Sport

Performer fără a fi vedetă

Ziarul de Vrancea
1 iul 2015 467 vizualizări
Economistul braşovean Andrei Roşu a devenit primul roman care a terminat triatlonul Londra - Paris, cu parcurgere înot a Canalului Manecii

Triatlonistul Andrei Roşu a traversat înot Canalul Manecii în cadrul competiţiei Enduroman Arch to Arch, care presupune parcurgerea distanţei de 480 de kilometri dintre Londra şi Paris în alergare, înot şi pe bicicletă, sportivul în varstă de 39 de ani fiind primul roman care reuşeşte această performanţă. Roşu a alergat, duminică, de la Londra Marble Arch la Dover, o distanţă de 140 de kilometri, în 16 ore şi 53 de minute, apoi a înotat de la Dover la Calais, aproximtiv 40 de kilometri, în 21 de ore. Marţi, el a atins ţărmul francez, iar ieri el a disputat ultima parte a competiţiei, parcurgand pe bicicletă traseul dintre Calais şi Arcul de Triumf din Paris, de circa 300 de kilometri.
"Vă mulţumesc din suflet pentru urări şi pentru sprijin! Au contat enorm încurăjarile voastre, într-o cursă în care am vomat de 42 de ori, din cauza răului de mare (organizatorii au ţinut evidenţa şi mi-au spus ulterior că la 50 m-ar fi obligat să mă retrag), braţul stang nu a mai fost funcţional după km 40, am trecut prin 2 "lanuri" de meduze-gigant roz şi violet, apa a avut 13 grade în UK şi 14 în Franţa, iar curenţii ne-au «ajutat» să parcurgem ultimii 4 km în... 8 ore!", a menţionat Roşu, pe contul său de Facebook, după traversarea Canalului Manecii. Economist de profesie, braşoveanul Andrei Roşu a intrat în 2012 în Cartea Recordurilor, după ce a alergat 7 maratoane şi 7 ultramaratoane pe 7 continente.
Roşu este primul roman care termină Triatlonul Enduroman Arch to Arch, fiind al 16-lea sportiv care încheie această competiţie în ultimii 14 ani. Andrei Roşu s-a înscris în competiţie alegand să contribuie astfel la strangerea de fonduri pentru îngrijirea copiilor şi adulţilor cu boli incurabile prin intermediul fundaţiei Hospice Casa Speranţei. Banii rezultaţi din strangerea de fonduri vor fi distribuiţi integral îngrijirii bolnavilor, costurile participării lui Andrei Roşu la triatlon fiind acoperite de sponsori.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.