Sport

DOCUMENT ATASAT!!! Banii pentru sportivi la zilele oraşului se dau pe sistemul “PCR”

Dan Chiriac
24 iun 2015 3605 vizualizări
Sumele propuse pentru premierea sportivilor cu ocazia Zilelor Municipiului Focşani au fost tăiate, cu excepţia celor pentru clubul municipalităţii, CSM Focşani 2007.Decizia a aruncat în aer lumea sportului, care nu găseşte explicaţie pentru această măsură.Clubul Unirea Focşani are cei mai buni doi sportivi ai judeţului, dar nu va primi nici un ban.“Mai bine premiau copii din Burundi”, a răbufnit Dumitru Zisu, directorul de la CSS Focşani.Oficialii celor 9 cluburi dezavantajate speră ca în şedinţa de azi a Consiliului Local să nu se voteze această “aberaţie”

Decizie scandaloasă în Comisia de Buget şi în cea de Sport, Cultură şi Educaţie din cadrul Consiliului Local Focşani. Marţi seara, membrii comisiei au decis ca premierea sportivilor oraşului cu ocazia Zilelor municipiului Focşani să se facă preferenţial, după sistemul “PCR – pile, cunoştinţe, relaţii!”. Astfel, comisia a hotărât ca întreaga listă cu 160 de sportivi de la alte cluburi din oraş, cu excepţia CSM 2007 Focşani, să fie ştearsă. Azi, în şedinţa Consiliului Local, consilierii urmează să voteze, dacă nimic nu se va schimba până atunci, doar pentru premierea cu sume de bani a sportivilor legitimaţi la clubul municipalităţii, CSM 2007 Focşani. În rest, toţi sportivii şi antrenorii de la alte structuri sportive, deşi au rezultate excelente în ultimele 12 luni, vor rămâne cu buza umflată. Directorul CSM Focşani 2007, Marian Rădulescu, a încercat să găsească o motivaţie pentru această propunere ce va fi dezbătută azi în şedinţa Consiliului Local. “Nu e nimic oficial până acum, dar mă gândesc că nu sunt fonduri suficiente. Abia azi se va vota în Consiliul Local. Probabil s-au gândit să premieze sportivii clubului CSM 2007 acum, urmând ca în decembrie, la final de an, să fie premiaţi şi sportivii de la alte cluburi”, ne-a spus Marian Rădulescu.
 

“La noi orice e posibil”
 

Petrea Vîlcu, directorul clubului CS Unirea Focşani, are cei mai buni sportivi ai judeţului prin performanţele obţinute, dar va lua fix zero lei!

 Cluburile dezavantajate de această decizie sunt LPS Focşani, CS Unirea Focşani, CS Elite Focşani, CSS Gimnastică Focşani, AS Dragon Taekwondo Focşani, CS Ulise Focşani, CSM Focşani, Juventus Focşani, Galactic Focşani. CS Unirea Focşani are cei mai buni doi sportivi ai judeţului, în acest moment, prin performanţele obţinute în ultimele 12 luni. Atleţii Vlad Dulcescu şi Claudia Prisecaru se aflau în fruntea listei de premiere, dar este posibil să nu mai fie răsplătiţi. “La noi orice e posibil. Avem cei mai buni sportivi ai judeţului, la atletism, principalul sport olimpic. Trebuie să vedem care sunt cei mai buni sportivi, nu să dăm banii pe alte criterii”, ne-a spus Petrea Vîlcu, directorul CS Unirea Focşani. CSS Gimnastică Focşani are campioni naţionali în sezonul competiţional încheiat, dar nu va primi nici un leu, dacă aleşii locali vor vota azi propunerea venită de la comisie. “Aberant! Cum stimulezi un sportiv care e campion naţional? Nu am luat medalii la Cupa Satelor, ne-am luptat cu Steaua sau Dinamo care au buget foarte mare. E un sport individual, unde te lupţi singur, nu la grămadă. E o decizie ciudată, suntem nedreptăţiţi şi noi reprezentăm municipiul Focşani. Copiii sunt în vacanţă, dar noi ne antrenăm în continuare. Acum avem 100 de copii la antrenament. Cum le spunem noi că au fost tăiaţi de pe lista premianţilor!?”, ne-a spus Florin Roşioru, directorul CSS Gimnastică Focşani.
 

