Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Campionii campionilor

Ziarul de Vrancea
27 dec 2015 621 vizualizări
Atletul jamaican Usain Bolt şi jucătoarea americană de tenis Serena Williams au fost aleşi de cotidianul L'Equipe "campionii campionilor" în 2015.

Serena Williams este lider în clasamentul WTA şi a caştigat în acest an trei din cele patru turnee de Grand Slam: Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon.  Usain Bolt a caştigat în 2015 medaliile de aur în probele de 100 m, 200 m şi ştafetă 4x100 m la Campionatele Mondiale de la Beijing. Serena Williams a mai fost aleasă de L'Equipe sportiva anului în 2012 şi 2013, iar Bolt a mai fost ales în 2008, 2009 şi 2012.

Victorie pentru Piţurcă în Golf

Al Ittihad, echipă antrenată de Victor Piţurcă, a învins, vineri, în deplasare, cu scorul de 2-0 (1-0), formaţia Al Wehda, în campionatul Arabiei Saudite. Golurile au fost marcate de Gelmin Rivas (’13) şi Al Ghamdi ( '83). La echipa pregătită de fostul selecţioner al Romaniei, mijlocaşul Lucian Sanmărtean nu a evoluat. După 13 etape, Al Ittihad ocupă locul 3 în campionat, cu 26 de puncte, după Al Ahli şi Al Hilal, ambele formaţii avand 33 de puncte.

Rada a înscris pentru Bari

Fotbalistul echipei Bari, Ionuţ Rada, a înscris un gol în meciul pierdut, pe teren propriu, scor 1-2, în faţa formaţiei Brescia, în etapa a XX-a a ligii secunde din Italia. Rada, integralist la gazde, a marcat în minutul 11. Pentru oaspeţi au înscris Andrea Caracciolo '68 (penalti) şi Geijo '78. Celălalt fotbalist roman de la Bari, George Puşcaş, a intrat pe teren în minutul 78. Tot în Serie B, echipa Crotone, cu Mihai Bălaşa şi Adrian Stoian titulari, a remizat cu Trapani, scor 0-0. Stoian a fost înlocuit în minutul 77, iar Bălaşa în minutul 88. Crotone este lider în clasament, cu 42 de puncte. Bari se află pe locul 4, cu 35 de puncte.

Mhitarian, cel mai tare armean

Jucătorul echipei Borussia Dortmund, Henrih Mhitarian, a fost ales pentru a cincea oară consecutiv fotbalistul anului în Armenia, informează uefa.com. "Onorat că am fost ales cel mai bun fotbalist al anului 2015 în Armenia. Mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine de cand am făcut primii paşi la echipa naţională", a notat fotbalistul în varstă de 26 de ani pe reţelele de socializare. Henrih Mhitarian a mai fost ales jucătorul anului în Armenia în 2009, 2011, 2012, 2013 şi 2014.

Contre între Verratti şi Ibra

Internaţionalul italian Marco Verratti, desemnat de France Football cel mai bun străin din campionatul francez, a povestit, într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport, că Zlatan Ibrahimovic, colegul său de la PSG, i-a transmis să nu se bucure prea tare, că premiul primit nu valoarează nimic. "Primul lucru pe care mi l-a spus Ibrahimovici a fost: «L-am caştigat de două oră fără să ştiu, sunt premii care nu valorează nimic»", a afirmat tanărul jucător italian. Italia şi Suedia vor fi în aceeaşi grupă la Euro-2016, alături de Belgia şi Irlanda. Verratti spune că, după tragerea la sorţia a grupelor CE, Ibrahimovic i-a dat un mesaj în care i-a scris: "Vă distrugem!". "I-am răspuns să stea liniştit, că Suedia o să se claseze pe locul 3, fiind posibil să aibă şanse de calificare", a precizat Verratti. Recent, Marco Verratti, 23 de ani, a fost desemnat de France Football cel mai bun jucător străin din Franţa, titlu care în 2014 i-a revenit suedezului Zlatan Ibrahimovic.

Oficial FIFA, extrădat

Eugenio Figueredo, vicepreşedinte al FIFA în varstă de 83 de ani, care a fost arestat în luna mai la Zürich, a fost extrădat în Uruguay. Figueredo, fost vicepreşedinte al Conmebol, este acuzat că a primit milioane de dolari mită în legătură cu turneele Copa America. FIFA se confruntă cu un mare scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului, pentru luare de mită şi primirea de alte foloase, de la începutul anilor 1990 şi pană în prezent, totalizand peste 150 de milioane de dolari.

