Sport

Mai avem un cuplu de Cupa Davis

Ziarul de Vrancea
23 nov 2014 390 vizualizări
Perechea Patrick Grigoriu/Costin Pavăl a caştigat, sambătă, proba de dublu din cadrul turneului challenger de la Andria (Italia), dotat cu premii totale de 35.000 de euro.

Grigoriu şi Pavăl au învins în finală, cu scorul de 7-6 , 6-7, 10-5, într-o oră şi 42 de minute, cuplul Roman Jebavy/Andreas Siljeström (Cehia/Suedia), cap de serie numărul 2.

Stejarii au învins arţarii

Reprezentativa de rugby a Romaniei a învins, sambătă, cu scorul de 18-9 (6-3), selecţionata Canadei, într-un meci test disputat pe stadionul Arcul de Triumf. Punctele Romaniei au fost reuşite de Florin Vlaicu - 6 lovituri de pedeapsă. Pentur Canada au punctat Pritchard - două lovituri de pedeapsă, McRorie - o lovitură de pedeapsă.

Se pune de un boicot european

Directorul general al Ligii Germane de Fotbal (DFL) s-a declarat în favoarea boicotării de către naţiunile europene a ediţiilor din 2018 şi din 2022 ale Cupei Mondiale, ca urmare a suspiciunilor de corupţie cu privire la atribuirea găzduirii celor două turnee Rusiei şi Qatarului.  "75 la sută din jucătorii de la Cupa Mondială au contract în Europa şi dacă Europa spune: «Nu participăm», atunci situaţia se schimbă total", a declarat Christian Seifert într-un interviu pentru Süddeutsche Zeitung. "FIFA ar putea să suspende Germania, Anglia, Italia şi Spania pentru următoarele trei ediţii ale Cupei Mondiale, dar atunci oricum nu ar conta. Pentru că atunci nu va mai exista Cupa Mondială", a adăugat oficialul DFL, care este de părere că "boicotul ar fi cea mai eficientă armă". O astfel de iniţiativă este posibilă însă doar dacă Europa va vorbi la unison, consideră Seifert, menţionand că are mari îndoieli că acest lucru s-ar putea întampla.

Alt record al lui Messi

Fotbalistul echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a devenit sambătă seară, la meciul cu FC Sevilla, deţinător unic al recordului de goluri marcate în campionatul Spaniei, cu 253 de reuşite. Messi a înscris în minutele 21, 72 şi 77 ale partidei cu Sevilla.  Lionel Messi a marcat în total 253 de goluri în cele 289 de partide jucate în campionat. Pe locul doi în topul celor mai buni marcatori din istoria campionatului Spaniei se află Telmo Zarra, jucător emblematic al echipei Athletic Bilbao în anii 1940-1950, care a înscris 251 de goluri în 270 de meciuri. Formaţia FC Barcelona a învins, sambătă seară, pe teren propriu, cu scorul de 5-1, echipa FC Sevilla, într-un meci din etapa a XII-a a campionatului Spaniei.

Pacquaio îşi menţine centura

Pugilistul filipinez Manny Pacquiao (35 de ani) l-a învins pe americanul Chris Algieri (30 de ani) la puncte, într-o gală ce a avut loc la Macao, şi rămane astfel deţinătorul centurii WBO la categoria semimijlocie. Pacquiao şi-a trimis la podea adversarul de şase ori pe parcursul meciului ce a avut 12 runde. Arbitrii-judecători l-au considerat în unanimitate caştigător pe filipinez (119-103, 119-103, 120-102). "Sunt mulţumit de deznodămant. Am încercat să îl fac KO pe Algieri, dar este rapid şi se mişca tot timpul", a declarat Pacquiao. Palmaresul lui Manny Pacquiao include acum 57 de victorii, dintre care 38 înainte de limită. Filipinezul a mai înregistrat în carieră 6 remize şi două înfrangeri.

Solidaritate cu fanii

Formaţia Dinamo Zagreb, care va întalni joi echipa Astra Giurgiu în grupele Ligii Europa, nu a jucat, sambătă, în campionatul Croaţiei, adversara Hajduk Split refuzand să intre pe teren în semn de solidaritate cu un grup de suporteri care nu a avut acces în stadion. Meciul dintre Dinamo Zagreb şi Hajduk Split nu s-a mai disputat, după ce oaspeţii au refuzat să joace deoarece 50 de suporteri nu au fost primiţi în stadion, fiind trecuţi pe o "listă neagră". Faptul că fanii respectivi nu au putut să intre în stadion i-a determinat pe ceilalţi suporteri ai grupării oaspete să iasă din arenă şi să returneze biletele la case. Echipa Hajduk Split a hotărat atunci să nu joace. Reprezentanţii clubului Hajduk Split susţin că niciunul dintre fani nu ar trebui să aibă interdicţie şi că lista a fost făcută de oficialii de la Dinamo Zagreb, între care şi directorul executiv Zdravko Mamic, o persoană influentă în federaţia croată. "Oficialii de la Hajduk mi-au cerut să aman meciul deoarece suporterii lor au probleme în ceea ce priveşte accesul în stadion. Am refuzat, iar ei s-au ridicat şi au părăsit încăperea", a declarat observatorul Lino Rosa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.