Sport

In ultimul meci din grupa principală I a Campionatelor Europene de handbal feminin, Romania a învins Polonia cu 24-19 (11-9)

Ziarul de Vrancea
17 dec 2014 421 vizualizări
Indiferent de locul pe care se va clasa naţionala Romaniei la acest turneu final european, elevele antrenorului Gheorghe Tadici şi-au făcut datoria, victoria din ultimul meci în faţa naţionalei Poloniei aducandu-le cel puţin la nivelul locului opt care a fost fixat ca obiectiv.

-N-are sens să ne întrebăm ce s-ar fi întamplat dacă tricolorele ar fi gestionat altfel finalurile partidelor cu Danemarca şi Ungaria, pentru că, în spirit de corectitudine trebuie să ne mai întrebăm ce s-ar fi întamplat dacă luni nu beneficiam de căderea echipei Spaniei în repriza secundă.
Dacă nu uităm că obiectivul strategic este calificarea la Olimpiada de la Rio, se poate spune că suntem pe drumul cel bun. În plus, trebuie să salutăm şi revanşa luată de fetele noastre în faţa polonezelor, care le-au eliminat anul trecut în optimile de finală ale Campionatului Mondial de anul trecut.
În privinţa meciului de ieri, de la Debrecen, începutul a fost excelent şi a purtat ştampila  celor mai mari jucătoare ale echipei Cristina Neagu şi Paula Ungureanu. N-au trecut decat cinci minute şi pe tabelă scris 5-0, primul gol al polonezelor fiind realizat de la 7 metri. La mijlocul reprizei, Romania păstra avantajul, 6-3, în timp ce Paula Ungureanu s-a remarcat în poartă cu alte intervenţii spectaculoase. Pană la pauză, echipa Romaniei a continuat la "timonă", 9-5 (min. 22) şi 10-7 (min. 26), pentru ca după 30 de minute, tabela să arate 11-9. După pauză au fost însă singurele momente în care învingătoarea a fost pusă în discuţie. Deşi în inferioritate numerică, echipa antrenată de Kim Rasmussen a egalat şi a preluat conducerea. Însă acel 11-12 a fost rezolvat în cateva minute, 14-12, şi de aici meciul a intrat în normal şi nu numai datorită celor două superjucătoare. În lipsa Adrianei Ţăcălie s-a dezlănţuit în acest meci Gabriela Perianu, extremele au reuşit să nimerească şi colţul opus, iar în momentele de odihnă ale Paulei (51 % procentaj la intervenţii), rezerva Ionica Munteanu a fost şi ea la înălţime, parand două aruncări de la 7 metri. Cele 24 de goluri ale tricolorelor au fost înscrise de Cristina Neagu 9, Gabriela Perianu 4, Valentina Ardean 3, Aurelia Brădeanu 2, Florina Chintoan 2, Laura Chipewr 2, Aneta Pîrvuţ 1, Oana Bondar 1.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.