Meciul provinciilor spaniole

Peste 50.000 de specatori au asistat, sambătă seară, pe Camp Nou, la tradiţionalul meci amical care a opus selecţionatele regiunilor autonome spaniole Catalonia şi Ţara Bascilor, încheiat cu victoria oaspeţilor, cu scorul de 1-0. Singurul gol al meciului a fost marcat de atacantul formaţiei Athletic Bilbao, Aritz Aduriz, în minutul 39. Printre vedetele care au evoluat în faţa celor 51.244 de spectatori s-au numărat Gerard Piqué, Jordi Alba, Sergio Busquets, Marc Bartra, Aleix Vidal (toţi de la FC Barcelona), Gorka Iraizoz, Iker Munian, Aduriz, Mikel San José (toţi patru, Athletic Bilabo), Xabi Prieto şi Imanol Agirretxe (ambii, Real Sociedad).


Arbitrul şi neciopliţii

Arbitrul Yassine Yarrouche a izbucnit în lacrimi pe teren, joi, în timpul meciului Atletique Bizertin-Avenir Sportif, din etapa a XI-a a campionatului Tunisiei, el fiind extrem de afectat de insultele publicului, informează ansa.it. Yarrouche nu a suportat vulgaritatea insultelor, astfel că a început să plangă, fiind consolat de jucători, care le-au cerut suporterilor să nu mai înjure. "Cand auzi astfel de insulte este greu să nu plangi. Nimănui nu îi place să îi fie insultată mama", a declarat arbitrul la finalul partidei.


Kokkinakis se operează

Tenismanul australian Thanasi Kokkinakis a anunţat, ieri, pe Instagram, că va trebui să fie operat la umăr, astfel că va lipsi de pe teren următoarele luni. "Încă am probleme la umăr şi nu voi putea participa la turneele din Australia. Eu şi echipa mea speram că problema se va rezolva prin odinhă la finalul sezonului, dar se pare că va trebui să fiu supus unei intervenţii chirurgicale minore şi voi lipsi următoarele luni. Este cea mai bună opţiune pe termen lung", a notat Kokkinakis. Tenismanul de origine elenă este ocupantul locului 80 în clasamentul ATP.

Alesi junior se pregăteşte de F1

Giuliano Alesi, fiul fostului pilot de Formula 1 Jean Alesi, va concura în GP3, una dintre seriile "anticameră" ale Marelui Circ, informează lequipe.fr. Giuliano are 16 ani şi a concurat în acest sezon în F4 France, o competiţie pentru cadeţi din cadrul federaţiei franceze de automobilism. El a caştigat două curse şi a terminat pe locul 4. Numele echipei la care va "alerga" Alesi jr. nu a fost dezvăluit. Jean Alesi, 51 de ani, a fost pilot, între 1989 şi 2001, la echipele Tyrrell, Ferrari, Benetton, Sauber, Prost şi Jordan, caştigand o cursă şi terminand de alte 31 de ori pe podium.

Un tunar egiptean

Mijlocaşul egiptean Mohamed Elneny va fi transferat de Arsenal Londra de la FC Basel, pentru suma de 5 milioane de lire sterline (aproximativ 7 milioane de euro), informează mirror.co.uk. Cele două cluburi au ajuns la un acord privind transferul fotbalistului de 23 de ani, care va semna contractul cu gruparea londoneză la începutul lunii ianuarie. Elneny, jucător format la echipa egipteană Al Ahly, a ajuns la Basel în ianuarie 2013, mai întai sub formă de împrumut de la Al Mokawloon. El este internaţional egiptean şi a jucat cu echipa "under 23" la JO din 2012. Mohamed Enleny a făcut parte din lotul echipei FC Basel la meciul cu Steaua, de la Bucureşti, din etapa a treia a Grupei E a Ligii Campionilor, ediţia 2013/2014. Egipteanul a intrat pe teren în minutul 74 al partidei de pe Arena Naţională, care s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

Don Howe nu mai este

Fostul antrenor şi jucător englez Don Howe a decedat la varsta de 80 de ani. "În opinia mea, Don a fost unul dintre cei mai mari antrenori pe care i-a avut Anglia", a declarat selecţionerul Roy Hodgson. La randul său, preşedintele FA, Greg Dyke, a afirmat că decesul lui Howe este "o mare pierdere pentru fotbalul englez". Ca fotbalist, Howe a evoluat la formaţiile West Bromwich Albion şi Arsenal Londra, el îmbrăcand de 23 de ori tricoul naţionalei Angliei. Don Howe a antrenat echipele Arsenal, Queens Park Rangers, Coventry City şi Galatasaray. De asemenea, el a fost asistentul lui Terry Venables la naţionala Angliei, între 1994 şi 1996.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.