Sport

CSM Focşani a câştigat Memorialului „Gh. Ene”

Dan Chiriac
11 nov 2014 718 vizualizări
CSM şi Prosport se luptă pentru titlul judeţean şi la grupa de vârstă 2005

CSM Focşani a câştigat ieri faza judeţeană a Memorialului „Gheorghe Ene” la minifotbal, competiţie destinată copiilor născuţi în anul 2006. CSM şi Prosport au disputat meciul decisiv la Sala Polivalentă. CSM avea trei variante pentru a termina pe prima poziţie a clasamentului, victoria, egalul sau înfrângerea cu 0-1. Pentru a câştigat întrecerea, Prosport trebuia să învingă cu minimul 2-1 echipa de la CSM. Meciul a fost echilibrat în prima repriză, dar CSM a deschis scorul şi a condus cu 1-0 la pauză. Elevii pregătiţi de antrenorul Mircea Lazăr s-au distanţat până la 3-0, moment în care tehnicianul a trimis pe teren şi câteva rezerve. Prosport a marcat golul de onoare, meciul terminându-se cu scorul de 3-1. La grupa 2006 au luat parte echipele CSM Focşani, CSM 2 Focşani, CSM 3 Focşani şi Prosport. Prima clasată la finalul celor zece etape, CSM Focşani, va reprezenta Vrancea la turneul de zonă, apoi, în caz de calificare, la turneul final. La grupa 2005, au participat echipele CSM Focşani, Progresul Focşani, Prosport Focşani, Prosport 2 Focşani şi Galactic Focşani. Lupta pentru primul loc se dă până în ultima etapă între două  echipe, Prosport şi CSM. Cele două echipe se află la egalitate de puncte, 18, înaintea jocului decisiv de azi. Ieri, CSM Focşani a învins cu 3-1 pe Prosport 2 Focşani şi a egalat la puncte pe Prosport Focşani. Într-o altă partidă, Prosport 2 Focşani a trecut cu 3-2 de Progresul Focşani. Azi, cu începere de la orele 15.30 are loc meciul decisiv între CSM Focşani şi Prosport. Având avantajul victoriei directe din primul joc, scor 4-3, CSM Focşani se califică şi în cazul unui rezultat de egalitate. În schimb, Prosport are doar varianta victoriei în jocul de azi pentru a câştiga Memorialul „Gheorghe Ola”. Anul trecut, Federaţia Română de Fotbal nu a organizat competiţiile naţionale la grupele de vârstă opt şi nouă ani. Motivaţia FRF a fost că părinţii şi antrenorii pun prea multă presiune pe copii, care la această vârstă fragedă ar trebui în primul rând să înveţe tainele acestui sport. La numai un an după această măsură, FRF a decis să reia desfăşurarea Memorialelor „Gh. Ola” şi „Gh. Ene”. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.