Sport

Ungur deschide partia

Ziarul de Vrancea
5 mar 2015 490 vizualizări
tenismanul numărul 1 al echipei de Cupa Davis a Romaniei joacă astăzi de la ora 13:00, prima partidă din întalnirea cu Israel, din turul I al grupei Euro-Africane * partidele vor fi transmise de TVR 2

Adrian Ungur (159 ATP)  şi Bar Tzuf Botzer (893) vor disputa, astăzi, de la ora 13:00,  în Sala Transilvania din Sibiu, prima partidă a întalnirii Romania - Israel, din cadrul turului I al Grupei I a Zonei Euro-africane a Cupei Davis. În continuare, se va disputa partida dintre Marius Copil (168) şi Dudi Sela  (108). Sambătă, de la ora 15:00, în partida de dublu, se vor confrunta, cel mai probabil, perechile Florin Mergea / Horia Tecău şi Jonathan Erlich / Edan Leshem, iar luni se vor juca tot de la 13:00, ultimele partide de simplu, Ungur – Sela şi Copil – Bolzer. Primul jucător israelian, Dudi Sela, a jucat o singură dată cu Ungur, în 2012, cand l-a învins la competiţia de la Bucureşti cu 7-6, 6-2. Sela s-a întalnit, însă, de două ori cu Copil: israelianul a învins cu 6-4, 6-2 în optimile turneului challenger de la Atena, în 2011, iar Copil s-a revanşat la Quimper (Franţa), în 2013, în semifinale, cu 6-3, 6-4. Cel de-al doilea jucător israelian nu a apucat să joace cu vreunul dintre tenismanii noştri.
Romania a învins Israelul în toate cele trei confruntări din Cupa Davis, dar acestea au avut loc în urmă cu foarte mult timp. În 1962, Romania se impunea cu 4-1 la Bucureşti, în primul tur al competiţiei (zona Europa), în 1969 tricolorii învingeau cu 5-0, tot la Bucureşti, în sferturile Zonei B din Europa, iar în 1971, la Tel Aviv, Romania se impunea din nou cu 5-0, tot în sferturile Zonei B. În acea vreme, greul echipei romane era dus de Ion Ţiriac şi Ilie Năstase, iar la Israel evoluau jucători modeşti, ca Jakob Stabholtz şi Eleazar Davidman.
Echipa care va caştiga întalnirea va accede în turul al doilea al Grupei I, iar echipa care va pierde va merge în turul I al barajului pentru rămanerea în Grupa I. În caz de înfrangere, echipa Romaniei va întalni învinsa meciului dintre Slovacia şi Slovenia, care se vor întalni şi ele în turul I al grupei, pe teren slovac. Echipa Slovaciei, condusă de fostul mare jucător Miroslav Mecir, se bazează la simplu pe Martin Klizan (42) şi Lukas Lacko (93), iar la dublu pe Lacko cu Igor Zelenay. Slovenia are un singur jucător de valoare, Blaz Kavcic (110), un alt cunoscut tenisman, Grega Zemlja, fiind în declin.
În acest tur, se mai dispută partidele Rusia – Danemarca, Austria – Suedia şi Lituania – Polonia, echipele Spaniei, Ucrainei şi Olandei fiind calificate direct în turul II (sferturi de finală), ale cărui partide vor fi stabilite prin tragere la sorţi. Tot acum se dispută şi partidele din primul tur al grupei mondiale: Franţa – Germania, SUA – Marea Britanie, Cehia – Australia, Italia – Kazahstan, Brazilia – Argentina, Croaţia – Serbia, Japonia – Canada şi Belgia – Elveţia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.