Sport

S-a încheiat distracţia de la Baku

Ziarul de Vrancea
28 iun 2015 365 vizualizări
a Jocurile Europene, Romania a ocupat locul 17 pe naţiuni, cu 12 medalii caştigate * judoka Simionescu şi Natea au fost eliminaţi în aceeaşi fază

În penultima zi a Jocurilor Europene de la Baku, au intrat în concurs şi cei doi judoka romani care se luptă pentru un loc în echipa olimpică a Romaniei: ieşeanul Vlăduţ Simionescu şi sibianul Daniel Natea, ambii la categoria ^100 kg. La competiţia de la Baku, care reprezintă şi Campionatele Europene, cei doi rivali “au făcut pace” fiind ambii eliminaţi în aceeaşi fază, optimi, prin ippon: Simionescu de israelianul Oz Sasson, iar Natea de ucraineanul Iakov Hammo. 

Cu aceasta, deşi întreceri sportive au avut loc şi ieri, prima ediţie a Jocurilor Europene s-a încheiat pentru Romania, cu un bilanţ de 12 medalii (trei de aur, cinci de argint şi patru de bronz). Aurul a fost cucerit de Ana-Maria Branză la spadă, de Andreea Chiţu la judo (cat. 52 kg) şi de echipa feminină de spadă (Ana-Maria Branză, Simona Gherman, Simona Pop, Amalia Tătăran), argintul a fost caştigat de gimnasta Andreea Iridon la barnă, Roxana Borha şi Elena Meroniac în proba de caiac dublu — 500 m, în proba de grup la gimnastică aerobică (Lavinia Panaete, Bianca Gorgovan, Dacian Barna, Gabriel Bocşer şi Lucian Săvulescu), prin Tiberiu Dolniceanu la sabie şi prin echipa masculină de sabie (Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu, Mădălin Bucur), iar medaliile de bronz au fost aduse de gimnasta Andreea Iridon la paralele, de gimnastul Marius Berbecar la paralele, de Daniela Hondiu la sambo (cat. 60 kg) şi de Simona Gherman la spadă. Cu acest bilanţ, Romania a încheiat Jocurile Europene de la Baku pe locul 17 din 42 de naţiuni care au punctat în clasamentul pe medalii. Pe primul loc al clasamentului s-a clasat Rusia, cu un total de 164 de medalii (79 aur, 40 argint, 45 bronz), urmată pe podium de Azerbaidjan – 56 de medalii (21 aur, 15 argint, 20 bronz) şi de Marea Britanie – 47 de medalii (18 aur, 10 argint, 19 bronz).  Romania a participat în competiţie cu 147 de sportivi, 83 de băieţi şi 64 de fete, care au concurat în 22 de discipline sportive. În total, la prima ediţie a Jocurilor Europene au participat peste 6.000 de sportivi. 

Atletă azeră dopată

Sportiva Chaltu Beji, din Azerbaidjan, caştigătoarea medaliei de aur în proba de 3.000 de metri obstacole din cadrul Jocurilor Europene de la Baku, a fost suspendată de Comitetul Olimpic European, ea fiind depistată pozitiv. Beji a fost testată la 21 iunie, iar în eşantionul său de urină s-a găsit ostarină, o substanţă interzisă. Sportiva în varstă de 18 ani, născută în Etiopia, a participat la Baku şi în proba de 1.500 de metri, în care s-a clasat pe locul 7.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.