moya, în staful lui Nadal

Spaniolul Rafael Nadal, locul 9 ATP, a anunţat, sambătă, că l-a inclus în staful său pe fostul tenisman Carlos Moya, scrie L'Equipe. Nadal a precizat că Moya va lucra în colaborare cu Toni Nadal şi cu Francesco Roig. "Să îl am alături pe Carlos, care nu este doar prietenul meu ci şi o persoană foarte importantă în cariera mea, este un lucru. El va fi alături de mine la antrenamente şi la competiţii", a explicat Rafael Nadal. Carlos Moya, în varstă de 40 de ani, a colaborat cu Milos Raonic în sezonul trecut şi a fost căpitanul echipei Spaniei de Cupa Davis în 2014. 

Buffon îşi amană retragerea

Portarul Gianluigi Buffon se va retrage cel mai probabil din activitate după Cupa Mondială din 2018. În varstă de 38 de ani, Buffon a spus că ideea lui este să se retragă după CM-2018. "Dacă reuşesc să ajung la o a şasea ediţie a Cupei Mondiale, aş fi foarte fericit. Iar acesta ar fi ultimul meu obiectiv. Să mai joc un an dau doi apoi, nu m-ar mai interesa", a spus Buffon. Dacă Italia se va califica la CM-2018, Buffon va participa la a şasea ediţie a turneului final. El a reuşit caştigarea CM în 2006. Buffon deţine recordul european de selecţii în naţională (167), alături de spaniolul Iker Casillas.

Konta l-a ales pe Fissette

Jucătoarea de tenis Johanna Konta, locul 10 WTA, va fi pregătită de Wim Fissette, fostul antrenor al Simonei Halep. Johanna Konta a renunţat la începutul lunii la colaborarea cu antrenorul spaniol Esteban Carrill, iar vineri a anunţat că a decis să-l angajeze pe Fissette. Fissette le-a mai pregătit pe Kim Clijsters, Simona Halep, Madison Keys şi Viktoria Azarenka, însă aceasta din urmă a anunţat că este însărcinată. Timp de trei săptămani, el a pregătit-o şi pe Sara Errani. Konta va începe anul 2017 la Shenzhen Open, iar apoi va juca la Sydney şi Australian Open.

Discreţie în familia Schumacher

Familia lui Michael Schumacher a lansat, sambătă, "Keep Fighting", o iniţiativă prin care doreşte să îi ajute pe alţii inspiraţi de cariera şi caracterul septuplului campion mondial de Formula 1 să "lupte în continuare" în faţa adversităţii, relatează Reuters. "Vrem să îi încurajăm pe alţii să nu renunţe niciodată", a precizat soţia lui Michael Schumacher, Corinna, într-un comunicat. Pe de altă parte, purtătoarea de cuvant a lui Schumacher, Sabine Kehm a declarat, tot sambătă, că starea de sănătate a campionului de F1 rămane o chestiune privată. "Starea de sănătate a lui Michael nu este o chestiune publică şi în continuare nu vom face comentarii în această privinţă. Asta şi pentru că trebuie să îi protejăm intimitatea", a spus Kehm.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.