“Mai bine premiează copiii din Burundi”
 

 

Cei mai virulenţi în această problemă au fost directorul de la CSS Focşani, Dumitru Zisu, dar şi preşedintele de la AJF Vrancea, Dan Dumitru. “Bravo lor! Au găsit soluţia cea mai bună! Mai bine dădeau premii la copiii din Burundi, acolo erau zece de toţi şi nu se mai certa nimeni! Măcar o diplomă să fie dat, nu bani! Să ştie că reprezintă ceva, să fie recompensaţi într-un fel. O diplomă o plătitm noi, punem bani câte doi antrenori şi le dăm ceva sportivilor. Pe lângă bazele sportive excelente au făcut-o şi pe asta! Nu m-aş fi gândit că pot face aşa ceva!”, a spus ironic Dumitru Zisu. Campionii naţionali la fotbal de la CSM Focşani, grupa 2006, nu vor primi nicio iotă din partea Consiliului Local. “Aşa a fost tratat sportul de la noi întotdeauna. Nu neapărat o sumă de 40-50 de lei reprezenta ceva, dar măcar să li se recunoască meritele copiilor. Puteau să le dea măcar o prăjitură şi un suc. La fotbal o să ne premiem singuri, aşa cum am făcut întotodeauna. E bine ştiut că nu am primit niciodată sprijin de la Consiliul Local. O să legitimăm copiii la Rîmnicu Sărat, că acolo se vrea!”, ne-a spus şi Dan Dumitru, preşedintele AJF Vrancea.

 

Culturismul şi taekwondo, pe lista păgubiţilor

Şi alte două discipline sportive sunt pe punctul de a rămâne fără bani în urma şedinţei Consiliului Local de azi. “Sincer nu cunosc politica la nivel de judeţ. Sunt total nemulţumit. Eu, ca sportiv, încerc să găsesc justeţea unei decizii. Aud pentru prima oară de această propunere şi sunt blocat. Culmea, unul dintre sponsori la Zilele municipiului Focşani este tatăl sportivului meu, care urma să fie premiat. Sunt consternat! Poate până joi se mai gândesc”, ne-a spus Florin Ancuţa, directorul CS Ulise Focşani. De altfel, aceasta este speranţa celor din lumea sportului: ca până la şedinţa din această după amiază, consilierii locali să se răzgândească şi să ia decizia aşteptată de lumea sportului. “Nu sunt de acord cu discriminarea. Dacă sunt nişte reguli sau criterii să le respecte. Am anunţat sportivii că o să primească bani. Sunt surprins. Noi lucrăm cum putem şi ne batem cu CSM 2007 şi pornim cu dezavantaje. Noi am avut cel mai bun sportiv pe Isofache, în urmă cu doi ani şi nu am primit nimic. Acum la ce să ne mai aşteptăm?!”, ne-a spus şi Cristi Mălureanu de la Dragon Taekwondo Focşani. Plecat cu baschetbaliştii de la echipa de U 13 în Serbia, directorul LPS Focşani, Mihai Petruţ, nu a putut fi contactat pentru a-şi spune punctul de vedere.

