Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Ponor, sărbătorită la Rio

Ziarul de Vrancea
21 aug 2016 582 vizualizări
Gimnasta Cătălina Ponor a împlinit 29 de ani, ocazie cu care a avut parte de o surpriză din partea delegaţiei Romaniei la JO de la Rio, ea fiind sărbătorită cu tort şi şampanie.

Aflată la a treia ediţie a Jocurilor Olimpice din carieră, Ponor a avut parte, sambătă, de o surpriză din partea delegaţiei Romaniei, care i-a pregătit şampanie şi un tort pentru aniversare.  La JO din 2004, Cătălina Ponor a caştigat medalia de aur la barnă, ea avand alte patru medalii olimpice în palmares: aur, la sol şi cu echipa (2004), argint la sol (2012) şi bronz cu echipa (2012).

Daum este circumspect cu Alibec

Selecţionerul Christoph Daum a declarat sambătă seară, după derbiul FC Steaua - Dinamo, scor 1-1, că William de Amorim, autorul golului gazdelor, este un jucător care îi place mult, dar momentan nu reprezintă o soluţie pentru echipa naţională. "A fost o luptă stransă. Steaua a încercat să controleze jocul pasand cu cei doi fundaşi laterali la mijlocul terenului. Au creat situaţii periculoase, dar fără să finalizeze. De Amorim este un jucător bun, îmi place mult, dar nu este o soluţie pentru naţională. Momentan nu intră în vederile mele", a spus Daum. Christoph Daum a precizat că la meciurile pe care le-a urmărit i-au plăcut mai mulţi jucători decat cei pe care i-a selecţionat pentru prima partidă din preliminariile Cupei Mondiale. "Urmăresc mai mulţi jucători. Fotbaliştii sunt încrezători şi toţi vor să facă tot ce pot mai bun pentru naţională", a adăugat selecţionerul.

Premiul fair-play pentru atletele solidare

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a decis să acorde premiul pentru fair-play sportivelor Abbey D’Agostino (SUA) şi Nikki Hamblin (Noua Zeelandă), care s-au ajutat în proba 5.000 metri la atletism.. Ziua de 16 august de la Jocurile Olimpice de la Rio a fost marcată de o frumoasă solidaritate în serii la 5000 metri la atletism, unde neo-zeelandeza Nikki Hamblin a continuat în lacrimi, după ce a antrenat-o într-o căzătură pe americanca Abbey D'Agostino, care a încheiat cursa ultima. Nikki Hamblin a căzut în linia dreaptă, iar Abbey D'Agostino a căzut după ea. Aceasta din urmă s-a ridicat imediat şi s-a întors pentru a o ajuta pe Hamblin. Cele două au reluat cursa rapid, dar D'Agostino a fost nevoit să se oprească, acuzand dureri la genunchiul drept. După caţiva paşi, şchiopătand, ea s-a aşezat pe teren şi a început să plangă. Hamblin, aflată alături de ea, s-a oprit, şi a îmbrăţişat-o, iar apoi a reluat cursa cu lacrimile în ochi.

Medalie recuperată

Sportivul japonez Hirooki Arai, descalificat în proba de 50 km marş de la Jocurile Olimpice, şi-a recuperat medalia de bronz, după un apel al echipei nipone. în urma acestei decizii, romanul Narcis Mihăilă s-a clasat în final pe locul 31. Arai, ajuns al treilea la linia de sosire după slovacul Matej Toth şi australianul Jarred Tallent, a fost sancţionat pentru că l-a obstrucţionat pe canadianul Evan Dunfee, care, în urma contestaţiei depuse de federaţia canadiană, urma să primească medalia de bronz. Însă, apelul depus de federaţia japoneză a arătat că nu a existat contact între cei doi, astfel că forul internaţional de atletism a decis să-i menţină medalia lui Arai.

Astralii au scăpat de Carroll

Atacantul englez Andy Carroll s-a accidentat la genunchi la meciul cu Astra Giurgiu şi va fi indisponibil cateva săptămani, a anunţat clubul West Ham United. Carroll (27 de ani) a mai fost indisponibil aproape două sezoane cumulate în ultimii patru ani petrecuţi la West Ham United. El a marcat anul trecut nouă goluri în 27 de meciuri în Premier League. "Sunt devastat, dar încă sunt capabil să marchez 15-20 de goluri pe sezon", a scris Carroll pe Twitter. West Ham este adversara Astrei Giurgiu în play-off-ul Ligii Europa. Cele două echipe se vor întalni, joi, la Londra, după ce în tur, scorul a fost egal, 1-1.

Scor  de rugby la fotbal

Echipa Juventus Bucureşti a învins, sambătă, pe teren propriu, cu scorul de 18-0 (8-0), formaţia Şoimii Pancota, într-un meci din etapa a treia a Ligii a II-a. Alte rezultate înregistrate în partidele disputate,în etapa a treia din Liga a II-a: Olimpia Satu Mare - FC Braşov 1-1; CS Afumaţi - Academica Clinceni 3-2; CS Baloteşti - CSM Ramnicu Valcea 1-1; Unirea Tărlungeni - Metalul Reşiţa 2-0; Sepsi OSK Sfantu Gheorghe - Luceafărul Oradea 1-0; ACS Berceni - Chindia Targovişte 0-1; Dunărea Călăraşi – CS Mioveni 0-0; UTA – Dacia Brăila 3-0; Foresta Suceava – ASU Poli Timişoara 2-3;  În clasament conduce Chindia Targovişte, cu nouă puncte, urmată de UTA şi FC Braşov, ambele cu cate şapte puncte dar departajate de golaveraj.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.