Sport

Formula copiilor

Ziarul de Vrancea
22 dec 2014 510 vizualizări
Fostul pilot Jacques Villeneuve nu este de acord cu debutul timpuriu al piloţilor în Formula 1

Fostul campion mondial Jacques Villeneuve consideră drept "o insultă" debutul pilotului Max Verstappen în Formula 1 la varsta de 17 ani şi jumătate. La un an după ce şi-a încheiat evoluţiile în competiţiile de karting, Verstappen, născut la 30 septembrie 1997, a semnat un contract cu echipa a doua a Red Bull, Toro Rosso, urmand a fi pilot titular în sezonul 2015. El va avea aproape 17 ani şi jumătate la data primei etape a Campionatului Mondial de Formula 1, ediţia 2015, programată în 13-15 martie, la Melbourne (Australia). Însă campionul mondial din 1997 nu vede cu ochi buni acest debut timpuriu al lui Verstappen. "Vreţi să vă spun adevărul? Cred că Max este o insultă.Î şi dau seama cei de la Red Bull că pun un copil în Formula 1? Sunt convins că este rapid, dar el nu are nicio experienţă. Eu am ajuns în Formula 1 la varsta de 25 de ani, după ce am caştigat în IndyCar. înainte de a te lupta cu vieţile altora, trebuie să înveţi, dar Formula 1 nu are acest rol", a declarat Villeneuve publicaţiei italiene Omnicorse.
FIA va impune o varstă minimă de 18 ani pentru Formula 1, dar Villeneuve nu crede că această limită este suficientă. "Ar trebui să fie 21 de ani. Ar trebui să ajungi în Formula 1 ca un învingător şi cu o bogată experienţă. Formula 1 nu este un loc în care să vii şi să te dezvolţi ca pilot. Debutul unui pilot de 17 ani reprezintă un mesaj negativ pentru Marele Circ. Cred că impactul nu va fi atat de pozitiv pe cat se aşteaptă Red Bull", a afirmat canadianul. Fostul pilot al echipelor Williams şi Honda consideră că monoposturile din Formula 1 de astăzi au devenit prea uşor de condus. "Vine Verstappen, face zece tururi şi impresionează imediat. Pare că oricine poate conduce o maşină de Formula 1. Pe vremea tatălui meu, piloţii erau consideraţi eroi la volanul unor monştri imposibili. F1 m-a impresionat cand am intrat eu în acest sport, chiar dacă veneam din IndyCar. Dar această Formula 1 nu este interesantă. Maşinile par lente", a adăugat Jacques Villeneuve.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.