160 -127 – 104....0 sportivi

Lista cu sportivii de la cluburuile din oraş care urmau să fie premiaţi a cuprins iniţial 160 de sportivi. Ulterior, numărul a scăzut la 126 şi 104 după primele discuţii avute cu reprezentanţii Primăriei. Motivul invocat de autorităţi a fost lipsa de fonduri. Ulterior, de la 104, s-a ajuns brusc la zero. Singurii care vor primi bani vor fi sportivii dela CSM Focşani 2007. “Vă pot spune că marţi, 23 iunie, am fost invitat de reprezentanţii Primăriei la şedinţa de buget a Consiliului Local. În cadrul sedinţei, am prezentat consilierilor locali o listă finală cu 104 sportivi şi 22 antrenori focşăneni care au obţinut rezultate meritorii la competiţii de performanţă naţionale şi internaţionale. Personal, ţinând cont că am avut calitatea de consilier local şi de preşedinte al CSM Focşani 2007 în mandatul 2008-2012, apreziez că toţi sportivii şi antrenorii focşăneni cu rezultate notabile în competiţii ar trebui trataţi cu aceeaşi măsură, indiferent de stucturile sportive de pe raza municipiului Focşani, din care aceştia fac parte. Nu cred că se va lua această hotărâre, în primul rând pentru că ar fi prima dată când, în cadrul festivităţilor prilejuite de Zilele Municipiului Focşani, s-ar premia doar sportivii din cadrul structurii sportive aflate în subordinea CL Focşani. În al doilea rând, sunt convins că domnii şi doamnele consilieri locali vor ţine cont că este totuşi o sărbătoare a comunităţii locale”, ne-a spus Daniel Gongu, directorul Direcţiei pentru Sport şi Tineret Vrancea. Rămâne de văzut ce vor vota consilierii locali în şedinţa de azi. Se va vota, ca de obicei, politic sau va apărea o minune pe ultima sută de metri? (Dan CHIRIAC)

Ce spun reprezentanţii Primăriei?

Reprezentanţii Primăriei l-au luat pe “aşteptaţi” în braţe şi au refuzat să facă prea multe comentarii legate de acest subiect. Viceprimarul Gabriel Necula (PSD) a evitat să dea un răspuns pe marginea acestui subiect. “De unde aveţi această informaţie? Aşteptaţi şedinţa de joi să vedeţi”, ne-a spus Gabriel Necula. Şeful comisiei de buget din cadrul Consiliului Local ne invită, de asemenea, la şedinţa de azi pentru a aflat decizia finală. “Discuţiile vor în plenul şedinţei”, ne-a spus Liviu Oloeriu (PSD). Şeful comisiei de Sport, Aurel Bîcu, de la UNPR,  spune că s-a decis că e normal ca acum să fie premiaţi doar sportivii de la clubul municipalităţii, urmând ca cei de la alte structuri să fie premiaţi în luna decembrie, de sărbători. (D.C.)


Tabel nominal cu sportivii propuşi pentru premiere, dar lăsaţi fără bani:

