Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Irina şi Monica fac dublu la Rio

Ziarul de Vrancea
30 iun 2016 958 vizualizări
ITF a anunţat, joi, lista jucătorilor şi echipelor de dublu (mai puţin pentru tabloul de mixt) calificaţi pentru tablourile princpale ale turneului olimpic de tenis de la Rio de Janeiro

Lista echipelor mixte acceptate pe tablou va fi anunţată la Rio, în perioada competiţiei. Romania va mai fi reprezentată de trei sportive la simplu: Simona Halep, Irina Begu şi Monica Niculescu, iar la dublu masculin de perechea Horia Tecău/Florin Mergea. Tragerea la sorţi a meciurilor va avea loc la 4 august, de la ora locală 11.00 (17.00, ora Romaniei). Partidele se vor disputa pe suprafaţă rapidă.

Phelps, la a cincea olimpiadă

Înotătorul Michael Phelps a obţinut, ieri, cu o zi înainte să împlinească 31 de ani, calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio şi se va afla în Brazilia la a cincea participare la Olimpiadă, un record pentru nataţia masculină americană.  Phelps a caştigat finala probei de 200 de metri fluture la selecţiile americane, la Omaha.  Sportivul, dublu campion olimpic (2004, 2008) şi vicecampion olimpic în 2012 la 200 m fluture, s-a impus cu timul de 1:54,84. Înotătorul va participa şi la selecţiile pentru probele de 100 metri fluture şi 200 de metri mixt. Michael Phelps are în palmares 22 de medalii olimpice, dintre care 18 de aur. Sportivul cel mai titrat din istoria olimpismului s-a retras din activitate după Jocurile Olimpice de la Londra, dar a revenit în 2014. 

Ţintim aur la handbal studenţesc

Naţionala universitară de handbal feminin a Romaniei va întalni Rusia, iar cea tricoloră masculină reprezentativa Spaniei, în semifinalele Campionatului Mondial Universitar de la Malaga. Ambele echipe ale Romaniei au încheiat pe primul loc în faza grupelor, miercuri, la CM universitar de la Malaga şi s-au calificat în semifinale. Astfel, fetele au avut trei victorii (34-11 cu India, 20-19 cu Spania, 23-22 cu Japonia) şi au încheiat cu 6 puncte grupa Y, iar băieţii, cu 4 puncte, au fost tot pe primul loc în grupa B (29-28 cu Coreea de Sud, 30-26 cu Portugalia şi 27-28 cu Egipt). Meciurile de miercuri seară au stabilit şi programul semifinalelor CMU: la feminin – Romania – Rusia şi Polonia – Spania (ambele au loc astăzi), iar la masculin, Japonia – Coreea de Sud şi Romania – Spania (ambele sambătă). Finalele pentru medalii vor avea loc sambătă, la feminin, respectiv duminică, la masculin.

Andone se îndepărtează de turci

ţTransferul atacantului Florin Andone la gruparea Galatasaray a intrat în impas, gruparea spaniolă cerand şapte milioane de euro pentru fotbalistul roman, ceea ce este prea mult pentru clubul din Istanbul. Jurnalul turc scrie că Galatasaray se înţelesese cu Andone în toate privinţele.  Florin Andone este legitimat la Cordoba din 2014 şi are contract pană în 2018.Săptămana trecută, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins apelul clubului Galatasaray Istanbul, depus după decizia din luna martie a Corpului de Control Financiar al UEFA, astfel că echipa din Istanbul nu va putea participa în ediţia 2016/2017 a Ligii Europa. În cazul în care nu ar fi fost exclusă din cupele europene, Galatasaray ar fi avut dreptul să joace în grupele Ligii Europa, în calitate de caştigătoare a Cupei Turciei.

Cadanţu încearcă să revină în elită

Jucătoarea de tenis Alexandra Cadanţu (locul 281 în clasamentul mondial) a caştigat, ieri, meciul cu sportiva poloneză Katarzyna Piter (locul 301 WTA), scor 6-3, 4-1 abandon, în sferturile de finală ale turneului ITF de la Roma, disputat pe zgură şi dotat cu premii totale de 50.000 de dolari.  Meciul a durat o oră şi un minut, iar Piter a abandonat din cauza unei accidentări. Cadanţu şi-a pierdut o singură dată serviciul şi a reuşit patru break-uri. În semifinalele competiţiei din Italia, Cadanţu va evolua împotriva prim-favoritei Silvia Soler (Spania, 173 WTA), care a eliminat o altă jucătoare romană, Cristina Dinu (237) cu scorul de 6-1, 6-0. 

Shaqiri, golul optimilor

Golul marcat de elveţianul Xherdan Shaqiri la meciul cu Polonia, disputat săptămana trecută, la Saint-Etienne, a fost ales drept cel mai frumos din faza optimilor Campionatului European de fotbal.  Xherdan Shaqiri a primit 82 la sută din totalul voturilor. La partida din 25 iunie, Shaqiri a marcat golul Elveţiei în minutul 82, din foarfecă laterală din colţul careului  şi a fost desemnat jucătorul meciului. Shaqiri a înscris şi la loviturile de departajare, dar Elveţia a fost învinsă de Polonia cu scorul de 1-1 (4-5 la lovituri de departajare). 

OK pentru Supercupă

Alejandro Dominguez, preşedintele Confederaţiei Sudamericane de Fotbal (CONMEBOL), a anunţat, ieri ă UEFA, forul de conducere al fotbalului european, şi-a dat acordul pentru disputarea unei Supercupe între caştigătoarele Copa America 2016 şi Euro 2016. În urmă cu o săptămană, Alejandro Dominguez a lansat această provocare către UEFA, pentru a se disputa o super-finală între campioana Europei şi caştigătoarea Copa America ediţia centenară, adică Chile. Dominguez a precizat că încă nu s-a stabilit data disputării acestei supercupe, urmand a discuta cu reprezentanţii UEFA în următoarele zile. Chile a caştigat ediţia centenară a Copei America, după o finală cu Argentina, decisă la loviturile de departajare. află încă în cursa pentru caştigarea Campionatului European din Franţa.

Hulk sparge piaţa chineză

Atacantul brazilian Hulk, în varstă de 29 de ani, a devenit cel mai scump transfer din istoria fotbalului chinez, el fiind achiziţionat de Shanghai SIPG de la Zenit Sankt Petersburg, echipă antrenată de Mircea Lucescu, cu 55,8 milioane de euro. Zenit a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, transferul lui Hulk, adăugand că suma ar putea creşte, în funcţie de performanţele fotbalistului. Hulk juca la Zenit Sankt Petersburg din septembrie 2012, cand a fost transferat de la FC Porto pentru 40 de milioane de euro. în cei aproape trei ani petrecuţi la gruparea rusă, brazilianul a înscris 77 de goluri. Potrivit presei portugheze, şi FC Porto va beneficia din transferul lui Hulk în China, urmand să primească 558.000 de euro.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.