Sport

Deocamdată, fără memorii!

Ovidiu MINEA
18 oct 2016 753 vizualizări
Fotbaliştii de la CSM Politehnica aşteaptă în continuare soluţionarea problemelor financiare

Preşedintele CSM Politehnica Iaşi, Florin Prunea, a anunţat în această săptămană că toţi jucătorii ieşeni îşi pot depune memorii pentru a deveni liberi de contract. Fotbaliştii pregătiţi de Eugen Neagoe au spus ieri că nu se vor grăbi pentru a se adresa comisiilor federale. “Problema banilor ne presează, iar starea de incertitudine de la club ne îngrijorează. Au mai fost şi altă dată momente mai dificile, însă parcă nu ca acum. Sperăm totuşi să se rezolve. Încă mai avem răbdare, niciun jucător nu are de gand să-şi depună memoriu pentru a deveni liber de contract”, a declarat ieri Alexandru Ţigănaşu. Pe aceeaşi lungime de undă a fost şi Alexandru Creţu: “Nu îmi depun niciun memoriu. Deocamdată mă concentrez ca echipa mea, Iaşul, să ajungă în play-off. Obiectivul nu este compromis, mai avem destule meciuri în care putem repara situaţia. La o plecare de la Iaşi, dacă va fi cazul, mă voi gandi în viitor. Acum, prioritar este să ajungem în primele şase echipe”.
Cei doi jucători care au discutat cu reprezentanţii mass media după antrenamentul de ieri dimineaţă, care a fost deschis, s-au referit şi la partida de duminică, contra CS Voluntari, din ultima etapă a turului Ligii I de fotbal. “N-am reuşit să caştigăm la Cluj, ne vom revanşa duminică. Avem o dorinţă mare de a obţine victoria, cred că o putem obţine în faţa unei echipe cu care cred că ne vom bate pentru locul VI” a spus Creţu, care a fost completat de Ţigănaşu: “Nu ne gandim decat la victorie. Sperăm să o obţinem, suntem optimişti că putem lua cele trei puncte”. (Ovidiu MINEA)










































Rămanem în tunel
* CFR Cluj – CSM Politehnica Iaşi 1-0 (0-0), în etapa a XII-a a Ligii I de fotbal * ieşenii au jucat mult mai ofensiv decat în mandatul lui Napoli, au avut patru ocazii mari, însă victoria clujenilor e meritată * gazdele au dominat primul act, însă au marcat în al doilea, pe care ieşenii l-au dominat

CFR: Mincă - T. Lopes, Larie (’75 Mureşan), Horj, Peteleu – L. Rus, Nascimento – Sorsa, J. Carlos (’60 Omrani), Nouvier – Bud (’84 Gomelt). Antrenor: Vasile Miriuţă.
CSM: Grahovac – Voicu, Mihalache, Frăsinescu, Ţigănaşu – Ciucur (’65 V. Gheorghe), Creţu, Mitic, Bole (’75 Piccioni) – Ştefănescu (’53 Boiciuc) - Cristea. Antrenor: Eugen Neagoe.
Cartonaşe galbene: Bud (’66), Horj (’70), T. Lopes (’87) – Cristea (’69).
Arbitri: Adrian Cojocaru; Vladimir Urzică, Marius Marchidanu.

1-0, min. 58: Nascimento, dintr-o lovitură liberă de la 23 de metri.

După o lungă perioadă de noapte la capitolul pregătire tactică şi de joc ultradefensiv, CSM Politehnica a anunţat prin vocea noului antrenor, Eugen Neagoe, că vrea să joace fotbal. Riscante intenţii cand lucrezi de cinci zile la echipă şi întalneşti o grupare cu motoarele turate în plin, care are cel mai bun atac din Romania!
Prima repriză a confirmat din plin ideea anterioară. Nemasată în propria jumătate, încercand să construiască, fără să joace obstrucţionist (doar cinci faulturi comise!), echipa oaspete a permis gazdelor să-şi creeze destule ocazii de gol. Acestea nu au fost concretizate şi pentru că Grahovac a avut, pe langă multe ezitări, şi cateva sclipiri importante, la încercările lui Bud (‘3, ’23, ‘34) şi Peteleu (’36). La pauză s-a intrat cu 0-0 şi din cauza lui Marc, care a respins cu piciorul după lovitura de cap trimisă din careul mic de Cristea (’17), care a semnat o ocazie uriaşă a CSM.
Ritmul ridicat din actul întai şi-a pus amprenta pe startul reprizei secunde, acţiunile ofensive fiind lipsite de claritate. Din nefericire pentru moldoveni, primul şut pe poartă de după odihnă, trimis de Nascimento, a găsit ţinta. Oaspeţii au replicat, trecand pe langă egalare în două randuri: Marc a avut o nouă intervenţie de efect, în minutul 71, după “capul” lui Creţu, iar peste un minut T. Lopes a blocat şutul lui Cristea.
Ieşenii au continuat să domine pană la final, a caştigat la posesie în actul doi (53%), însă ardelenii, cu ajutorul lui Piccioni, care a tras total aiurea în minutul 90^1, din poziţie ideală, şi a lui Marc, care a ieşit perfect în minutul 90^3, au demonstrat de ce au a doua apărare din campionat, conservand scorul.
CSM pierde astfel al treilea meci consecutiv, ieşirea din tunel amanandu-se.

Prunea: “Suntem în pragul desfiinţării!”

^ După ce nu a replicat la atacurile din ultima vreme lansate de primarul Iaşului, Mihai Chirica, preşedintele CSM, Florin Prunea a reacţionat înainte de meci, la Digi Sport: “Suntem pe marginea prăpastiei. Duminică facem trei luni de neplată a salariilor, avem datorii la bugetul de stat, către terţi. În momentul de faţă suntem foarte aproape de o desfiinţare. Sper şi am promisiunea factorilor de decizie că aceste lucruri se vor regla”. ^ Ciucur a confirmat spusele preşedintelui: “De cand am început sezonul, nu am luat niciun salariu!” ^ În minutul 31, Ciucur a scăpat singur spre poarta lui Marc, însă a fost oprit eronat, pe motiv de ofsaid. ^ Rezerve neutilizate la oaspeţi au fost Caparco, Chelaru, Bosoi şi Bădic. ^ Marc, care a avut două intervenţii decisive în economia partidei, a apărat în trecut la Politehnica Iaşi. ^ Oaspeţii au fost încurajaţi de un grup de suporteri.

Declaraţiile tehnicienilor

 Vasile Miriuţă: “În primele 60-70 de minute am jucat cel mai bun fotbal de cand sunt aici. Ne-am creat ocazii, au avut şi ei vreo trei ocazii, Marc a fost senzaţional, cred că a fost o victorie meritată. Cred că nimeni nu joacă la fel ca noi în Romania, suntem cea mai bună echipă. Fără penalizare, eram pe locul II. Suntem o adevărată echipă. Dacă ne calificăm în play-off, orice e posibil în lupta pentru titlu”.
Eugen Neagoe: “A fost o partidă bună, echilibrată, chiar dacă CFR a dominat prima repriză. În repriza a doua am controlat noi jocul. Am avut cinci ocazii mari, un lucru mare la Cluj, unde se caştigă greu, am primit golul de fază fixă. Cred că un egal ar fi fost mai corect. Ne-am dorit foarte mult să jucăm ofensiv, să marcăm, să caştigăm. Îmi pare rău că am pierdut, nu mai putem schimba nimic”.

(Ovidiu MINEA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.