Disciplina sportivă    Numele şi prenumele/ structura sportivă    Performanţa obţinută în perioada
 iulie 2014 - iunie 2015
Atletism    DULCESCU VLAD
 CS Unirea Focşani    Loc I Campionat Naţional Jun. I
Loc I Campionat Naţional Tineret
Loc III Campionat Naţional Seniori
    DOGARU VICTORAŞ IONUŢ
LPS Focşani    Loc I Campionat Naţional Jun. II
Loc II Campionat Naţional Jun. I
Loc I Campionat Naţional Jun. I echipe
     PRISECARU CLAUDIA 
CS Unirea Focşani    Loc I Campionat Naţional Jun. II
Loc II Campionat Naţional Jun. II
Loc III Campionat Naţional Jun. II
    Echipa - 10 km marş
LAZĂ RICHARD, GHEORGHIAŞ RĂZVAN, POPA GEORGE
LPS Focşani    Loc I Campionat Naţional Jun. I echipe
    VASILIU MIHAI RĂZVAN
LPS Focşani    Loc I Campionat Naţional Jun. III echipe
Loc II Campionat Naţional Jun. III
    Echipa - 4 X 400 ştafetă
OCHENU COSTEL, SÎMPETRU LUCIAN, SÂRBU MANUEL LAURENŢIU
LPS Focşani    Loc I Campionat Naţional Jun. III echipe
    IORDACHE COSMIN
CS Unirea Focşani    Loc II Campionat Naţional Jun. III
Arte marţiale
(sport neolimpic)    NEAGU COSMIN
CS Unirea Focşani    Loc I Campionat Naţional juniori
Loc III Campionat Mondial juniori
Loc II Campionat Mondial juniori
Loc II Campionat Mondial juniori
Loc II Campionat Mondial juniori
Loc III Campionat European juniori
Loc III Campionat European juniori
Loc II Campionat European juniori
    STROMPL TEODORA
CS Unirea Focşani    Loc III Campionat Mondial Tineret
Loc II Campionat European Tineret
Loc II Campionat Naţional Tineret
Loc II Campionat Naţional Tineret
Loc III Campionat Naţional Tineret
Dans sportiv
    Perechea: ALEXANDRU DUMBRAVĂ şi MIRUNA LEŢA
Clubul de Dans Sportiv Elite Focşani    Loc I Cupa Elite
Loc I Cupa Quicksilver
Loc I Cupa Generaţia 9
Loc II Bucharest Dance Festival
Loc III Christmas Dance Sport Festival
Gimnastică    PUIU ANA MARIA
CSS Gimnastică Focşani    Loc I Campionat Naţional sărituri
Loc II Campionat Naţional paralele
Loc III Campionat Naţional individual compus
    TRESTIANU IULIA FLORENTINA
CSS Gimnastică Focşani    Loc I Campionat Naţional echipe
Loc III Campionat Naţional individual compus
Loc III Campionat Naţional bârnă
Loc II Campionat Naţional sol
    BARBOSU ANA MARIA
CSS Gimnastică Focşani    Loc I Campionat Naţional sărituri
Loc I Campionat Naţional echipe
Loc II Campionat Naţional individual compus
    DAMIAN RUT NAOMI
CSS Gimnastică Focşani    Loc I Campionat Naţional echipe
Loc III Campionat Naţional paralele
    TUVENE DELIA
CSS Gimnastică Focşani    Loc I Campionat Naţional echipe
Judo    DRÂMBĂ BOGDAN
LPS Focşani    Loc II Campionat Balcanic U18
Loc III Campionat Naţional U18
    BURDUŞEL RĂZVAN
LPS Focşani    Loc I Campionat Naţional U16
Loc II Campionat Balcanic U15
Loc III Campionat Naţional NeWaza U16
Loc III Campionat Naţional U18

    TOMESCU MIRCEA
LPS Focşani    Loc I Cupă Europeană U16
Loc I Campionat Balcanic U16
Loc I Campionat Naţional NeWaza U16
Loc I Campionat Naţional U16
    NEAGU CLAUDIU
LPS Focşani    Loc I Cupa Europeană U16
Loc I Campionat Naţional U15
Loc I Campionat Naţional U16
    CAN METIN
LPS Focşani    Loc I Campionat Balcanic U16
Loc I Campionat Naţional U16
Loc II Campionat Naţional NeWaza U16
    STOICA RICARDO
LPS Focşani    Loc I Campionat Naţional U15
Loc I Campionat Naţional NeWaza U14
Loc III Cupă Europeană U15
Loc III Campionat Naţional U16
    CONSTANTIN ALEXANDRU
LPS Focşani    Loc II Campionat Naţional U16
Loc III Campionat Balcanic U15
    BORŞ LARIS
LPS Focşani    Loc III Campionat Naţional U18
    NEAGU GIANI
LPS Focşani    Loc III Campionat Naţional U18
Loc III Campionat Naţional NeWaza U16
    VRABIE MIHAI
LPS Focşani    Loc I Campionat Naţional NeWaza U16
Loc III Campionat Naţional U16 echipe
Tir    PUŢARU LUCIAN
CS Unirea Focşani    Loc I Campionat Naţional Jun. III echipe
Loc II Campionat Naţional Jun. III
Loc III Campionat Naţional Jun. I
Loc II Campionat Naţional Jun. II echipe
Loc II Campionat Naţional Jun. I echipe
    ENE MIHNEA
CS Unirea Focşani    Loc I Campionat Naţional Jun. III echipe
Loc III Campionat Naţional Jun. III
Loc II Campionat Naţional Jun. II echipe
Loc II Campionat Naţional Jun. I echipe
    MAGADAN ŞTEFAN
CS Unirea Focşani    Loc II Campionat Naţional Jun. II echipe
    PASSAN RAREŞ
CS Unirea Focşani    Loc II Campionat Naţional Jun. III echipe
Taekwondo
WTF
(sport olimpic)    ISOFACHE COSMIN
AS Dragon Taekwondo Club Focşani    Loc II Campionat Naţional de Seniori
    ANGHEL LOREDANA
AS Dragon Taekwondo Club Focşani    Loc I Campionatul Naţional de Juniori
    MĂLUREANU CRISTIAN  ROBERT
AS Dragon Taekwondo Club Focşani    Loc III Campionat Naţional Cadeţi
Culturism & Fitness    MACOVEI RĂZVAN
CS Ulise Focşani    Loc I Campionat Naţional Culturism Juniori
Loc I Campionat Zonal Culturism
Loc I Campionat Zonal Culturism Open
JOCURI SPORTIVE
Fotbal    Echipa de fotbal CSM Focşani – grupa 2006
1.Andrei Chiriac – portar
2. Roberto Ionescu – portar
3. Rareş Fătu
4. Călin Badaşcă
5. Răzvan Onofrei
6. Andrei Buică
7. Theodor Dănilă
8. Lorenzo Stocia
9. Alberto Epure
10. Robert Necula
11. Sebastian Mocanu
12. Marius Niţu
13. Horaţiu Crăciun
14. Leonard Sichin
15. Alexandru Stoian
16. Rareş Mircea
17. Andrei Păvălucă
18. Ştefan Mircea
19. Andrei Racoviţă
20. Batista Moggia    Loc I Campionat Naţional Memorial Gheorghe Ene -
Constanţa 19-21.12.2014
    PAIZAN ANDREI
CFT Juventus Focşani    Loc II Campionatul Naţional Zonă
Rugby    Echipa de Rugby U19
LPS Focşani
1. Moise George
2. Macovei Ionuţ
3. Năpârcă Răzvan
4. Cozma Cristi
5. Cotici Gabriel
6. Spătărescu Cristian
7. Mihu George
8. Tătăruş George
9. Vişan Mădălin
10. Mania Victor
11. Gongu Andrei
12. Berbec Răzvan
13. Nistor Ioniţă
14. Lechea Ionuţ
15. Rusu Răzvan
16. Sava Teodor
17. Boştină Alexandru
18. Marin Bogdan
19. Guţan Andrei
20. Frăţilă Nicolae
21. Ciobotaru Gabriel
22. Ciobotaru Mihăiţă    Loc IV Campionat Naţional U19
Fotbal pe plajă    Echipa de Fotbal pe plajă
ACS Galactic Focşani
1. Crăciun Marius
2. Dima Marian
3. Oancea Robert
4. Ion Valentin
5. Sava Sergiu
6. Toader Valentin
7. Nistor Florin
8. Predoiu Mădălin
9. Sava Ciprian
10. Costin Cătălin
11. Toma Adrian
    Loc II Campionat Naţional de Fotbal pe Plaja – Constanţa
Minihandbal    Echipa de minihandbal CSŞ/LPS Focşani – juniori V
1. Golea Alexandru Eduard
2. Ivan Vlad Daniel
3. Bari Denis
4. Popoiu Andrei
5. Feraru Robert
6. Ciocoiu Andrei
7. Ştefan Alexandru
8. Ionel Alin
9. Vişan Silviu
10. Andronic Radu
11. Tuvene Angelo
12. Ţane Marian Robert    Loc VII Campionat Naţional Jun. V
Minibaschet    Echipa de minibaschet
CSŞ/LPS Focşani U13
1. Miron Denis
2. Cristea Dragoş
3. Cioruţă Octavian
4. Stanciu Eric
5. Antonescu David
6. Dima Valeriu
7. Lavric Teodor
8. Lavric Paul
9. Brumaru Andrei
10. Modreanu Ştefan
11. Răducan Filip
12. Mircea Vlad    Loc I Festival Minibaschet Piaţa Unirii
Loc I Cupa Fun Sports Braşov
Loc IX Turneu Internaţional Belgia
Loc I Turneu Minibaschet Iaşi
Loc II Cupa Dechatlon Braşov
Minivolei    Echipa de minivolei CSŞ/LPS Focşani U13
1. Nazarie Irene
2. Paizan Maria
3. Preda Ana
4. Postolache Denisa
5. Puşcă Miruna
6. Mărăscu Brânduşa
7. Neagu Bianca
8. Vasile Daniela
9. Ionaşcu Diana
10. Ciubotaru Cătălina
11. Odobariu Flavia    Loc IV Turneu Semifinal U13 - Mioveni

Antrenori propuşi pentru premire:

Nr
 crt.    Nume, prenume
antrenor/profesor    Structura sportivă    Disciplina sportivă
1.    Alexandrescu Gheorghe    L.P.S. Focşani    Atletism
2.    Panait Corneliu    C.S. Unirea Focşani    Atletism
3.    Batog Marius    L.P.S. Focşani    Atletism
4.    Alexandrescu Gabriel    L.P.S. Focşani    Atletism
5.    Giurgea Aurel    C.S. Unirea Focşani    Arte marţiale
6.    Palade Marinel    L.P.S. Focşani    Judo
7.    Zisu Dumitru    L.P.S. Focşani    Judo
8.    Surlă Iulian    L.P.S. Focşani    Judo
9.    Mălureanu Cristinel    A.S. Dragon TKD Focşani    Taekwondo
10.    Stoica Cezar    C.S.S. Gimnastică Focşani    Gimnastică
11.    Smeu Carmen    C.S.S. Gimnastică Focşani    Gimnastică
12.    Răducan Nicoleta    C.S.S. Gimnastică Focşani    Gimnastică
13.    Roşioru Florin    C.S.S. Gimnastică Focşani    Gimnastică
14.    Trandafir Daniela    C.S.S. Gimnastică Focşani    Gimnastică
15.    Ancuţa Florin    C.S. Ulise Focşani    Culturism/Fitness
16.    Alaci Andrian    C.S. Unirea Focşani    Tir sportiv
17.    Păun Romeo    L.P.S. Focşani    Rugby
18.    Răileanu Cătălin    L.P.S. Focşani    Rugby
19.    Mihai Petruţ    L.P.S. Focşani    Baschet
20.    Ilaş Elvis    A.C.S. Galactic Focşani    Fotbal pe Plajă
21.    Mazilu Iulian    C.S. Elite Focşani    Dans sportiv
22.    Lazăr Mircea     C.S.M. Focşani    Fotbal
23.    Cristinel Ionel    C.S.M. Focşani    Fotbal
24.    Tucan Lucian    L.P.S. Focşani    Handbal
25.    Damian Petrică    L.P.S. Focşani    Volei







Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Cititor, acum 3231 zile, 3 ore, 59 minute, 37 secunde
Pai daca tot joaca fotbal si este campion national, Andrei Paizan, de unul singur, merita intradevar premiat! Din vite stiu el nu joaca la Juventus ci la Ceahlaul, si probabil performa ta este a citeste integral
din primarie, acum 3231 zile, 11 ore, 36 minute, 56 secunde
Corectie : La primaria Focsani sunt vesnic PSD-istii GHIUTA , COSTIN , BARA , CORHANA , DECUSEARA , viceprimarii si primarii se mai schimba doar de fatada.
Constantinescu V., acum 3231 zile, 11 ore, 39 minute, 27 secunde
Domnul vrabie trebuie sa tina consiliul local in lesa sa nu cheltuie bani decat pe licitatiile trucate , unde vor "castiga" acolitii psd-ului si anume firmele : COMBETA , PIF LMS , AG GRUP citeste integral
ALEGATOR, acum 3231 zile, 14 ore, 24 minute, 19 secunde
VRABIE , OPRESTE-TE DIN JIHADUL PE CARE L-AI INCEPUT IMPOTRIVA SPORTULUI IN GENERAL , SI A FOTBALULUI IN SPECIAL . NU MAI DA VINA PE DOMNUL MARIAN OPRISAN CA NU EL E VINOVAT CA NU VREA FOTBAL . TU NU citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.